Tein niiiiin hyvää quichea iltapalaksi...nam nam.
Tomaattia, kesäkurpitsaa, basilikaa... ihanaa :)
Kommentit (10)
Joo anteeksi nyt vaan. Olen asunut Suomessa viimeksi vuonna -89. En tiennyt, ettei quiche voi sanoa. Taisi muutenkin olla sarjassa täysin turha avaus. ap
Ei vaan. Mitä muuta laitoit torttuun, kerro koko resepti? Itse tein juuri piirakan sveitsiläisestä gruyèresta ja kohta syödään.
T. Courgette
Tein pohjan spelttivalmistaikinasta, mutta siis sellainen ihan peruspiirastaikina varmaankin, minulla täysjyväspeltti korvasi vehnän.
Täyte:
150 g ranskankermaa
3 munaa
75 ml maitoa vispataan sekaisin, maustetaan pippurilla myllystä
200g siivutettuja tomaatteja
200 g siivutettuja kesäkurpitsoja
tuoretta hienonnettua basilikaa
levitetään pyöreään taikinalla vuorattuun (halkaisija n. 28 cm) vuokaan kerroksittain
päälle 200 g juustoraastetta (käytin mozzarellaa)
ja sitten se ranskankerma-munaseos päälle
Uuniin 200 asteeseen noin 15 minuutiksi, sitten 150 asteeseen noin 30 minuutiksi.
Kiitti reseptistä, AP! Kuulostaa herkulliselta, tuota teen varmasti :)
Ja me juntit suomalaiset kutsumme sitä piiraaksi. Ja toi kesäkurpitsan muuten pitäis olla sitten zucchini.