Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tuleeko paistorasvasta kaloreita??

Vierailija
24.05.2013 |

Jos paistan pannulla extra virgin oliiviöljyllä jäisiä seitifileitä niin tuleeko niistä runsaskalorimpia mitä uunissa laitettuna??? Jos seitfileessä on 78 kaloria niin ei kai tuo lukema voi kauheasti nousta paistamalla?? Sitten jos laittaa uunissa niin maustaa ilmeisesti kun seiti kypsynyt???

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
24.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalorimäärä suunnilleen tuplaantuu.

Vierailija
2/16 |
24.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä sitä rasvaa imeytyy kalaankin, vaikka osa toki jää pannullekin. "Normaali" ruokalusikallinen (10 g) öljyä sisältää n. 90 kcal. Itselläni on sellainen öljysumutin, josta pumppaamalla käytän noin 2 g öljyä paistamiseen.

 

Eli joo, tulee kalorikkaampaa pannulla, mutta rasvaakin pitää syödä. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
24.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Annosta kohti ei kyllä nouse kovin paljoa energiapitoisuus. Ellet sitten uppopaista niitä siinä rasvassa.

Vierailija
4/16 |
24.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.05.2013 klo 13:15"]

Annosta kohti ei kyllä nouse kovin paljoa energiapitoisuus. Ellet sitten uppopaista niitä siinä rasvassa.

[/quote]

Uppopaistaminen ei tee ruuasta rasvapommia, ellei ruoka ole paksulla taikinalla leivitetty. Paistamisen jälkeen ruokapalat voi vielä nostaa talouspaperin päälle, jotta liika öljy imeytyy pois. Toki kaikki paistettu ruoka on rasvaisempaa kuin vedessä keitetty, höyrytetty  tai uunissa kuiviltaan paahdettu, mutta rasvaakin tosiaan ihminen joka päivä tarvitsee.

Vierailija
5/16 |
24.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kummin se nyt sitten on?? Jos laitan vaikka sen ruokalusikallisen eli 82 kaloria niin paljonko siitä jää oikeiksi kaloreiksi???? Miten sen pakasteen maustamisen kanssa uunissa ennen vai jälkeen??

Kuka hullu miinusti tätäkin ketjua??

Vierailija
6/16 |
24.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.05.2013 klo 13:28"]

Kummin se nyt sitten on?? Jos laitan vaikka sen ruokalusikallisen eli 82 kaloria niin paljonko siitä jää oikeiksi kaloreiksi???? Miten sen pakasteen maustamisen kanssa uunissa ennen vai jälkeen??

Kuka hullu miinusti tätäkin ketjua??

[/quote]

Veikkaan että miinuksia tulee tuosta älyttömästä kysymysmerkin raiskauksesta. Tekstisi vaikuttaa vaikuttaa siltä että olet raivoissasi tai muuten ulalla asioista.

 

No mutta. Jos haluat vähäkalorista ruokaa niin valmista ruoka uunissa. Maustamisen voi tehdä joko ennen tai jälkeen. Jos haluat oikeasti maukasta kalaa, älä käytä pakaste seitä. Parempaa (ja yhtä edullista) kalaa on myös tuoretiskilläkin. 

Jos haluat aivan välttämättä paistaa sen kalan, niin suosittelen kunnollisen teflonpannun ostamista, rasvaa ei silloin tarvitse ollenkaan. Höyryttäminenkin on parempi kypsennystapa kuin rasvassa paistaminen.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
24.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä paistorasvasta tulee kaloreita. Se kuinka paljon, riippuu siitä mitä paistaa, että paljonko sitä rasvaa paistettava tuote imee. Kyllä sinä sen suunnillen voit arvioida, esim. jos laitat 2 rkl öljyä pannulle niin jos paiston jälkeenkin pannulla on vielä hyvin paljon öljyä vapaana, ei siitä paljoa ole kaloreita tullut. Jos taas öljy on selvästi vähentynyt tai mennyt lähes kuiviin, voit melkein laskea kaikki öljyn kalorit annokseesi.

 

Sinänsä hyvän rasvan kaloreita ei ole terveellistä ylettömästi vältellä, ihmiselimistö kun tarvitsee rasvaakin. Hormonitoimintansa voi saada sekaisin, hiukset lähtemään ja ihon kuivaksi ja ryppyiseksi jos kalorinvähentämisen nimessä alkaa laittaa kaiken höyryttämällä ja uunissa eikä syö rasvaa juuri yhtään.

Vierailija
8/16 |
24.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.05.2013 klo 13:28"]

Kummin se nyt sitten on?? Jos laitan vaikka sen ruokalusikallisen eli 82 kaloria niin paljonko siitä jää oikeiksi kaloreiksi???? Miten sen pakasteen maustamisen kanssa uunissa ennen vai jälkeen??

[/quote]

Suurin osa paistorasvan kaloreista jää ruokaan. Heitetään nyt lonkalta, että 82 kalorista ruokaan tulee 60 kaloria ja 22 menee pannun mukana pesuun/roskiin. Eli siitä pannulla olevasta liemestä osa on kalasta lähtenyttä nestettä.

Uuniin laitettu pakaste kala kannattaa maustaa jo uuniin laittaessa niin maut imeytyy kalan lihaan. Ohuemmalla kalapalalla tai jos kalale on kastiketta niin ei ihan niin tärkeää, kuiviltaa syödylle paksulle kalapallle ehdoton ohje.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
24.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaloreita yhteen kalapalaan tulee lisää paiston aikana muutama kymmenen ja tämä on hyvää rasvaa jota on suotavaa ruuasta saada. Jos haluat tehdä rasvattoman kalan, laita uuniin. Terveellisempää se ei ole, mutta sulla taitaa kalorit ratkaista tämän asian....

Vierailija
10/16 |
24.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi teidän hyvät rasvanne. Ne hyvät rasvahapot tuohoutuu kuumennettaessa joten oliiviöljyllä paistaminen on turhaakin turhempaa. Mielummin voilla jossa vähemmän rasvaa ja saa kauniin värin pintaan. 

Hyvät rasvat nautitaan salaatinkastikkeissa jne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
24.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

siis voiko joku esittää oikeasti näin tyhmän kysymyksen? "tuleeko rasvan käyttämisestä lisää kaloreita?" aivot jäässä?

Vierailija
12/16 |
24.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.05.2013 klo 14:06"]

Voi teidän hyvät rasvanne. Ne hyvät rasvahapot tuohoutuu kuumennettaessa joten oliiviöljyllä paistaminen on turhaakin turhempaa. Mielummin voilla jossa vähemmän rasvaa ja saa kauniin värin pintaan. 

Hyvät rasvat nautitaan salaatinkastikkeissa jne

[/quote]

 

Olet muuten aivan väärässä. Normaalissa paistamisessa ei todellakaan tuhoudu hyvät rasvahapot, esim. omega-3, omega-6 tai omega-9 -rasvat. Ne alkavat tuhoutua muuntuen transrasvoiksi jos samoja paistorasvoja käytetään todella monia kertoja, mitä taas kotikeittiössä kukaan ei juurikaan tee. Mutta joskus pikaruokaloiden paistorasvat voivat olla alkuperäistä(kin) huonolaatuisempia tuosta syystä, että sama rasva on siellä käytössä ja kuumana niin kauan, että rasvahappojen sidokset alkaa pettää ja muuntuu osa transrasvaksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
24.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai tulee. Mutta leivitettyyn pihviin imeytyy enemmän rasvaa pannusta kuin esim kasviksiin tai sellaisenaan paistettuun kalaan tai kanaan. Oliiviöljy ei ole paras mahdollinen paistoöljy. Teflonpannulla jos paistaa entrecoteta tai rasvaisempia lihoja ei rasvaa tarvita lainkaan - lihasta irtoava riittää. Ja kalan voi paistaa vaikka leivinpaperin päällä pannulla.

Vierailija
14/16 |
24.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole koskaan ajatellutkaan että kysymysmerkkien useampi käyttö tarkoittaisi mitään muuta kuin kysymistä. Se on vain tapa chatata enkä todellakaan ole ollut yhtään vihainen niitä käyttäessäni. 

Sain haluamani vastaukset ja kiitos kaikille!! Eli jos laittaa uuniin niin maustaa ensin ja taidan ostaa tuon öljysumuttimen. Ostan vain  Alaskan seitifilettä ja kalaa inhoan käsitellä enkä osaakaan eikä tuoretta kalaa fileinä saa kyllä mistään samaan hintaan mitä tuota. Tonnikala on sitten toinen kala jota meillä syödään. En valmista itse juurikaan muita ruokia paitsi salaatteja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
24.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.05.2013 klo 14:57"]

Tottakai tulee. Mutta leivitettyyn pihviin imeytyy enemmän rasvaa pannusta kuin esim kasviksiin tai sellaisenaan paistettuun kalaan tai kanaan. Oliiviöljy ei ole paras mahdollinen paistoöljy. Teflonpannulla jos paistaa entrecoteta tai rasvaisempia lihoja ei rasvaa tarvita lainkaan - lihasta irtoava riittää. Ja kalan voi paistaa vaikka leivinpaperin päällä pannulla.

[/quote]

Extra virgin oliiviöljy ja kookosöljy on parhaat öljyt. Syytä en muista mutta joku täällä varmasti tietää syyn.

 

Vierailija
16/16 |
24.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.05.2013 klo 13:24"]

[quote author="Vierailija" time="24.05.2013 klo 13:15"]

Annosta kohti ei kyllä nouse kovin paljoa energiapitoisuus. Ellet sitten uppopaista niitä siinä rasvassa.

[/quote]

Uppopaistaminen ei tee ruuasta rasvapommia, ellei ruoka ole paksulla taikinalla leivitetty. Paistamisen jälkeen ruokapalat voi vielä nostaa talouspaperin päälle, jotta liika öljy imeytyy pois. Toki kaikki paistettu ruoka on rasvaisempaa kuin vedessä keitetty, höyrytetty  tai uunissa kuiviltaan paahdettu, mutta rasvaakin tosiaan ihminen joka päivä tarvitsee.

[/quote]

Pannulla rasvassa paistaminen ei ole kovin terveellistä. Paistorasvasta riippuen rasvat muodostuvat eri yhdisteiksi, jotka vasinkin uppopaistossa ovat terveydelle haitallisia.

Ja mitä tulee rasvan tarpeellisuuteen, niin rasvojen laadulla on merkitystä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kaksi yhdeksän