Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kannattaako pizza paistaa leivinpaperin päällä vai suoraan pellillä?

Vierailija
05.01.2013 |

Mitä eroa maulla on paistamisesta johtuen?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
05.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toiseksi paras on laittaa pizza ei pellille ollenkaan vaan sille ritilämäiselle alustalle jolle laitetaan esim vuoka kun se kypsennetään. Siinäkin ilma pääsee kiertämään pizzapohjaa myös alakautta ja pohjasta tulee rapea.



Peltiä jos käyttää, on parempi ilman leivinpaperia, hieman öljytyllä pellillä. Mutta tosiaan kovin hyvää pohjaa ei tule uunipellillä.

Vierailija
2/14 |
05.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maulla tuskin eroa mutta reunan yli kuplinutta juustoa on viheliäistä raapia irti pellistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
05.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaan sille ritilämäiselle alustalle jolle laitetaan esim vuoka kun se kypsennetään. Siinäkin ilma pääsee kiertämään pizzapohjaa myös alakautta ja pohjasta tulee rapea.

eikö taikina valu reiistä?

Vierailija
4/14 |
05.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

leivinpaperin päällä.

Vierailija
5/14 |
05.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

harvoin teen pizzaa enkä ole tullut edes ajatelleeksi että sen voisi tehdä jotenkin muutenkin :) aina oon pellillä tehnyt ja siitä tulee kuin piirakka

Vierailija
6/14 |
05.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo ritilällä paistaminen perustuu siihen että pohja lämpiää heti myös alta. Useinhan on niin, että pitsa laitetaan ns. "kylmän" pellin päälle ja uuniin --> pohja alkaa paistua kunnolla vasta kun pelti on ensin lämmennyt.



Fiksu tekee niin, että jättää pellin uuniin, pelti lämpiää samalla kun uuni. Pitsa kootaan leivinpaperin päälle, joka sitten vedetään kuuman pellin päälle ja sitten uuniin paistumaan. Noin pohja alkaa paistua heti, ja siitä tulee parempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
05.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuri paistoin pari pitsaa kiertoilmauunissa yhtäaikaa, toinen ritilällä ja toinen sen alla pellillä. Kyllä tuli pohjista ihan erilaiset!!



Ritilän päällä ihanan rapea :) Pellin päällä paistunutta sai leikata ja leikata ja leikata...

Vierailija
8/14 |
05.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

eikö taikina valu reiistä?

Eihän se tiemmä niin lötkö saa olla :D

Mä tein joskus ihan liian löysiä pizzapohjia, eihän niitä pystynyt edes kaulitseen, kunnes tajusin, että taikinan pitää hetken aikaa antaa noustakin... ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
04.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei: Jäinen pakastepizza suoraan uunille.

Kyllä: Poista pakkaus ja jätä pakastepizza huoneenlämpöön sen ajaksi, kunnes uuni on tarpeeksi kuuma.

Ei: Pellillä

Kyllä: Käytä pizzakiveä tai ritilää

Ei: Uunin kiertoilma

Kyllä: Uunin tasalämpö

Ei: Kiertoilma ja keskitasolle

Kyllä: Tasalämpö ja uunin alatasolle

Vierailija
10/14 |
04.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leivinpaperin päällä pellillä onnistuu ihan hyvin, mutta kuumenna pelti ensin uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
04.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aivan sama. Ei kotiuunilla saa hyvää.

Vierailija
12/14 |
04.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Te teette kuitenkin niin huonoa pizzaa, että sama vaikka paistasitte mikrossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
10.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ritilä, ja leivinpaprun päällä kandee,, alatasolla, sillä uunin ns. kahella viivalla..

Vierailija
14/14 |
10.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suoraan kiven tai paistolevyn päällä - jauhoja alle ettei jää kiinni.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi seitsemän kaksi