Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Graavattua kalaa jouluksi. Ostatko valmiina vai teet itse?

Vierailija
14.12.2012 |

Minä teen itse.



Ei tarvitse vastata jos et tee ollenkaan, et tykkää yms.

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

että hintaerolla on väliä.



Arkena ostan kyllä pieniä määriä valmiiksi graavattua pitkin vuotta, mutta jouluna sitä on hyvä olla sen kilon verran, joten siinä vaiheessa hinnalla on merkitystä enemmän.



Lisäksi ostan kylmäsavulohen, sitä en osaa tehdä itse (ei ole savustusvälineitä).

Vierailija
2/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuleeko lohesta ihan mautonta jos en laita mitään mausteita? Epäilen nimittäin hieman tuota maustamistaitoani graavin suhteen.

On varmaan hölmö kysymys, mutta onko tuossa ruokamyrkytysvaara, jos ei vaikka ole graavautumassa riittävän kauan?

Kyselee se aiemmin jo neuvoja kysellyt neuroottinen ensikertalainen =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuleeko lohesta ihan mautonta jos en laita mitään mausteita? Epäilen nimittäin hieman tuota maustamistaitoani graavin suhteen.

On varmaan hölmö kysymys, mutta onko tuossa ruokamyrkytysvaara, jos ei vaikka ole graavautumassa riittävän kauan?

Kyselee se aiemmin jo neuvoja kysellyt neuroottinen ensikertalainen =)

Vierailija
4/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuleeko lohesta ihan mautonta jos en laita mitään mausteita? Epäilen nimittäin hieman tuota maustamistaitoani graavin suhteen.

On varmaan hölmö kysymys, mutta onko tuossa ruokamyrkytysvaara, jos ei vaikka ole graavautumassa riittävän kauan?

Kyselee se aiemmin jo neuvoja kysellyt neuroottinen ensikertalainen =)

Ja kalaa voi syödä vaikka raakana, että ei siinä mitään vaaraa ole kun jääkaapissa pitää. Itse tykkään suolakalasta, eli laitan reilummin suolaa kuin graaviin tulee.

Otat kalan, laitat merisuolaa, vuorokausi jääkaapissa. Valmis.

Vierailija
5/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haluaisin siitä mahdollisimman samanlaista kuin kalatiskillä myytävä. Silloin ei siis varmaan kannata muita mausteita laittaa kuin suolaa?

t.16

Vierailija
6/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos laitan lauantaina fileet maustumaan ne ovat aattona ok? Kauankohan graavi sitten säilyy syömäkelpoisena jääkaapissa säilyttäen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä menee graavattua kalaa niin paljon, etten raski ostaa valmiina. Halvemmaksi tulee tehdä itse, eikä ole iso homma.

Vierailija
8/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

itse tietenkin teen ja saan parempaa kuin valmiit jotka on ties miten kauan olleet vacumissa.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan helppo homma ja nopea. Ja voi itse valita kalan, tietää että se on hyvä ja tuore, ja voi säädellä suolaisuuden määrää ja lisätä halutessaan myös muita mausteita.

Vierailija
10/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä menee sitä niin vähän, että sen 150g takia en jaksa kokeilla, onko aivan älyttömän helppoa vai ei :)

Vierailija
12/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tulee parempaa niin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Neuvokaa, miten se tehdään. En ole koskan tehnyt itse, pelkään että jää jotenkin raa'aksi ja aiheuttaa ruokamyrkytyksen tms.

Vierailija
14/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 iso tai 2 pienempää merilohen filettä.



Fileet vierekkäin ja alle leivinpaperi.

Päälle merisuolaa, ripaus hienosokeria, sitruunapippuria ja reilusti tilliä.

Dileet vastakkain ja tiiviisti kelmuun ja folioon.

Astiaan ja paino päälle. Kääntele paketti aamuin ja illoin.

Anna maustua 2 vrk.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliko se 2 rkl per kilo kalaa lohelle ?



Sokeri ei ole ollenkaan välttämätöntä. Minä laitan aitoa musta- tai valkopippuria ja sitä tilliä.



Mulla on tupperwarerasia johon mahtuu 400 g file.

ei tarvi paperia, ei foliota, ei kelmua, ei kääntelyä-

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kaksi kuusi