Graavattua kalaa jouluksi. Ostatko valmiina vai teet itse?
Minä teen itse.
Ei tarvitse vastata jos et tee ollenkaan, et tykkää yms.
Kommentit (15)
tuleeko lohesta ihan mautonta jos en laita mitään mausteita? Epäilen nimittäin hieman tuota maustamistaitoani graavin suhteen.
On varmaan hölmö kysymys, mutta onko tuossa ruokamyrkytysvaara, jos ei vaikka ole graavautumassa riittävän kauan?
Kyselee se aiemmin jo neuvoja kysellyt neuroottinen ensikertalainen =)
tuleeko lohesta ihan mautonta jos en laita mitään mausteita? Epäilen nimittäin hieman tuota maustamistaitoani graavin suhteen.
On varmaan hölmö kysymys, mutta onko tuossa ruokamyrkytysvaara, jos ei vaikka ole graavautumassa riittävän kauan?
Kyselee se aiemmin jo neuvoja kysellyt neuroottinen ensikertalainen =)
tuleeko lohesta ihan mautonta jos en laita mitään mausteita? Epäilen nimittäin hieman tuota maustamistaitoani graavin suhteen.
On varmaan hölmö kysymys, mutta onko tuossa ruokamyrkytysvaara, jos ei vaikka ole graavautumassa riittävän kauan?
Kyselee se aiemmin jo neuvoja kysellyt neuroottinen ensikertalainen =)
Ja kalaa voi syödä vaikka raakana, että ei siinä mitään vaaraa ole kun jääkaapissa pitää. Itse tykkään suolakalasta, eli laitan reilummin suolaa kuin graaviin tulee.
Otat kalan, laitat merisuolaa, vuorokausi jääkaapissa. Valmis.
Haluaisin siitä mahdollisimman samanlaista kuin kalatiskillä myytävä. Silloin ei siis varmaan kannata muita mausteita laittaa kuin suolaa?
t.16
jos laitan lauantaina fileet maustumaan ne ovat aattona ok? Kauankohan graavi sitten säilyy syömäkelpoisena jääkaapissa säilyttäen?
Meillä menee graavattua kalaa niin paljon, etten raski ostaa valmiina. Halvemmaksi tulee tehdä itse, eikä ole iso homma.
itse tietenkin teen ja saan parempaa kuin valmiit jotka on ties miten kauan olleet vacumissa.
Ihan helppo homma ja nopea. Ja voi itse valita kalan, tietää että se on hyvä ja tuore, ja voi säädellä suolaisuuden määrää ja lisätä halutessaan myös muita mausteita.
Meillä menee sitä niin vähän, että sen 150g takia en jaksa kokeilla, onko aivan älyttömän helppoa vai ei :)
Neuvokaa, miten se tehdään. En ole koskan tehnyt itse, pelkään että jää jotenkin raa'aksi ja aiheuttaa ruokamyrkytyksen tms.
1 iso tai 2 pienempää merilohen filettä.
Fileet vierekkäin ja alle leivinpaperi.
Päälle merisuolaa, ripaus hienosokeria, sitruunapippuria ja reilusti tilliä.
Dileet vastakkain ja tiiviisti kelmuun ja folioon.
Astiaan ja paino päälle. Kääntele paketti aamuin ja illoin.
Anna maustua 2 vrk.
Oliko se 2 rkl per kilo kalaa lohelle ?
Sokeri ei ole ollenkaan välttämätöntä. Minä laitan aitoa musta- tai valkopippuria ja sitä tilliä.
Mulla on tupperwarerasia johon mahtuu 400 g file.
ei tarvi paperia, ei foliota, ei kelmua, ei kääntelyä-
että hintaerolla on väliä.
Arkena ostan kyllä pieniä määriä valmiiksi graavattua pitkin vuotta, mutta jouluna sitä on hyvä olla sen kilon verran, joten siinä vaiheessa hinnalla on merkitystä enemmän.
Lisäksi ostan kylmäsavulohen, sitä en osaa tehdä itse (ei ole savustusvälineitä).