Kerro tähän koko perheellesi maistuva tapa valmistaa kasviksia
Syksyn tullen salaatit ei vaan enää innosta, ja jos vain keitän kasvikset, niin minä olen ainoa joka niitä syö. :-/
Nyt tarvitaan siis vinkkejä, miten dumpata mahdollisimman paljon kasviksia ruokiin. Vinkkejä otetaan vastaan. :)
Omat suosikkini ovat:
- munakkaat, joissa runsaasti kasviksia. Paljon eri vaihtelumahdollisuuksia, ja makua voi vaihdella laittamalla joukkoon maustettuja juustoja tms.
- kasvisgratiini. Juustolla kuorrutettuna kaikki uppoaa. :)
Kommentit (13)
Ovat kaikkien lempiruokaa, etenkin, kun joukkoon heittää ison klöntin sulatejuustoa. Noin uppoaa valtava läjä juureksia ja kasviksia lasten kitaan kuin huomaamatta.
kastikkeiden joukkoon paljon porkkanaa, paprikaa, sipulia, kirsikkatomaatteja, kukkakaalia, kesäkurpitsaa jne.
Teen tosi ison kastikkeen ja sitten sinne lihan joukkoon ne kasviksetkin kivasti sekoittuvat :)
Häviävät parempiin suihin huomaamatta.
-valkokaaliraaste voissa nopeasti paistettuna, ei siis mössöksi vaan ihan pikaisesti väri pintaan kuumalla pannulla, ehkä sipulia ja valkosipulia, joskus jopa kermatilkka, muuten pelkkä kunnon suolaus riittää
-kukkakaalista tehty muussi kuten perunamuussi, muitakin kasviksia porkkana, parsakaali tms. käytän
-pihvitomaatit halki, päälle pitsamauste ja mahd. juustoraaste ja uuniin hetkeksi
-pannulla pakastekasviksia voissa kuumennettuna, ja taas huom! ei liikaa paistamista, vain kunnon kuumennus ja suolaus
-kesäkurpitsa siivuiksi ja paisto pannulla tosi nopeasti tai kesäkurpitsa pitkittäin siivuiksi, kerroksittain jauhelihakastikkeen kanssa vuokaan, juustoa päälle ja paisto uunissa pikaisesti. tomaattimurskaakin voi laittaa sekaan
Tässähän oli tosi hyviä vinkkejä!
ap.
tomaattimurskaa ja vihanneksia. Joskus soseutan vihannekset, jolloin ne varsinkin sujahtavat huomaamatta pienimpienkin suihin.
Makaronipadassa meillä menee melkein mitkä vihannekset vain ihan normaalisti pilkottuna, tosin en tiedä, miksi. Samat vihannekset jossain muussa ruoassa ovat yök.
ja uuniin. Nam.
Kasvissosekeitot toimii meilläkin.
joko höyrytettyinä tai raakoina.
Jos kasvikset sotkee kastikkeeseen tms, niin silloin myös menee, mutta määrä jää vähäisemmäksi.
punajuurta porkkanaa sipulia palsternakkaa ym lohkoina, päälle ruokaöljyä suolaa ja uuniin, maistuu kaikille.
Esim isein laitan kokonaisen bataatin uuniin esim kanankoipien seuraksi.
Tai sitte punajuuria, lanttua uunissa. Lanttu kannattaa pilkkomisen jälkeen esikeittää, sitten suolaa, vähän pippuria, öljyä, hunajaa.
Juurekset menee kivasti myäs raasteena kun höysteeksi lisä vaikka ananasmurskaa. Punajuuriraasteeseen sopii raastettu omena jne.
Muusina esim. lanttu-porkkana, pyttipannu lantusta, täytetyt paprikat, suppikset kuivattuina kastikkeissa, porkkanaraastetta ja sipulia jauhelihan jatkeena, sosekeitot, dipattavat kasvikset, wokit, tomaattimurska. Meillä ei oikein ruoasta nirsoilla muutenkaan. Kasvikset kannattaa keittämisen sijaan höyryttää ja tarjota voin kanssa niin johan maistuu nekin.
On sen verran nirppanokkia että kaikki kasvikset pitää piilottaa erittäin hyvin jos meinaa saada uppoamaan.
Tämä ei nyt kasvis ole mutta pakko mainita :D Kuivasin uunissa meidän omenasatoa lohkoina, ne katoaa uskomattoman nopeasti.
Mutta nyt kasviksiin. :)
Täällä myös tuohon perunamuusiin käytetään porkkanoita. Kannattaa ehdottomasti myös kokeilla bataattia muusin sekaan jos ei ole koskaan kokeillut. Voi laittaa ihan reilustikin, antaa muusille vähän makeahkon maun.
-valkokaaliraaste voissa nopeasti paistettuna, ei siis mössöksi vaan ihan pikaisesti väri pintaan kuumalla pannulla, ehkä sipulia ja valkosipulia, joskus jopa kermatilkka, muuten pelkkä kunnon suolaus riittää
Tämä menee täälläkin, myös tuonne heitetään sekaan pakaste maissia tai herne-maissi-paprika sekoitus.
Jauhelihakastikkeen sekaan lisään ihan reilusti porkkanasosetta tai muuta kasvissosetta. (Sauvasekoittimella nuo pitää meidän muksuille piilottaa)
Wokkeja myös tehdään mutta nämä jää meidän pienimmiltä syömättä.
Joo ja sitten vähän sama kuin tuo pannukakku niin vohveliraudalla perunavohveleita. Siellä on myös seassa milloin mitäkin.
näin syksyllä ollaan vaan suikaloitu kasviksia ja dipattu dippikastikkeeseen. Aterian yhteydessä ei olla syöty salaattia aikoihin, kurkkua vaan lautasen reunalle ja omppu jälkkäriks. Nuo dippi kasvikset maistuu välipalana kaikille, jopa perheen nuorimmille.