Lihapullat uunissa! Voiko sitä nesteen valumista pullista
Kommentit (9)
Osan valmistajien jauhelihasta lähtee kamalasti rasvaa.
Osan valmistajien jauhelihasta lähtee kamalasti rasvaa.
Paistijauhelihasta, jossa rasvaa 7%, olen tekemässä.
korppujauhon sijasta mannaryynejä.
Ei valunut nesteitä, eikä pullat kutistunut tapansa mukaan.
Eikä mausta erottanut virhettä, vaan huomasin kun laittelin "korppujauhoja" takasin kaappiin...
täållä palstalla usein esitetään, että parhaat lihapullat tulee ilman mitään täyteainetta pelkästä lihasta. Korppujauhon idea on kuitenkin juuri siinä, että se sitoo tuota nestettä ja estää sitä valumasta pellille tai pannulle - ja samalla pitää lihapullat mehukkaina ja mureina, eikä sellaisina kuivina ja kovina ammuksina, mitä jotkut tarjoilee.
Korppujauho ei estä nesteen valumista mutta mannaryynit kylläkin erittäin hyvin!
Nykyään en muuta enää käytäkään "täyteaineena"
vehnäjauho-korppujauhoseoksessa ennen uuniin laittamista. Ei valu nesteet!
ja silloin ei valunut.
Olen myös huomannut, että kananmunan jättäminen pois vähentää nestettä.