Nakit, marinoidut lihat jne.
Tässä muutamana päivänä on täällä ollut keskusteluja ruuista,ja monet ketjuissa kauhistelleet sitä kun joku ostaa nakkeja tai valmiiksi marinoituja lihoja jne.
Nyt käsi ylös ne, jotka myöntävät ostavansa noita ruokia ja syöttävänsä niitä perheelleen ilman mitään omantunnon pistoksia!
Ei kaikilla ole varaa ostaa lihoja palvelutiskistä tai täyslihamakkaroita. Kaupasta löytyy harvoin marinoimatonta lihaa valmiiksi pakattuna ja nakit taas on edullista perusruokaa. Vai ovatko nämä nakkien ja lihojen kritisoijat jotkut samat pari tyyppiä täällä ja loput sitten ovat vain hiljaa?
Kommentit (17)
Nytkin minulla on pakkasessa 2 kg maustamattomia broilerin filesuikaleita ja 2,5 kg maustamattomia fileitä. Maustamatonta porsaan sisäfilettä arviolta 3 kg ja pekonia 1 kg.
Se kamaransyöjä
Mutta erittäin harvoin valmiiksi marinoitua lihaa. Ehkä 3-4 kertaa vuodessa ostan valmiiksi marinoituina kanan rintapaloja ja joskus valmiiksi grillattua kanaa, joka siis varmaan myös ollut jossain lisäainemarinaadissa.
Pinaattiletut teen itse, mutta maksalaatikko Saarioisten äitien tekemää.
on vain terve reaktio siihen, että on halua syödä terveellisesti. Toki jotkut ottavat elämäntehtäväkseen muistuttaa kanssaihmisiään joka välissä, kuinka tulisi syödä.
Jos vertaa Suomea sellaisiin maihin, joissa ei minkäänlaista ruokavalistusta ole lainkaan, aika hukassa tuntuvat jotkut olevan syömistensä kanssa.
En itse ole todella huolestunut siitä, että syön joskus nakkeja tai marinoitua kanaa, kun syön muutakin ruokaa eivätkä nuo ole ruokavalioni kulmakivi. Keitetyt nakit dijon-sinapilla ovat sitäpaitsi herkkuani.:)
Marinoituja lihoja ei koskaan, koska ne maistuu ihan järkyttävältä. Joskus tosi harvoin erehdyn ostamaan ja ei mene läpi, ei millään... Mies sanoi viimeksi kauniisti kun oli maistanut palan broiskun koipireidestä (joka valmiiksi marinoitu, kun kaupassa ei ollut naturellia), että onko pakko syödä jos on pahaa. En pakottanut, yököttäväähän se oli ja meni roskiin noin 3/4 siitä määrästä.
Kyllä täällä kaupoissa on marinoimattomia lihoja aina tarjolla kaupassa myös valmiiksi pakattuna. Nuo broilerin koipireidet taitaa olla ainoa, joissa voi olla hankalaa löytää. Mutta muuten löytyy kyllä.
ja marinoituja lihoja lapsilleni, en pode tunnontuskia niistä. Tarjoan niille joskus sipsejäkin, eikä sureta sekään. Hö, limujakin saavat, persana, moon huono!
Marinoituja lihoja ei koskaan, ei myöskään eines-lihapullia tms. Lähinnä koska ne on ihan hirveän makuisia!
Kyllä lihaa saa edullisesti marinoimattomanakin. Meillä eletään kelan minimituilla ja ruokaan menee aika vähän rahaa. Ostan lihaa aina kerralla useamman lootan jos löytyy hyvää ja marinoimatonta edullisesti.
Ei köyhyyskään tarkoita sitä että mitä tahansa paskaa pitäisi suuhunsa laittaa.
Nakkeja ostan silloin tällöin, yleensä nekin nitriittömiä
Marinoimattomat lihat ja broilerit on ihan oikeasti paljon paremman makuisia ja kyllä mä olen niitä joka kaupasta löytänyt, ei mun mielestä ole edes vaikeaa,ihan lihahyllyltä vakuumipakattuja.
Tosin lihatiskiltä ostettu tuoreliha on myös maualtaan paljon parempaa kuin vakuumissa säilötyt lihat. Jauhelihan maussa ja rakenteessa on myös huima ero onko se vakuumissa vai ei, kannattaa joskus kokeilla
Meillä oikeastaan alkoi jo vuosia sitten jäämään kauppaan kaikki marinoidut tuotteet kun alettiin laskemaan kalorimääriä marinoidussa ja marinoimattomassa tuotteessa, lisäaineista puhumattakaan.
Mutta en kyllä jaksa muistaa, että marinoitualihaa olisin ostanut. ps. marinoituliha on kalliimpaa ja sitä marinoimatontakin kyllä löytyy valmiiksi pakattuna yhtäläisesti.
Meillä syödään nakkiruokia pitkälti sen vuoksi, että lapsi (hiukan alle 3-vuotias) ei syö kokolihaa mielellään, vaan nakkiruoat ovat hänen lemppareitaan. Helpotan siten siis omia hommiani, että teen esim. nakkikastiketta tai nakkikeittoa toisinaan ruoaksi. (Nakkejakin on erilaisia, on olemassa myös lisäaineettomia, joissa lihapitoisuus on suuri.)
Toinen ruoka, joka lapselle kelpaa aina, on jauhelihakastike. Oikeasti masentavaa, kun yritän tyrkyttää mitä vain kokoliharuokaa; nautaa, possua, kanaa, poroa jne. niin ruokailu menee "väkisinsyöttämiseksi".
Marinoitua lihaa en osta, koska ne maistuvat mielestäni kaikki samalle, mutta meidän lähikaupassamme marinoimattomia lihoja on valmiiksi pakattuna hyllyssä pitkät rivit. Kannattaa pyytää kaupasta, että hankkivat enemmän marinoimatonta lihaa, jos sitä mielelläsi kayttäisit. Kilohinnassakin sillä marinadilla huijataan.
välillä pyytävät. Eikä ne nakit pahalta omassa suussanikaan maistu. Marinoitua lihaa ei olla ostettu vuosiin.
syödään nakkeja, Vatajan, sopii lapsiperheen käyttöön ja lapset tykkää.
Marinoituja lihojakin ostetaan, palvelutiskistä joskus kaupassa marinoituja tai jopa valmiiksi pakattuja joskus (lammasta, kalkkunanfile tms.), ei kuitenkaan suikaleita tai niitä perusmarinadeissa uivia. En tykkää niiden mausta, olen erehtynyt kokeilemaan. Ja ne suikaleet ei ole kovin hyvälaatuista lihaakaan, jäävät siksi kauppaan.
Jokainen saa ostaa mitä haluaa, enkä kritisoi toisten makutottumuksia. En minä pidä kaikesta mistä muut pitävät eikä muut pidä kaikesta mistä minä pidän.
Eli en ole ainoa laatuani sitten, vaikka välillä tuntuu että kaikki hyökkäävät näitä vastaan :)
Meillä ei kaupassa ole kovinkaan usein marinomatonta lihaa, pitää siis varmaan vaihtaa kauppaa.. Palvelutiskillä taas on niin kallista ettei kannata.. Tosin tuossa tämän paikkakunnan isoimman kaupan palvelutiskillä lohikin maksaa lähemmäs kakskymppiä kilo, eli aiheuttaa vähän haasteita välillä pienemmän budjetin ruokailuun.
En vältä mitään ruokia, raaka-aineita tai kokonaisia tuoteryhmiä vain jonkun mielikuvan perusteella. Monethan näistä nyrpistelijöistä ja jeesustelijoista hokee vaan jotain mantraa "hyi kamaraa ja broilerinnahkaa, kamalasti rasvaa, ei ole oikeaa ruokaa..." vaikkeivät oikeastaan edes tiedä, mistä puhuvat.
Juurikin nakeissa on valtavia eroja, ja ostan itse vain yhtä tiettyä merkkiä (varmaan joitain muitakin hyviä olisi, tämä sama on vaan jäänyt tavaksi valita). Kamarasta todettakoon, että se on perinteinen, luonnollinen ainesosa joka tuo lihajalosteisiin hyvää makua halpaan hintaan. Siinä ei ole mitään vikaa. Jotkut ihmiset eivät vaan kestä ajatusta, että eläimestä käytetään kaikki osat; pitäisi kai heidän mielestään ottaa pelkät fileet ja heittää loput kaatopaikalle mätänemään.
Samoin marinoiduista ja maustetuista tuotteista suuri osa on **skaa, mutta eivät kaikki. Ulkonäöstä, hinnasta ja e-koodien määrästä yleensä jo saa hyvän käsityksen, kannattaako edes kokeilla.
Jauhelihan ostan lähes aina palvelutiskiltä tai lihatukusta, eron kyllä huomaa kun joskus täytyy tyytyä valmiiksi pakattuun. Vertailun vuoksi voin todeta, että tavallisessa pakatussa "paisti"jauhelihassa on 10% rasvaa, ja palvelutiskiltä ostamassani sikanaudassa 6-8%. Silti tiedän, että monet nyrpistelevät tuolle sikanaudalle nenäänsä "kun se on niin rasvaista ja ällöä". Eivät ole ikinä kokeilleet eivätkä huomanneet sitä eroa kun liha on jauhettu parin tunnin sisään eikä viime viikolla.
Lapseni on vasta 1,5v joten hänen kanssaan olen kyllä tarkempi, ettei syö varsinkaan suolaa paljoa. Nakkeja en ole antanut vielä kertaakaan ruoaksi, on vaan joskus saanut maistaa pikkupalan. Lisäaineita pyrin välttämään vertaamalla tuotteita, mutta en todellakaan ole niissä ehdottoman tarkka. Paljon lisäaineita jää saamatta jo sillä että laitetaan itse ruokaa.
Niin nakit kuin marinoidut lihatkin, ja hyvää on.
Maustamatonta ei juurikaan ole tarjolla, eikä se ole kovin edullista.
Ja kiireessä ihan hyvä, että siinä lihassa perusmausteet on jo imeytyneenä, ei tartte ihan alusta alkaa marinoida sitä kilon porsaanpaistia.
lähinnä pinaattilettuja ja nakkeja (A lk) joskus lasten toiveen mukaisesti.
Itse en pysty syömään makkaraa enkä nakkeja, en vain kykene.
Valmiiksi marinoituna olen ostanut lihaa vain paikallisista teurastamoista / savustamoista. Eli sellaista, jonka ovat itse marinoineet grillattavaksi (grillikylki tai pihvit). Kaupasta en koskaan.
Tai siis en enää koskaan. Olen joskus ostanut ja nehän eivät edes lihalta maistu. Kammottavan makuista.
Ja kyse ei osaltani ole mistään kamara-hysteriasta, koska syön mielelläni joulukinkun rapeaksi paistuneen kamaran, ihan sellaisenaan. Nam.
Mutta valmismarinadilihoja meillä ei syö kukaan. Koostumuskin menee jotenkin mössöksi. Yach :/