Uskaltaako pakastevihanneksia käyttää kuumentamatta, siis pelkästään sulattaa ja syödä?
Kommentit (6)
pakastevihanneksista. Kotimaisia uskaltaisin syödä kyllä.
Kukkakaalia, parsakaalia ja porkkanaa sekoituksena. En taida sittenkään uskaltaa syödä, kun en tiedä, onko ne edes pestyjä. Kerkesin tekemään salaatin niistä ja muistakin aineksista, mutta nyt aloin epäröidä niiden käyttöä sellaisenaan.
noista pöpöistä siis, kyllä pakkasessakin tietyt pöpöt elää, senhän takia esim. ulkomaiset vadelmat pitäisi kiehauttaa.
"Pakastevihanneksista on
tutkimuksissa voitu säännöllisesti
todeta listeriabakteeria. On
suositeltavaa, että listerioosin
suhteen riskiryhmiin kuuluvat
käyttävät pakastevihannekset
vain kunnolla kuumennettuna.
Suurkeittiöissä, jotka valmistavat
ruokaa riskiryhmiin kuuluville
henkilöille (esimerkiksi
päiväkodeissa, kouluissa,
vanhainkodeissa, palvelutaloissa
ja sairaaloissa) tulee kuumentaa
pakastevihannekset ennen
tarjoamista."
N. 25% pakastevihanneksista on listeriaa.
Miksei voisi. Ei kai siellä pakkasessa mitään pöpöjä elä, muutenhan eivät säilyisikään siellä.
Ja samoinhan marjojakin käytetään ja lähes kaikkea, mitä pakkasessa on.