Prkleen kylmäpuristettu rypsiöljy pilasi leipomukseni!
OStin pullon joku aika sitten, ja olen käyttänyt sitä voin joukossa paistamiseen. Nyt sitten lurautin osan kakkuun tulevasta rasvasta tuon rypsiöljyn muodossa. Siis 3/4 taikinan rasvasta on oivariinia, ja 1/3 tuota öljyä. Ja silti taikina haisee kamalalalle ja siinä on myös tuon kamalan öljyn sivumaku.
Haihtuuhan tuo maku vähän paistaessa, haihtuuhan!!?
Kommentit (15)
Se on niin hapettumiselle herkkää, että härskiintyy jopa huoneenlämmössä. Maku ei haihdu paistettaessa, valitan. Voita pitää käyttää leivontaan, jos haluaa hyvää.
Tee uusi taikina ja käytä voita. Ei kävisi mielessäkään laittaa kakkuihin mitään öljyä.
se maku/haju siitä vähän miedontua paistossa
käytän lähes aina kylmäpuristettua öljyä pizzaan, eikä se maistu siinä ollenkaan. ja ihan reilusti käytän sitä. mutta riippuu vähän siitäkin mitä olet leipomassa, että häiritseekö se siinä vai ei.. ja siitä kuinka paljon laitoit
Kylmäpuristettu rypsäri ei kyllä ole tarkoitettu leipomiseen.
Leivontamargariinit on erikseen. Ne toimii hyvin.
Normaalisti silti sanoisin että kannattaa leipoa nimenomaan voilla, mutta nythän se on loppu lähes kaikkialta.
Sanon siis että Sunnuntai ja Sunnuntai.
Tosin se ei ole kylmäpuristettua, vaan tavallista rypsiöljyä. Ja ihan hyvää tulee. Ei ehkä säily hyvänä yhtä kauan kuin voilla leivottu, mutta heti ne kakut kuitenkin syödään. Enkä ole ostanut voita vuosikausiin.
VOITA ja aitoa voita, eikä mitään sohjoja!
en ikinä leipoisi varsinkaan makeita leivonnaisia rypsi´öljyllä..leivontaan on ihan omat rasvat..
rypsiöljyä käytän esim pizzataikinan tms leipomiseen.. muuten juoksevaa leivontamargariinia
Kylmäpuristettu on tarkoitettu käytettäväksi sellaisenaan, kuumentamatta. Esim. salaatin päälle. Minä en kyllä siitäkään tykkää, tuo terveellinen paskaöljy pilaa koko salaatin.
Leivontaan parempaa on tavallinen rypsiöljy tai Keijun sininen margariini.
te jotka vaahtoatte "oikeasta voista". Karppipellet... Voista tulee vain härski haju ja paha maku. Margariinia sen olla pitää.
Jos haluat kasvisrasvaa kakkuun, niin ehdottomasti 70% keiju, joka on täysin vegaaninen ja sopii loistavasti leivonnaisiin. Rypsiöljyn maku tulee läpi, eikä sen ominaisuudet sovi kuohkeisiin leivonnaisiin. Olen käyttänyt rypsiöljyä pullassa, jossa se jotenkuten menee mutta ei ole paras valinta.
mutta (OT, sori), kyllä tavallista rypsiöjyä voi käyttää leivonnassa, ainakin joissakin kakuissa.
Esim. tämä suklaakakku onnistuu ihanasti rypsiöljystä
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/168705/suklaa%20kes%C3%A4kurpit…
Kuin myös tämä porkkanakakku
http://chocochili.net/2010/09/sadepaivan-porkkanakakku/
ihmettä varten menit tummosia sotkuja laittamaan? Voita sen olla pitää