Ostin kaupasta paahtopaistin, kertokaas ihan kädestä pitäen mitä sille tehdään
että saadaan sellaista "höhhöistä" lihaa eli onko se ylikypsää sitten?
Pitääkö poistaa jotain kalvoja tai paistaa pannulla pinnat?
Viimeksi nakkasin uuniin niin kuin paketin ohje sanoi ja oli ällöttävän kuminen, taisi kalvot jäädä päälle. Miksei ohjeessa lukenut että pitää tehdä jotain muutakin?
Kommentit (14)
(ei paahtopaistia) sen voi antaa olla uunissa parikin tuntia
onko siis kalvoja vai ei? Mistä ne tunnistaa?
"4, pysy poissa köökistä!
Sun ohje on päin puuta! Varmin tapa saada kuiva käppyräpaisti on sun ohjeella. Opettelehan paistin paistoa ite ensin ennen kuin muille neuvot, jookos"
Päinvastoin, nelonen kerto just miten tehdään hyvä paahtopaisti.
Joskus kyllä hunnutan paahtopaistinkin sinapilla, vaikkei periaatteessa oikein kuulu protokollaan, hyvää saanut sitenkin.
Tietenkin kaiken A ja O on, että on HYVÄ LIHA. Ei mitään S-marketin vetistä jämätuotetta sitten.
t. mies
Varsinkin vakuumipakatuissa on runsaasti, erotat sen vaaleana "nahkana" lihan pinnalla.
Stokkalta ja hallista saa kalvottomaksi putsattua lihaa.
Ei siitä mitään kalvoja tarvitse poistaa, suolaa ja pippuria pintaa ja paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan, sitten annat olla uunissa kunnes mittari näyttää sitä missä on lehmän kuva, ota pois uunista ja kiedot vartiksi folioon, leikkaat siivuiksi ja syöt.
Ei siitä mitään kalvoja tarvitse poistaa, suolaa ja pippuria pintaa ja paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan, sitten annat olla uunissa kunnes mittari näyttää sitä missä on lehmän kuva, ota pois uunista ja kiedot vartiksi folioon, leikkaat siivuiksi ja syöt.
mitä joskus vaikka seisovassa pöydässä tarjotaan paahtopaistina vaan ennemminkin nahkeaa. ap
Ota liha huoneenlämpöön ainakin tuntia ennen paistamista.
Osta lihamittari ja työnnä sen kärki lihan keskikohtaan. Jos haluat läpikypsän paistin, sisälämpötilan pitää olla ainakin 70 astetta. Ruskista liha ensin pannulla joka puolelta, jolloin lihassyyt sulkeutuvat eikä nesteet valu pois. Laita uuni lämpiämään 125 asteeseen ja liha sinne. Seuraa mittarista, milloin on kypsää.
Itse kyllä pidän verisestä paistista, paistan ensin 250 asteessa pienen hetken ja sitten lasken lämpötilan 125-15o asteeseen ja paistan, kunnes mittari näyttää 52-55 astetta.
Paahtopaisti on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, jätä se siis jääkaappiin lepäämään ja leikkaa vasta seuraavana päivänä viipaleiksi.
-1h ennen käsittelyä huoneenlämpöön
-pinnan ruskistus voi-öljy-seoksessa
-uuniin vuokaan jossa vettä hieman pohjalla
-125c noin tunti per kilo kunnes 60-65 sisälämpö
-käytä aina paistomittaria!!
-paisti uunista
-mausta merisuolalla + pippurilla
-kääri paisti leivinpaperiin ja sitten sanomalehteen
-anna tekeytyä noin 1h huoneenlämmössä
-leikkaa ohuen ohuita viipaleita
Jos laadukas paisti niin pitäisi tulla mureaa
Ota liha huoneenlämpöön ainakin tuntia ennen paistamista.
Osta lihamittari ja työnnä sen kärki lihan keskikohtaan. Jos haluat läpikypsän paistin, sisälämpötilan pitää olla ainakin 70 astetta. Ruskista liha ensin pannulla joka puolelta, jolloin lihassyyt sulkeutuvat eikä nesteet valu pois. Laita uuni lämpiämään 125 asteeseen ja liha sinne. Seuraa mittarista, milloin on kypsää.Itse kyllä pidän verisestä paistista, paistan ensin 250 asteessa pienen hetken ja sitten lasken lämpötilan 125-15o asteeseen ja paistan, kunnes mittari näyttää 52-55 astetta.
Paahtopaisti on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, jätä se siis jääkaappiin lepäämään ja leikkaa vasta seuraavana päivänä viipaleiksi.
Taidan kokeilla tuota paistamista etukäteen kyllä tällä kertaa. ap
mureus riippuu sitten lähinnä siitä, kuinka se on mureutettu ennen paistoa (jo teurastamolla).
SIinä ei pitäisi ollakaan mitään kalvoja.
Paahtopaisti paistetaan matalassalämmössä (noin 125 asteessa) kunnes sisusta on vähän päälle 60 asteista (mittari on tarpeen). Paista ritilän päällä, niin että kaikki valuva liemi valuu pois (johkin vuokaan, mielellään). Ei ruskistella etukäteen. Tarjotaan vähän jäähtyneenä ohuina viipaleina.
Sun ohje on päin puuta! Varmin tapa saada kuiva käppyräpaisti on sun ohjeella. Opettelehan paistin paistoa ite ensin ennen kuin muille neuvot, jookos
jos ohjeen mukaan teen.
Sitä pitää kiduttaa uunissa kaaauuuuaan, jotta tulee mun maun mukaista, suussa hajoavaa.
- edellisenä iltana kalvojen poisto ja maustaminen: runsaasti karkeaa pippuria ja suolaa pintaan, kääri esim muovifolioon tiukasti
- 3-4h ennen paistoa ota huoneenlämpöön. Laita pintaruskitettu liha (ei välttämätöntä), pari porkkanaa ja sipulinlohkoja paistopussiin ja paista n 45-60min per kilo - aika riippuu siitä miten punertavaa haluaa.
- pakkaa liha paiston jälkeen tiukasti folioon ja pyyhkeen sisään vähintään tunniksi, mielummin 3-4h
- keitä pussiin kertynyttä lientä kasaan kovalla lämmöllä kunnes jäljellä on vain puolet, soseuta sekaan sauvavatkaimella pala porkkanaa ja sipulia sekä nokare voita. Jos haluat täyteläisemmän kastikkeen lisää voin sijasta kermaa.