Miksi punainen liha on vaarallista?
Miksi aina sanotaan, että älä syö punaista lihaa, että esim. broileri on parempaa.
Broileri usein kuitenkin tosi teollista, pikakasvatettua hormonilihaa.
Jos syön vähärasvaista luomunaudan sisäfilettä, onko se pahempaa kuin tehokasvatettu broileri?
ja jos on niin miksi?
Kommentit (5)
esim. meillä syödään hirvenlihaa tosi paljon, ja en ihan heti keksi, mitä vikaa siinä olisi. On luomua, rasvatonta ja itse pöytään hankittua ilman turhia välivaiheita.
Ihmiskunnasta suuri osa olisi kuollut jo ajat sitten, eli heti sen jälkeen kun alettiin metsästää punalihaista riistaa, ja viimeistään silloin, kun aloitettiin maanviljelyn ohella lihantuotanto.
saa lisäksi paljon rautaa, joten siksikin hyvä.
näin minäkin ajattelen, olen vuosia syönyt runsaasti punaista hyvälaatuista lihaam, nautaa, mieluiten juuri poroa, hirveä ja karitsaa ja voin todella hyvin ollakseni 43-vuotias.
Verenpaine ja paino ovat kohdillaan ja jaksaminen hyvää. Toki syön paljon vihanneksiakin, ja ruisleipää, voita ja kananmunia + maitoa.
syö hyvällä omalla tunnolla. Just oli juttu maaseudun tulevaisuus lehdessä,että suomalainen naudanliha on lähes hiilineutraaliakin. Suomen metsät sitovat moninkertaisesti sen määrän,mitä metaania Suomessa syntyy. Vähärasvainen liha on terveellistä ja tärkeä proteiinin lähde.