Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Porkkanakakkuun sulate- vai tuorejuustoa?

Vierailija
28.10.2011 |

Muistan, että teimme lapsena aina porkkanakakun sulatejuusto-tomusokerikuorrutteella, mutta nyt kun googletin porkkanakakkujen ohjeita, niin suurimmassa osassa käskettiinkin laittamaan tuorejuustoa kuorrutukseen.



Tuleeko tuorejuustolla yhtä hyvä kuorrutus kuin sulatejuustolla? Onko selvää makueroa?

Kommentit (31)

Vierailija
1/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

siitä sulatejuustopäällisestä :) Olen kokeillut myös tuorejuustolla - hyvää sekin on, ei siinä mitään. Mutta kai se "vanha hyvä" on parempi sitten mulle... Minusta paremman makuinen kuin tuorejuustolla tehty. Mutta näähän on makuasioita, eikä niistä sovi kiistellä! ;)

Vierailija
2/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

häiritsee kun kuorrute jää niin "limaisen" näköiseksi. Tulisiko tuorejuustolle kuivempi kuorrute vai teenkö vaan jotain väärin sen sulatejuuston ja tomusokerin kanssa..?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei oo tullu mieleenkään kokeilla sulatejuustoa! Kertokaapa, mitä juustoa käytätte, niin kokeilen heti!

Vierailija
4/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enpä usko. Never heard.

Vierailija
5/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos meinaat pakastaa niin ehdottomasti sulatejuustoa. Se jähmettyy ja voi pinota päälekkäin, tuorejuusto taas jää tosi tahmaiseksi.

Vierailija
6/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olympia-sulatejuusto sopii ainakin hyvin. Varmasti myös esim. Pirkan tai Rainbown vastaavat. Koskenlaskija on liian savuisen makuinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

asiaa vähän aikaa sitten, kun tein ihka ensimmäisen porkkanakakkuni!



Halusin saada siitä samanlaisen, kun isotäti aina teki, mutta en tiennyt kumpaa hän käytti kuorrutteessa.



Minulle itsestään selvältä kuulosti, että tuorejuusto maistuu hyvälle makeassa leivoksessa ja en voinut uskoa, että joku laittaa siihen sulatejuustoa, jota en voinut mieltää makeaksi.



No, selvisi sitten, että sulatejuustosta tulee se meidän perheen perinteinen päällyste ainakin. Piti ihan kokeilla molempia.



Tuorejuustossa on kirpeämpi maku ja siitä tulee kyllä hyvä kuorrute, mutta koostumus on ihan erilainen. Ilmeisesti se tomusokeri muuttaa tuorejuuston koostumusta tms. mutta kuorrutteesta tuli jopa vähän liian juokseva ja ohut. Tätä kuitenkin käytetään yleisesti jenkeissä cupcakejen kuorrutteena (icing tai frosting). Sulatejuustosta taas sai sellaisen silkkisen ja paksun kuorrutteen ja ei se maistunut "juustoiselle", vaikka niin pelkäsin.



Minun kokeilussani tuorejuusto oli jotain Lidlin maustamatonta tuorejuustoa (hyvää myös sellaisenaan) ja sulatejuusto oli Olympiaa, josta en kyllä yhtään tykkää paljaalleen.

Vierailija
8/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen aina porkkanakakkuun päällisen Olympia-sulatejuustosta. Ja hyvää tulee! Kyllä sitä alkuun mietti (tyttönä kotona ollessa, äidin leipomista vierestä seuratessa), miten voi sulatejuustoa, jota yleensä leivän päällä käytetään, laittaa MAKEAAN leivonnaiseen... Mutta mielestäni ehdottomasti parempaa siitä tehtynä kuin tuorejuustosta.



Teen päällisen niin, että sekoitan pehmeän rasvan, sulatejuuston, tomusokerin ja vaniljasokerin keskenään vatkaimella ja levitän tahnan hiukan lämpöisen piirakan päälle. Sitten mantelirouhetta päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en ole koskaan laittanut kuorrutteeseen kumpaakaan, vaan ihan tomusokeri-voisula-sitruunamehuseosta! Ja aina on kaikki kehuneet miten hyvää kakkua se on. Mikähän aataminaikuinen ohje mulla onkaan?

Vierailija
10/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikähän aataminaikuinen ohje mulla onkaan?

ohjeella paljon reseptejä kirjoissa ja netissäkin. Taitaa olla ennemminkin hyvin (uus)modernia tehdä kuorrute ilman juustoa. Vielä kun sais rasvan pois ja sokeriakin vähennettyä, niin jopas olisi tähän maailmanaikaan sopiva kuorrute, kun kaikki laihduttaa ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sulatejuustot on muutenkin niin ällöjä, en ikinä laittaisi kakkuun.

Vierailija
12/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

juustokakkujen yms. myötä.

Sulatejuusto on todellakin ollut se perinteinen "isotätien" käyttämä kuorrute.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuorrutus:

100 g Philadelphia-tuorejuustoa (ehdottomasti juuri tätä)

50 g voita (mielellään suolatonta)

1,75 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria



Paloittele voi pieniksi kuutioiksi ja ota se hyvissä ajoin pöydälle pehmenemään. Lisää voin joukkoon tuorejuusto ja sokerit ja vatkaa kuohkeaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Riittää halkaisijaltaan 24 cm kakun kuorrutteeksi

Vierailija
14/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten "käsittelette" sulatejuuston kun laitatte kakkuun. Pitääkö se sulattaa vai mitä. Itse kun laitoin sulatejuustoa niin se jäi ihan rakeiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuorrutus:

100 g Philadelphia-tuorejuustoa (ehdottomasti juuri tätä)

50 g voita (mielellään suolatonta)

1,75 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

Paloittele voi pieniksi kuutioiksi ja ota se hyvissä ajoin pöydälle pehmenemään. Lisää voin joukkoon tuorejuusto ja sokerit ja vatkaa kuohkeaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Riittää halkaisijaltaan 24 cm kakun kuorrutteeksi

Vierailija
16/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viola-tuorejuusto on parasta, sekaan tomusokeria ja vaniljasokeria, päälle paahdettuja mantelilasyuja, nammmmm....

Vierailija
17/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä sitä ei laiteta edes leivälle.



Vierailija
18/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

tällä kertaa laitoin aikalailla fifti-fifti eli Olympia sulatejuustoa ja Philadelphia tuorejuustoa.

Lopputulos oli paras ikinä, pelkkä olympiakin loistava mutta pelkkä tuorejuusto ei ole hyvää.



Vierailija
19/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tutkiikaapas sulatejuustofanit hieman, miten sulatejuusto on tehty. Meillä sitä ei laiteta edes leivälle.

Tutkin. Ei mitään outoa. Miksi ette laita leivän päälle?

Vierailija
20/31 |
28.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tutkiikaapas sulatejuustofanit hieman, miten sulatejuusto on tehty. Meillä sitä ei laiteta edes leivälle.

Tutkin. Ei mitään outoa. Miksi ette laita leivän päälle?

Koska se on sekoitemoskaa:

Sulatejuusto on valmiste, joka on tehty yhdestä tai useammasta juustolajista jauhamalla, sekoittamalla, sulattamalla ja emulgoimalla juusto lämpökäsittelyn ja emulgaattorien avulla. Sulatejuustoon saa lisätä kermaa, voita tai voiöljyä taikka muuta maitovalmistetta siinä määrin, että valmisteen laktoosipitoisuus ei ylitä viittä painoprosenttia. Lisäksi saa sulatejuuston maustamiseen käyttää muita elintarvikkeita asianmukaisesti lämpökäsiteltyinä tai muuten esivalmistettuina siinä määrin, että niiden määrä kuiva-aineeksi laskettuna on enintään yksi kuudesosa lopullisen valmisteen kuiva-aineesta. Makeuttamisaineena käytettävien hiilihydraattien lisääminen on kielletty. Tarkempia määräyksiä sulatejuuston valmistuksesta antaa kauppa- ja teollisuusministeriö. (17.9.1982/668)

Sulatejuustovalmiste on sulatejuuston tapaan tehty valmiste, johon on lisätty muita elintarvikkeita, mutta jonka kuiva-ainepitoisuudesta yli puolet on kuitenkin peräisin juustosta. (17.9.1982/668)

Meillä käytetään leivän päällä juustoa ja leivonnassa tuorejuustoa. Näistä ei voi puhua samana päivänäkään sulatejuustojen kanssa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi viisi yhdeksän