kotiäidin lähiruokalounas:
kirkas supppilovahverokeitto
hapankaalia
paahdettua ruisleipää + voita
gefiluspiimää
kotimainen omena + pähkinöitä
hyvältä maistui, no, kun kirjoitaa, huomaan tuon kaali-ruisleipä-piimä-omenayhdistelmän mahdollislet varjopuolet...
Kommentit (5)
Meillä on paljon suppilovahveroita, lapsetkin rakastaa niitä ja jotain vaihtelua menuun voisi olla kiva saada!
esikäsiteltyjä suppiksia (n. 1 litra tuoreena)
1 sipuli hienonnettuna
Kuullota esikäsitellyt sienet ja sipuli voissa
Kirkas suppiskeitto: Lisää kuullotettuihin sieniin ja sipuliin kasvislientä (tai vettä + kasvisliemijauhetta). keittele miedolla lämmöllä kunnes sienet+sipuli spivan kypsiä (10 min?)
Mausta 1 rkl sherryä (ei välttämätön mutta hyvä mauste), mustapippuria ja runsaasti persiljasilppua
Viola-suppiskeitto: Lisää kuullotettuihin sieniin ja sipuliin pari rkl vehnäjauhoja. Kypsennä hetki sekoitellen. Tämän jälkeen kasvislientä kuten yllä. Kun sienet + sipuli kypsiä, lisää noin puoli rasiaa Valio Viola maustamaton 13% tuorejuustoa TAI vajaa 1 dl ranskankermaa. Mausta msutapippurilla ja persiljalla, jos on.
(Jälkimmäinen on 9-vuotiaan suosikkiruoka.Itse pidän enemmän kirkkaasta versiosta. Tuo kevyt viola on mielestäni tähän paras juusto, se on sopivan hapan. voi toki tehdä muullakin)
Jälkkäriksi oli persikkarahka.