Käytättekö ammattikokit victorinoxeja myös kotona?
Tylsyvät aika helposti oman kokemuksen mukaan, joten kannattaisiko kotiveitseen panostaa enemmän?
Kommentit (31)
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa.
Perustuen mihin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa.
Perustuen mihin?
No siihen kokemukseen.
Tomaattiveitset on usein käytössä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa.
Perustuen mihin?
No siihen kokemukseen.
Tuleeko leikattua muutakin ku napsahtavia nakkeja? Koska ne on ammattikokkien mielestä kaikkein haastavimpia.
Euroveitset, Sanelli, Victorinox yms. ovat yleensä terältään pehmeitä. Japsiveitset ovat taas yleensä kovempia ja pitävät terän paremmin.
Terävyyden lisäksi kannattaa huomioida myös muitakin tekijöitä. Oma Victorinox on helppo terottaa ja todella hoikkateräisenä leikkaa hyvin tylsänäkin. Pehmeä terä on myös sitkeä.
Viktorinoxilla fileoitu yli 500 haukea, lukemattomia ahvenia, kymmeniä lahnoja ja paljon muita kaloja. Ei ole kertaakaan tarvinnut viilaa käyttää. Vähintään joka kolmannella hauella pyyhkäistään laadukkaaseen puikkoon ja aina leikkaa hyvin ja nahka ortoaa kepeästi. Kyllä osa kalatiskien ammattilaisista noitakin käyttää fileoinnissa, osa muita. Muista Viktorinoxin veitsistä en tiedä.
Sanelli mulla, isompi Victorinox harvoin käytössä, Victorinox- hedelmäveitsi yleiskäytössä joka päivä ja pysyy aina vaan terävänä. Koko satsin terotutan joskus ammattilaisella, ei maksa kuin jokusen euron.
Kotimainen Roselli on hyvä kotiveitsi. Siihen kuuluu ilmaiset teroituksetkin.
Kotikokkien ongelma on että ei käytetä riittävän usein teroituspuikkoa ja päästetään veitset niin tylsisiksi, että teroitus vaatii osaamista. Ihan sama mikä veitsimerkki on käytössä. Kovat teräkset pysyy kauemmin terässä, mutta vaikeita teroittaa. Pehmeät terät on helppo pitää itse terävinä, vaikka tylsyvätkin nopeammin.
Yllättävän harva nykyinen nuori ja keski-ikäinen taitaa teroituksen. Vanhemmistakaan ei puoletkaan.
Walz & Scröderit - kevyesti modattuina tosin - olivat useamman vuoden työveitsinä. Nämä olivat varsin mieleisiä ja jätin setin varaveitsiksi työmaalle (yksi setti näitä myös kotikeittiössä). Nyt on Sanellit olleet pari kuukautta kokeilussa ja olen tykännyt. Victorinox ei istunut omaan käteen. Hackman ja Fiskars ovat olleet huonoja.
Terähuoltoa puikolla sekä hiomakivellä
T: 20 vuotta keittiötyötä takana
Vierailija kirjoitti:
Kotimainen Roselli on hyvä kotiveitsi. Siihen kuuluu ilmaiset teroituksetkin.
Ideana kiva, keittiöveitsenä ei. Liian paksu ja hiiliteräs ruostuu. kolme kertaa halvemmalla saa paremman.
Victorinoxia käytän kaikessa muussa paitsi kokkaamisessa, no harvoin sitä seksissäkään tarvitsee.
Vierailija kirjoitti:
Walz & Scröderit - kevyesti modattuina tosin - olivat useamman vuoden työveitsinä. Nämä olivat varsin mieleisiä ja jätin setin varaveitsiksi työmaalle (yksi setti näitä myös kotikeittiössä). Nyt on Sanellit olleet pari kuukautta kokeilussa ja olen tykännyt. Victorinox ei istunut omaan käteen. Hackman ja Fiskars ovat olleet huonoja.
Terähuoltoa puikolla sekä hiomakivellä
T: 20 vuotta keittiötyötä takana
Mitä sanoisit Sanellin teroitettavuudesta? Varmaan kokemusta Victorinoxiinkin?
Terottamiseen on muuten tullut mullistus. Teollisuustimantti terottimet ja viilat. Näitä kun opettelee käyttämään niin saa helpommin terävää kuin metalliviiloilla, hiomakivillä yms. Keraamit toki toimivat edelleen viimeistelyssä, mutta voidaan korvata myös hienolla timantilla.
Vierailija kirjoitti:
Terottamiseen on muuten tullut mullistus. Teollisuustimantti terottimet ja viilat. Näitä kun opettelee käyttämään niin saa helpommin terävää kuin metalliviiloilla, hiomakivillä yms. Keraamit toki toimivat edelleen viimeistelyssä, mutta voidaan korvata myös hienolla timantilla.
Tosi paska ohje. Timatilla ei tehdä teräviä veitsiä. Kyllä ne kulman oikaisuun käyvät, mutteivat teroittamiseen.
Vierailija kirjoitti:
Tomaattiveitset on usein käytössä.
Mikä ihmeeen tomaatti veitsi? Tekeekö apple veitsiäkin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Terottamiseen on muuten tullut mullistus. Teollisuustimantti terottimet ja viilat. Näitä kun opettelee käyttämään niin saa helpommin terävää kuin metalliviiloilla, hiomakivillä yms. Keraamit toki toimivat edelleen viimeistelyssä, mutta voidaan korvata myös hienolla timantilla.
Tosi paska ohje. Timatilla ei tehdä teräviä veitsiä. Kyllä ne kulman oikaisuun käyvät, mutteivat teroittamiseen.
Osta kunnolliset timantit vaikka Temusta. Kotimaisen kiinakaupan halvoilla timanteilla ei tee mitään.. ..jos kokemus perustuu niihin.
Ostin Lidlin pinnoitetun kokkiveitsen 3€. Mainostivat tosi terävänä, ja to1tta on, huipputerävä. Saa nähdä kuinka kauan, mutta hyvältä näyttää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Terottamiseen on muuten tullut mullistus. Teollisuustimantti terottimet ja viilat. Näitä kun opettelee käyttämään niin saa helpommin terävää kuin metalliviiloilla, hiomakivillä yms. Keraamit toki toimivat edelleen viimeistelyssä, mutta voidaan korvata myös hienolla timantilla.
Tosi paska ohje. Timatilla ei tehdä teräviä veitsiä. Kyllä ne kulman oikaisuun käyvät, mutteivat teroittamiseen.
Osta kunnolliset timantit vaikka Temusta. Kotimaisen kiinakaupan halvoilla timanteilla ei tee mitään.. ..jos kokemus perustuu niihin.
Perustuu koemukseen. Myös niistä kalliista timanteista.
Kannattaa.