Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Laitetaanko imellettyyn perunalaatikkoon siirappia?

Vierailija
19.12.2025 |

Siis perinteiseen?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei. Siirappia laitetaan, jos laatikko ei ole imeltynyt.

Vierailija
2/12 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi laittaa jos ei imelly kunnolla. Itse laitan 1/3 osan bataattia sekaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei. Pitäisi imeltyä jolloin ylimääräistä makeutusta ei tarvita.

Vierailija
4/12 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siihen ei tarvitse laittaa. Siitä tulee muutenkin makeaa.

Vierailija
5/12 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei laiteta. Perinteisesti se imellytetään lusikallisella vehnäjauhoa.

Vierailija
6/12 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En usko, että kukaan ketjussa kommentoinneista osaa tehdä imellettyä perunalaatikkoa. Ellei jotenkin pysty todistamaan tätä ja sehän on mahdottomuus.

 

Totta on, että imelletyn perunalaatikon tekeminen on harvinainen taito. Että löytää ensinnäkin sopivan tärkkelyspitoiset perunat ja saa ne imeltymään yön yli 50-70 C:ssa. Kyllä sen sitten aamulla huomaa, jos aines on kostunut kunnolla ja muuttanut hiukan väriään tummemmaksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei laiteta. Perinteisesti se imellytetään lusikallisella vehnäjauhoa.

 

Kun näkis vaan!

Miksi sitten kaupassa myytävässä perunalaatikossa on siirappia?

 

Se ei ole imellytettyä perunalaatikkoa.

Vierailija
8/12 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En usko, että kukaan ketjussa kommentoinneista osaa tehdä imellettyä perunalaatikkoa. Ellei jotenkin pysty todistamaan tätä ja sehän on mahdottomuus.

 

Totta on, että imelletyn perunalaatikon tekeminen on harvinainen taito. Että löytää ensinnäkin sopivan tärkkelyspitoiset perunat ja saa ne imeltymään yön yli 50-70 C:ssa. Kyllä sen sitten aamulla huomaa, jos aines on kostunut kunnolla ja muuttanut hiukan väriään tummemmaksi.

 

Kerran yritin vakavemmin tehdä imellettyä perunalaatikkoa ja tulos oli muuten onnistunut mutta tuon imeltymisen kanssa niin ja näin, koska kaupasta ei löydy (?) sopivaa perunalajiketta.

 

Pitäisi kasvattaa itse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laitan tai sokeria tai molempia jos haluaa että siirappi ei maistu kovin vahvasti, mutta on makeutta. 

Vierailija
10/12 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En usko, että kukaan ketjussa kommentoinneista osaa tehdä imellettyä perunalaatikkoa. Ellei jotenkin pysty todistamaan tätä ja sehän on mahdottomuus.

 

Totta on, että imelletyn perunalaatikon tekeminen on harvinainen taito. Että löytää ensinnäkin sopivan tärkkelyspitoiset perunat ja saa ne imeltymään yön yli 50-70 C:ssa. Kyllä sen sitten aamulla huomaa, jos aines on kostunut kunnolla ja muuttanut hiukan väriään tummemmaksi.

 

Kerran yritin vakavemmin tehdä imellettyä perunalaatikkoa ja tulos oli muuten onnistunut mutta tuon imeltymisen kanssa niin ja näin, koska kaupasta ei löydy (?) sopivaa perunalajiketta.

 

Pitäisi kasvattaa itse.

 

Lapin puikulaperuna

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
12/12 |
19.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kai nyt imellytettyyn perunalaatikkoon enää siirappia laiteta. Ei sen ole mitään sokerivanukasta tarkoitus olla.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kuusi kahdeksan