Laitetaanko imellettyyn perunalaatikkoon siirappia?
Kommentit (12)
Voi laittaa jos ei imelly kunnolla. Itse laitan 1/3 osan bataattia sekaan.
Ei. Pitäisi imeltyä jolloin ylimääräistä makeutusta ei tarvita.
Siihen ei tarvitse laittaa. Siitä tulee muutenkin makeaa.
Ei laiteta. Perinteisesti se imellytetään lusikallisella vehnäjauhoa.
Vierailija kirjoitti:
En usko, että kukaan ketjussa kommentoinneista osaa tehdä imellettyä perunalaatikkoa. Ellei jotenkin pysty todistamaan tätä ja sehän on mahdottomuus.
Totta on, että imelletyn perunalaatikon tekeminen on harvinainen taito. Että löytää ensinnäkin sopivan tärkkelyspitoiset perunat ja saa ne imeltymään yön yli 50-70 C:ssa. Kyllä sen sitten aamulla huomaa, jos aines on kostunut kunnolla ja muuttanut hiukan väriään tummemmaksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei laiteta. Perinteisesti se imellytetään lusikallisella vehnäjauhoa.
Kun näkis vaan!
Miksi sitten kaupassa myytävässä perunalaatikossa on siirappia?
Se ei ole imellytettyä perunalaatikkoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En usko, että kukaan ketjussa kommentoinneista osaa tehdä imellettyä perunalaatikkoa. Ellei jotenkin pysty todistamaan tätä ja sehän on mahdottomuus.
Totta on, että imelletyn perunalaatikon tekeminen on harvinainen taito. Että löytää ensinnäkin sopivan tärkkelyspitoiset perunat ja saa ne imeltymään yön yli 50-70 C:ssa. Kyllä sen sitten aamulla huomaa, jos aines on kostunut kunnolla ja muuttanut hiukan väriään tummemmaksi.
Kerran yritin vakavemmin tehdä imellettyä perunalaatikkoa ja tulos oli muuten onnistunut mutta tuon imeltymisen kanssa niin ja näin, koska kaupasta ei löydy (?) sopivaa perunalajiketta.
Pitäisi kasvattaa itse.
Itse laitan tai sokeria tai molempia jos haluaa että siirappi ei maistu kovin vahvasti, mutta on makeutta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En usko, että kukaan ketjussa kommentoinneista osaa tehdä imellettyä perunalaatikkoa. Ellei jotenkin pysty todistamaan tätä ja sehän on mahdottomuus.
Totta on, että imelletyn perunalaatikon tekeminen on harvinainen taito. Että löytää ensinnäkin sopivan tärkkelyspitoiset perunat ja saa ne imeltymään yön yli 50-70 C:ssa. Kyllä sen sitten aamulla huomaa, jos aines on kostunut kunnolla ja muuttanut hiukan väriään tummemmaksi.
Kerran yritin vakavemmin tehdä imellettyä perunalaatikkoa ja tulos oli muuten onnistunut mutta tuon imeltymisen kanssa niin ja näin, koska kaupasta ei löydy (?) sopivaa perunalajiketta.
Pitäisi kasvattaa itse.
Lapin puikulaperuna
Ei kai nyt imellytettyyn perunalaatikkoon enää siirappia laiteta. Ei sen ole mitään sokerivanukasta tarkoitus olla.
Ei. Siirappia laitetaan, jos laatikko ei ole imeltynyt.