Söisitkö riisiä ja kanaa joka tehty sunnuntai yönä ja on jäänyt kattilaan missä on kansi?
Mietin uskaltaako vielä syödä? Ei haise pahalle mutta ei ole käynyt jääkaapin kautta mutta olen tehnyt sen sunnuntai yönä ja ollut siinä siitä asti mutta kansi päällä ja näyttää normaalilta.
Kommentit (32)
Syö vaan mutta tilaa ambulanssi valmiiksi hollille.
Jos tuosta ei saa ruokamyrkytystä niin sitten ei mistään.
No en todellakaan. Kypsennetty riisi on yksi nopeimmin ja helpoimmin pahentuvista ruoka-aineista.
Ei se kansi siinä kattilan päällä pelasta sitä tosi asiaa että se ruoka on ollut joka tapauksessa lämpimässä.
ei etenkään kuin ei kylmässä. miksi unohtui, et pakastanut lopuua. yösyöttö- ..miksi unohdit..
Hyi, toivottavasti et ole tosissasi.
Älä missään nimessä, huoneenlämpöön kypsennyksen jälkeen jätetty riisi pilaantuu todella helposti vaikka ei päälle päin näkyisi mitään! Ja kanasta voit saada vaikka salmonellan tai kampylobakteerin. Aina joku pöpö selviää kypsennyksestäkin ja nyt niillä on ollut aikaa lisääntyä siellä kattilassa.
Vierailija kirjoitti:
Syö vaan mutta tilaa ambulanssi valmiiksi hollille.
Ei siinä mitään ambulanssia tarvitse. Olen itse syönyt pilaantunutta riisiä ja muutaman oksennuskerran jälkeen oli kaikki taas hyvin.
Siis ei ole ollut jääkaapissa ja nyt on kolme yötä jo mennyt? Oletko ihan sekaisin, tuota ei todellakaan voi syödä.
Ei jum alauta kuinka tyhmiä ihmisiä. Toki tämä on vain typerä trollaus.
Siltä varalta ettei ole: et syö keitettyä riisiä, vaikka olisi vain muutaman tunnin seissyt huoneenlämmössä. Saati sitten kolmatta päivää muhinutta.
Meillä on nii kylmä asunto että ei varmasti pääsisi pilaamaan.
Vierailija kirjoitti:
No en todellakaan. Kypsennetty riisi on yksi nopeimmin ja helpoimmin pahentuvista ruoka-aineista.
Riisi siis pahin, kuvittelin että kana, en toki söisi missään tapauksessa.
Olen kyllä syönyt 12 tuntia huoneenlämmössä ollutta keitettyä riisiä useastikin.
Ei ole koskaan tullut mitään oireita. Mutta toki ollaan yksilöitä.
Tiedän kyllä, ettei suositella.
Riisi ei saa seistä huoneenlämmössä yli kahta tuntia. Googlaa bacillus cereus.
No ei missään nimessä noin vanhaa. Luulisi jo haisevan ihan kunnolla. Onko hajuaistisi normaali?
Vierailija kirjoitti:
No en todellakaan. Kypsennetty riisi on yksi nopeimmin ja helpoimmin pahentuvista ruoka-aineista.
Vuosikymmenet ja sadat on sähköttömissäkin talouksissa tehty karjalanpiirakoita. Kypsät piirakat on säilytetty ilman minkäänlaisia jääkaappeja. Sinun teoriasi mukaan Suomen väestömäärä olisi alle puolet nykyisestä, kun ihmiset olisivat kuolleet mahavaivoihinsa.
Riisi on pahin, jos sen jättää lämpimään. Edes tuntia lämpimässä ollutta riisiä ei suositella syömään. Joten aika kaukana olisi, että tuota söisin.
en söis.