VERENSOKEREISTA (raskausdiabeteksen jälkeen)
synnytyksestä on puoli vuotta ja nyt huvikseen mittasin sokerit. Aamun paastosokeri oli 6,0 (illalla olin syönyt paljon karkkia-herkkupäivä). Aamupalan ja päivällisen sekä välipalan jälkeen oli 4,9. Iltapalaksi söin ison palan kotitekosta pitsaa ja kolme lasia maitoa. Tunnin päästä tulos oli 6,1. En muista mitä arvojen pitäisi olla. Voisiko joku kertoa miltä nuo arvot kuulostavat..? :/
Kommentit (7)
pelkällä ruokavaliolla?
Sitten ennusteesi on parempi kuin minun joka käytti insuliinia.
Ei muuten kannata kenenkään verrata raskauden jälkeisiä sokeriarvoja raskausajan sokeriarvoihin koska raja-arvot ovat erilaiset kun on raskaana ja kun ei ole.
Aamun paastoverensokerisi on ylärajalla mutta se varmasti johtuu tuosta illan syöpöttelystä (raja-arvot 4,5-6,1).
Kahden tunnin päästä syömisestä (siis kahden!) sokeriarvojen pitää olla alle 6.
huolestuin jo. Muistelin, että piti olla vitosen luokkaa. Täällä päin on sokerikontrolli vuoden päästä synnytyksestä. Maltan odottaa siihen asti jos nuo arvot oli ok :)
diabetesriskisi on kohonnut raskausdiabeteksen vuoksi pitkällä tähtäimellä.
Noudata diabetesruokavaliota ja harrasta säännöllisesti ja riittävästi liikuntaa. Pyri pysyttelemään normaalipainossa. Niin saatat ehkäistä diabeteksen tai ainakin lykätä sen puhkeamista.
insuliini jo annettiin kotiin mutta viime hetkellä sain aamun paastoarvot kuriin syömällä yöllä hapankorpun ym. Yösyömistä ei ehotettu neuvolassa tai äitipolilla. Täältä palstalta sen opin!
että ei menisi yli suositusten. Paitsi aamun paastoarvo on liikaa, mutta se selittynee illan herkuttelulla. Kannattaisiko sinun pyytää sokerirasitustestiä, nyt normaalissa olotilassa, niin tietäisit onko sokeriongelmia ilman raskauttakin?! Jos siis asia mietityttää..
Itse aion raskauden jälkeen pyytää päästä sokerirasitustestiin, että tiedän sokeriaineenvaihdunnan tilan. Neuvolasta sanottiinkin, että on mahdollista päästä..