Voiko kattilaa käyttää paistamiseen?
Toivottavasti kysymykseni on ihanan tyhmä. Parhaillaan en omista paistinpannua. Omistan tuikitavallisen kattilan, semmonen tavallinen kattila, jotain metallia, ehkä alumiinia tai terästä tai mistä minä tietäisin. Voiko siinä paistaa sipuleita, tomaattia, kananmunia, makkaraa, seitifilettä,...?
Kommentit (8)
Voi käyttää. Onhan niitä metallisia paistinpannujakin.
Usein käytän, esim kastikkeeseen paistan lihan kattilassa tai kun teen jotain valmis pussi pataruokaa. Laiska ei jaksa monia astioita sotkea
Alumiininen tuskin on, ellei ole mummon vanha perintökalleus. Alumiinikattilasta liukenee alumiinia ja on myrkyllistä.
Kiitos teidän vastauksista, ne olivat aidosti hyödyllisiä ja informatiivisia minulle. Mutta mitäpäs jos tahdon tehdä vielä lisäksi seuraavanlaisia asioita:
1. Tahdon höyryttää vihanneksia vaikkei minulla ole höyrytysastiaa. Onko siihen ratkaisu? Kysyn koska minulla ei ole höyrytysastiaa.
2. Tahdon valmistaa vaikkapa kanan suuria palasia (rinta-koipi) tai joitain muita suuria lihanpalasia eli vaikkapa paisteja. Löytyykö valmistamiseen jokin muukin väline kuin uuni? Tai vaikkapa lohen filee, siis ihan kokonainen puolikas lohi: millä muulla välineellä sen voi valmistaa kuin uunilla? Kysyn koska minulla ei ole uunia. Oikeastaan nuo kanankoivet ovat ne tärkein kysymys koska niitä useimmiten syön enkä tiedä mitään muuta tapaa valmistaa niitä kuin uuni.
ap
Höyryttämiseen voi käyttää myös siivilää, joka mahtuu kattilan sisäpuolelle, pysyy paikoillaan, ja jonka päälle voi laittaa kannen. Kaupoista saa halvalla myös bambuisia höyrytysastioita.
Kanankoivet voi kypsentää paistinpannulla, kattilassa, padassa, grillissä tai vaikka mikroaaltouunissa. En suosittele mikroa, mutta se kuitenkin on mahdollista. Meillä (6-henkinen perhe) oli sähköuuni rikki aika kauan, ja ihan hyvin sain kanankoivetkin kypsennettyä. Itse teen niin, että ensin ruskistan pinnan, sitten lisään pannulle hieman nestettä ja kannen päälle ja haudutan kypsäksi miedolla lämmöllä (eli 0-6 säädöillä numero 2). Olen kypsentänyt myös crocpotissa ja valurautapadassa lieden päällä.
Lohen voi paistaa riittävän isolla pannulla, kalahan kypsyy nopeasti.
Kiusa se on pienikin kiusa
Vierailija kirjoitti:
Alumiininen tuskin on, ellei ole mummon vanha perintökalleus. Alumiinikattilasta liukenee alumiinia ja on myrkyllistä.
Ei todellakaan liukene että olisi haitallista jenellekkään. Yhtä vaarallista kun se puhelimen säteily.
Siihen tarttuu aika herkästi kiinni, ei muuta ongelmaa. Reilusti voita, niin kai se siitä. Ja varovasti kokoajan vatkaten