Muita, jotka eivät yhtään pidä joulutortuista?
Siis niistä tähdistä tai puolikuista?
En pidä rasvataikinasta enkä viitsi syödä lämmintä luumuhilloa - en toki kylmääkään. En vain ymmärrä joulutorttujen ideaa.
Kommentit (15)
Ei ole muita, olet ainoa. Tässä mitalisi 🏅
Minä tykkään joulutortuista kuin hullu puurosta. Ovat vain niin pieniä haukkapaloja että söisin niitä vaikka kaksi tai kolme pellillistä kerralla.
Mä teen lapselle aina vadelmahillolla tortut kun se tykkää niistä. Ihan jokaiselle oman maun mukaan jouluherkut, eikä ketään pakoteta syömään mitään mistä ei tykkää.
Tykkään jos ne on huoneemlämpoisiä ja kaapii sen ällötyävän luumuhillon pois.
Syön yhden jos tarjotaan, en todellakaan alkaisi ostamaan noita.
Mä kokeilin tehdä viinereitä torttutaikinasta. Niin helppoa ja hyvää. Leikkaa vaan taikinan neliöiksi, voitelee kananmunalla, laittaa jotain hyvää marmeladia (paistonkestävää) keskellä ja ripottelee raesokeria. On muuten hyviä.
Mäkään en oikein tykkää. Kuuma hillo siellä keskellä - oli se luumu- tai omenahilloa ei oikein iske. Olen ehkä lapsena polttanut kieleni, joten saattaa olla traumaperäistä.
Voitaikina ei ole ongelma, vaan pasteijoita syön mielelläni. Olen muutenkin enemmän suolaisen perään.
Vierailija kirjoitti:
Minä tykkään joulutortuista kuin hullu puurosta. Ovat vain niin pieniä haukkapaloja että söisin niitä vaikka kaksi tai kolme pellillistä kerralla.
Teeppä ens kerralla valmiista levyistä viinerit. Jätä siis se levy levyksi, levitä keskelle marmeladia, ei laitoihin, tee pienet viillot hillon ja laidan väliin ettei veitsi mene pohjasta läpi ja sulla on sitten viineri. Siihen voi laittaa vielä uunista tulon jälkeen raitoja piparin koristetahnasta kun on jäähtynyt.
Tykkään pipareista, en joulutortusta. Ne tortut ovat sotkuista ja kuivaa syötävää. Eikä ne edes maistu hyvälle. Ei kiitos!
Appelsiinimarmelaadilla parempia. Erään kauppaketjun luumutaskut ovat pahoja, terävän ja pistävän makuisia. Kauan sitten sain maistaa outoja joulutorttuja. Leipuri itse kehui ne parhaimmiksi ikinä, olivat jotakin ihme maitorahkataikinaa tiiviitä ja raskaan kosteita yäks.
Lehtevä taikina ja huoneen lämpöisenä hilloksi melkein mikä muu kuin luumu, siinä on paras joulutorttu.
Vierailija kirjoitti:
Mä kokeilin tehdä viinereitä torttutaikinasta. Niin helppoa ja hyvää. Leikkaa vaan taikinan neliöiksi, voitelee kananmunalla, laittaa jotain hyvää marmeladia (paistonkestävää) keskellä ja ripottelee raesokeria. On muuten hyviä.
Voitelu on turhaa.
Käytän niissä erilaisia paistomarmeladeja, en luumuhilloa.
Tykkään mutten siitä kuumista, sitä laitan vähän ja syön hyvällä mielin, toki tykkään myös pasteijoista. Monta pellistä leivon jo ennen joulua
Sakarat ei juuri miltään edes maistu ja taikina varistaa aika lailla. Torttuhillo-osuus on kyllä maistuva, koska tykkään luumumarmeladista.
Löysin jokunen vuosi sitten makean punaviiniglögin, joka sopii torttujen kanssa todella hyvin. Sen kanssa torttuja söisi vaikka kuinka paljon. Sen kanssa ne suorastaan sulavat suussa. Joku makea väkevä viini, kuten portviini, madeira tms. ajaisi saman asian.
En minäkään tykkää. En myöskään tykkää pipareista.