Hyvä pasta bolognese-kastike haussa. Kerro oma ohjeesi?
Kommentit (10)
jauhelihaa, sipulia, juureksia, varsiselleriä tomaattikastikkeeseen, mausteeksi mustapippuria, yrttejä, suolaa ja hunajaa sekä kunnon loraus oliiviöljyä. Haudutetaan koko aamupäivä. Tarjoillessa päälle parmesania.
Lisäksi vinkki: sellerin voi jättää pois jos ei siitä pidä. Valkosipulin kynsi antaa makua. Hunajan voi korvata lusikallisella sokeria. Jos et ehdi hauduttaa koko aamupäivää, anna kiehua hiljalleen niin pitkään kuin mahdollista.
Ja lapset rakastavat meillä bolognese-kastiketta, joka on nopeasti surautettu bamixilla hienoksi. Se vaikuttaa makuun positiivisesti, vaikkei uskoisi.
jauhelihaa, sipulia, juureksia, varsiselleriä tomaattikastikkeeseen, mausteeksi mustapippuria, yrttejä, suolaa ja hunajaa sekä kunnon loraus oliiviöljyä. Haudutetaan koko aamupäivä. Tarjoillessa päälle parmesania.
Mä laitan porkkanaa ja selleriä ja tuoreita tomaatteja. Punkkua ja sokeria, ei hunajaa. Tuoreita yrttejä.
eli tässä pikaversio, joka maistuu meillä.
Pirkan valmis chilitomaattipurkki ruskistetun jauhelihan, porkkanan, sipulin ja valkosipulin sekaan. NAM. Mausteina vain suolaa ja mustaa pippuria.
Muuten samantyyppinen ohje kuin ylhäällä on annettu, mutta lisään joukkoon pari teelusikallista kuivattuja ja jauhettuja suppilovahveroita, mustia torvisieniä tai herkkutatteja. Ei siis liikaa, tämä ei ole sienikastike, vaan sienijauhe ikään kuin yrttinä antamaan lisäpotkua.
kakkonenkin varioi. VÄlillä eri juureksia, joskus ei sitä selleriä, joskus sen tilalla juuriselleriä, joskus osa jauhelihasta laitetaankin jauhmaksaa. jne
Joskus mä laitan mukaan sokeriherneitä. Mielellään koko palkoja. Ne on minusta hyviä, mutta ei se enää ihan puhdas bolognese silloin ole.
Punkkua voin laittaa jos kaapissa sattuu olemaan avattu pullo, mutta jos hauduttaa tarpeeksi kauan niin ei se ole välttämätön.
kakkonen
Moro.
Hyvän bolognesen saa monella eri tavalla, seuraavassa "pikahyvä":
Sipuli silputaan, ruskistetaan voissa. Lisätään paistijauheliha ja ruskistetaan. Puristetaan 1 valkosipulinkynsi. Mausteeksi soijakastiketta, sinappia(!) ja ketsuppia(!), musta-, valko- tai viherpippuria, takapotkuksi chilikastiketta, kokeilemalla löydät oikeat määrät. Lisätään kuppi pari vettä, suurustetaan ruskealla Maizenalla ja/tai ohrajauhoilla. Keitetään/haudutetaan kasaan jkv. Tarjottaessa päälle mustaleimaraaste (ei valmisraaste, vaan itse raastettu) ja rucolanlehtiä (jokaisella kasvaa näitä yrttipenkissä, eiks juu ;).
Sienikastikkeen saa kun voipaistovaiheessa lisää kuivattuja tatteja ja paistaa kunnes pehmenevät.
Terv. mies&rautapata.
Just syötiin,. joten on hyvässä muistissa ;)
Jauhelihaa ruskistetaan että saa vähän väriä, lisätään hienoksi pilkottu sipuli ja kuullotetaan, lisätään purkki tomaattimurskaa, pieni purkki tomaattipyrettä, oreganoa, pippuria myllystä ripaus päälle. Suolaa, jos kaipaa.
Itse tykkään laitta kastikkeen sekaan pilkottuja suolakurkun palasia, tuo hyvää makua :)
Ruskistetun jauhelihan + sipulin (+valkosipuli, jos siitä pitää) joukkoon purkki paseerattua tomaattia. Keittele hiljalleen 10-15 minuuttia, lisää loppuvaiheessa mausteet (suola, mahdolliset yrtit). Valmiin annoksen päälle juustoraastetta, jos tahdot.
Kaikki menee, mitä teen, oli syöjiä sitten neljä tai kaksi.
jauhelihaa, sipulia, juureksia, varsiselleriä tomaattikastikkeeseen, mausteeksi mustapippuria, yrttejä, suolaa ja hunajaa sekä kunnon loraus oliiviöljyä. Haudutetaan koko aamupäivä. Tarjoillessa päälle parmesania.