Kuinka valmistat jauhelihakastikkeen?
Onko muita hyviä ja herkullisia tapoja kuin perinteinen ruskeakastike?
Kommentit (6)
Paistetaan 400g jauhelihaa. Tehdään kastike, 2 pussia Knorr 3-pippurin kastike. Lapetaan jauheliha kastikkeen sekaan ja kiehautetaan.
Just aattelin ehkä tänään tehdä ruuaksi kyseistä ruokaa. Laitan tomaattipyrettä ja kuohukermaa. Mausteet fiiliksen mukaan. Sipulia tottakai ja kylkeen makaroonia ehkä, ellen sitten innostu sekoittamaan kastiketta simpukkapastan sekaan. Kattoo nyt,riippuu mitä kaapeista löytyy.
Sipulisilppua pehmitellään ensin pannulla tovi, ja sitten lisään naudan jauhelijan ja paistan muruksi, maustan kevyesti suolalla ja mustapippurilla, sekoittelen. Sen jälkeen ripottelen vehnäjauhot sekaan, jatkan paistamista tovin ja lisään vettä ja lorauksen soijaa. Tulee väriä samalla.
Alan maistella, kunhan on jauhot paistuneet kypsiksi muutaman minuutin ajan.
Lisäilen tarvittaessa kaikenlaista kuten valkosipulinkynsiä (ehdoton), lihafondia, yrttejä jne. Saa muhia pitkää.
Joukkoon voi laittaa huonoksi menossa olevia tomaatteja (ihan aluksi jo vaikka tuon sipulin kanssa), sulatejuustoa, ja mitä tykkää.
Paista jauheliha ja sipuli, sekoita joukkoon koskenlaskijajuustoa 1/2-1 pkt, lisää maitoa n. 3dl sekä mausteet.
Perunan kanssa teen aina ruskeakastikepohjaisen ja pastan kanssa yleensä tomaattikastikepohjaisen.
Sekoitan yleensä tavallisen jauhelihakastikkeen (ruskeakastikepohjainen) joukkoon sulatejuustoa kypsennyksen loppupuolella.
Meillä oli 1980-luvulla kouluruokana mesikämmenkastike-niminen jauhelihakastike spagetin kanssa. Tykkäsin siitä tosi paljon, ja äitini kanssa päättelimme että se on jauhelihakastike johon on sekoitettu Mesikämmen-sulatejuustoa jota silloin myytiin kaupoissa. Äitini alkoi tehdä sitä välillä kotona, ja minä teen sitä nyt aikuisena.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/