Pitääkö oikeasti kaikki suppilovahverot halkaista?
Ostin kaupasta suppilovahveroita. Netin ohje on, että ne pitää halkaista ja puhdistaa sisältä. No nehän ovat suurimmaksi osaksi valtavan pieniä ja niissä on pitkä, ohut varsi. Hirveän työlästä halkaista jokaikinen sentin kokoinen sieni, varsinkin ne 3mm halkaisijaltaan olevat pitkät jalat. En meinaa edes nähdä menevätkö ne keskeltä halki. Teettekö oikeasti niin? Tässähän menee ikä ja terveys, ennen kuin pääsen syömään.
Kommentit (11)
Vierailija kirjoitti:
Miksi et hakenut niitä metsästä? Höpsö!🙄
Tästäpä oli apua. Sitäpaitsi yritin, mutta löysin kolme kpl, tunnin rämpimisen tuloksena. Menin sitten kaupan kautta kotiin. Olen aloitteleva sienestäjä. Ap
Pitää halkaista, neljään osaan. Laserilla itse halkaisen.
Usein ihan vaan vedellä huuhdotaan (isoo kulhoon, vettä niin, että sienet peittyy, sitten vähän huljuttelee ja kaataa veden pois), isoimmat roskat saa pois ihan niinkin.
Ei sitä tarvinhalkaista kuin siitä lakista sen verran että näkee ettei ole jotain etanoita siellä. Usein nimittäin on. Revit vaikka käsin kahtia. Toukkia niissä ei ole.
Mitä olen huomannut niin vain isommissa suppiksissa on roskia, esim. havunneulasia. Jos kuivaa niin ne näkee kuivatuksen jälkeen hyvin poistaa.
Voin huuhdella sienet vedessä poiminnan jälkeen, tai sitten en.
Ei niitä tartte halkoa, jos ovat pieniä. Puhdista mullat pois ja paista öljyssä pannulla. Niiden pitää antaa pehmentyä jonkin aikaa, kutistuvat samalla. Hämmennetään koko ajan. Sitten lisäät ruokaan.
Jos kuivattaa kannattaa isot halkaista. Pieniä ei, muuten palavat helposti. Tämä oma kokemukseni kuivurista.
Ei tarvi ei, ne voi työntää perseeseen ihan halkaisematta.
Miksi et hakenut niitä metsästä? Höpsö!🙄