vehnäjauhojen säilyminen päivämäärän jälkeen
Kommentit (4)
löytyi kaapista vehnajauhoa aukaistu pussi parasta ennen vuodelta joulukuu 2007. Siis nyt 2013 yli viisi ja puoli vuotta vuotta ylipäiväyksen..
Saas nähdä lentääkö paska, vai tuleeko syötävää pannukakkua...
Täytyy varmaan laittaa sahajauhoja taikinaan lisäksi makua antamaan..
Pitääkö kananmunat muuten kuoria, vai voiko ne muussata raakoina tuohon sekaan..
Hiukan on ohje hakusessa, mutta eiköhän se siitä..
Astia uunissa, hiukan tuo kylmä voi jäi paloiksi jauhojen sekaan ja kananmunat kuoret pisteli sormiin, maitoa laitoin ohjeen mukaan tonkkamitalla ja teelusikalla kukkukuorma leivinsoodaa ja lusikan kärjellinen suolaa. Eiköhän siinä suurinpiirtein ollut tarvittavat tarpeet mukana.
Puolen tunnin päästähän tuo selviää, tuleeko kokkia vaiko kokista kakkia..
En jaksanut odottaa leivinsoodan vaikutusta kun viitisen minuuttia,
mutta käyttäköön tikapuita uunissa, jos on liian kylmää 200 celsiuksessa eikä muuten nouse tarpeeksi.
Ei nyt ihan varmaa ollut mitä tuosta tuli, mutta kun noissa parissa ohjeessa oli jauhoja,
niin pistin kummankin tarveaineet varmuuden vuoksi mukaan astiaan.
Tälläinen kokkailu on yhtä helppoa kuin perunoiden keitto ja paisto samalla astialla.
Kiehutetaan vaan vesi pohjaan ja savun noustessa ruoka on valmis syötäväksi.
no niin, hiukan oli pitkään ja kuivahti, mutta ei ihan vielä alkanut savuttaa..
ja nyt maistokoe pakkasmansikoiden kanssa...
noh..hiukan maistuu näkkileivän ja piparkakun yhdistelmältä.
Onneksi mansikat sentään on parempi.
Kun tätä nyt oikein arpoo, niin lopputulos olisi voinut olla huonompikin.
Ravintolasta olisi saattanut tarttua mukaan naikkonen, joka olisi tehnyt aivan yhtä surkeata pannaria, mutta sen lisäksi että olisi joutunut syömään surkean kokkauksen tuloksen, niin olisi vielä voinut joutua säälistä hikiseen pystypainiin palkitsemaan huonosti kokkaavaa naikkosta intiimillä kanssakäymisellä.
Joten ei lainkaan surkeata syödä hampaat irvessä vanhasta jauhosta tehtyä pohjaanpoltettua piparkakkunäkkäriä.
Mansikat olivat hyviä. Mahtaakohan tuo jauho olla käyttökelpoista vielä viiden vuoden päästä. Jos tästä ottaisi vaikka tradition.
Mutta rehellisesti sanottuna, en suosittele. Syökää vain pakkasmansikat ja heittäkää vanhat jauhot roskiin. Jauhoissa ei ollut edes matoja, niin ei niistä saa edes proteiiniä.
Mutta mitä on kokattu, se syödään, vaikka sitten kokista kura vuotaisi syönnin päätteeksi.
Siinä on nyt teille pohjat. Jos joku tekee vielä vanhemmista jauhoista evästä ja pystyy vielä syömään, niin siitä vaan kertomaan kokemuksia ja pettymyksiä.
.
vehnäjauho säilyy kyllä käyttökelpoisenavaikka useita vuosia, kunhan säilytys kuivassa ja eläimiltä suojassa. Mutta sen ravintoarvot (mitä ne nyt vehnäjauhossa sitten merkkaakaan) heikkenevät parasta ennen-päiväyksen jälkeen vähän kerrallaan. Leipomisominaisuudet huononee myös eli käytännössä tärkkelystä hajoaa ja ei nouse enää niin hyvin. Mutta ei se vaaralliseksi muutu.