Help! Kakun teosta kysymys!
Valmis kakkupohjista tarkotus tehdä kakku, johon laitan väliin mansikka ja mustikkamoussea. Niin mietin että laittaako vaan noi mousset vai laittaisko pohjien päälle vielä jotain hilloa, esim kuningatarhillo tai mansikkahillo? Vai jättääkö hillot kokonaan pois? Kummalla tulis parempaa? Äärettömän harvoin tulee tälläsiä tehtyä niin en osaa päättää.
Kommentit (21)
Kyllä mä laittasin vähän hilloa väliin kans. More is more.
Laittaisin hilloa, tulee makua.
Mietippäs vielä et jos teet pohjatkin itse.
Varmasti osaat!
Olen aina kostuttanut pohjaa kevyesti jollain mehulla ja sitten täytteet.
Vierailija kirjoitti:
Laittaisin hilloa, tulee makua.
Mietippäs vielä et jos teet pohjatkin itse.
Varmasti osaat!
Pohjan teko ei ole helppoa.
Kostutus omenamehulla, sitten ohut kerros hilloa ja sitten mousse.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laittaisin hilloa, tulee makua.
Mietippäs vielä et jos teet pohjatkin itse.
Varmasti osaat!
Pohjan teko ei ole helppoa.
On tosi helppoa. Yleensä ongelma on se, että ei vatkata muna-sokerivaahtoa tarpeeksi pitkään, tai vatkataan jauhot sekaan niin että vaahto lässähtää.
Ei KOSKAAN hilloa täytekakkuun, jos siitä syötävän hyvää haluaa.
En laita hilloa, kun mun mielestä tulee liian makeaa. Kostutan maidolla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laittaisin hilloa, tulee makua.
Mietippäs vielä et jos teet pohjatkin itse.
Varmasti osaat!
Pohjan teko ei ole helppoa.
On tosi helppoa. Yleensä ongelma on se, että ei vatkata muna-sokerivaahtoa tarpeeksi pitkään, tai vatkataan jauhot sekaan niin että vaahto lässähtää.
Minun mielestä määrissä, mikä näkyy paistuneessa sellaisena ohuehkona kuorena, alla puolikypsää kohoamatonta. Ja kun kumoat niin tarttuu kiinni ja lässähtää.
Vierailija kirjoitti:
Ei KOSKAAN hilloa täytekakkuun, jos siitä syötävän hyvää haluaa.
Aika ankealta kuulostaa mun mielestä täytekakku pelkällä moussetäytteellä, jos ei ole lisäksi hilloa/marjoja/hedelmiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei KOSKAAN hilloa täytekakkuun, jos siitä syötävän hyvää haluaa.
Aika ankealta kuulostaa mun mielestä täytekakku pelkällä moussetäytteellä, jos ei ole lisäksi hilloa/marjoja/hedelmiä.
No nimenomaan OIKEAA marjaa tai oikeaa hedelmää kakkuihin. Ei hilloa 🤢
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laittaisin hilloa, tulee makua.
Mietippäs vielä et jos teet pohjatkin itse.
Varmasti osaat!
Pohjan teko ei ole helppoa.
On tosi helppoa. Yleensä ongelma on se, että ei vatkata muna-sokerivaahtoa tarpeeksi pitkään, tai vatkataan jauhot sekaan niin että vaahto lässähtää.
Minun mielestä määrissä, mikä näkyy paistuneessa sellaisena ohuehkona kuorena, alla puolikypsää kohoamatonta. Ja kun kumoat niin tarttuu kiinni ja lässähtää.
Tuollainen voi johtua juuri siitä, että ei oo vatkattu tarpeeks pitkään sitä vaahtoa. Määrät on resepteissä kuitenkin yleensä ihan kohdillaan.
Mutta siis sitä muna-sokerivaahtoa saa vatkata sähkövatkaimella ainakin 10 minuuttia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei KOSKAAN hilloa täytekakkuun, jos siitä syötävän hyvää haluaa.
Aika ankealta kuulostaa mun mielestä täytekakku pelkällä moussetäytteellä, jos ei ole lisäksi hilloa/marjoja/hedelmiä.
Aprikoosi on kelvollinen, muut pitäisi paseerata siemenien vuoksi, ne vasta ikäviä on.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei KOSKAAN hilloa täytekakkuun, jos siitä syötävän hyvää haluaa.
Aika ankealta kuulostaa mun mielestä täytekakku pelkällä moussetäytteellä, jos ei ole lisäksi hilloa/marjoja/hedelmiä.
No nimenomaan OIKEAA marjaa tai oikeaa hedelmää kakkuihin. Ei hilloa 🤢
Oikeista marjoista ja hedelmistä ne hillotkin on tehty. Itse suosin kyllä usein ihan molempia. Myös ne Bonnen tai vastaavan hedelmäsoseet on hyviä, ne myös kostuttaa kakkua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei KOSKAAN hilloa täytekakkuun, jos siitä syötävän hyvää haluaa.
Aika ankealta kuulostaa mun mielestä täytekakku pelkällä moussetäytteellä, jos ei ole lisäksi hilloa/marjoja/hedelmiä.
No nimenomaan OIKEAA marjaa tai oikeaa hedelmää kakkuihin. Ei hilloa 🤢
Oikeista marjoista ja hedelmistä ne hillotkin on tehty. Itse suosin kyllä usein ihan molempia. Myös ne Bonnen tai vastaavan hedelmäsoseet on hyviä, ne myös kostuttaa kakkua.
Ja minä jättäisin sinun kakkusi syömättä, jos siellä on hilloa sisällä. Kukin tavallaan toki, mutta jos haluaa todella herkullista kakkua tehdä, niin hillot ei sinne kuulu. Ei toki valmispohjatkaan, mutta siitä ei aloituksessa kysytty.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei KOSKAAN hilloa täytekakkuun, jos siitä syötävän hyvää haluaa.
Aika ankealta kuulostaa mun mielestä täytekakku pelkällä moussetäytteellä, jos ei ole lisäksi hilloa/marjoja/hedelmiä.
No nimenomaan OIKEAA marjaa tai oikeaa hedelmää kakkuihin. Ei hilloa 🤢
Oikeista marjoista ja hedelmistä ne hillotkin on tehty. Itse suosin kyllä usein ihan molempia. Myös ne Bonnen tai vastaavan hedelmäsoseet on hyviä, ne myös kostuttaa kakkua.
Ja minä jättäisin sinun kakkusi syömättä, jos siellä on hilloa sisällä. Kukin tavallaan toki, mutta jos haluaa todella herkullista kakkua tehdä, niin hillot ei sinne kuulu. Ei toki valmispohjatkaan, mutta siitä
Makuasiat on makuasioita. Harvempi ehkä suhtautuu niihin niin jyrkästi, että jättää kokonaan syömättä jos ei ole ihan oman maun mukaista, mutta toki sekin on ihan ok.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei KOSKAAN hilloa täytekakkuun, jos siitä syötävän hyvää haluaa.
Aika ankealta kuulostaa mun mielestä täytekakku pelkällä moussetäytteellä, jos ei ole lisäksi hilloa/marjoja/hedelmiä.
No nimenomaan OIKEAA marjaa tai oikeaa hedelmää kakkuihin. Ei hilloa 🤢
Ei siihen ole yhtä oikeaa tapaa.
Itselleni käy hillo tai marjat.
Älkää nyt aikuisten kakkuun banaania laittako.
Ilman hilloa parempi