Tiedättekö miksi banaanit on keltaisia kaupassa?
Banaanit on ihan vihreitä kun ne tulee maahan. Ne rahdataan ensimmäisenä banaanimaalaamoon. Siellä ne nostetaan linjalle missä ensin on pesu. Sitten ne upotetaan keltaiseen elintarvikeväriin josta ne menee kuivaamon kautta pakkaukseen.
Kommentit (21)
Vierailija kirjoitti:
Tärkeämpi kysymys on miksi banaanit on Tertussa
Banaani on Tertulle sopiva, kurkku on liian paksu.
Ei niitä mihinkään väriin upoteta. Ne kaasutetaan etyleenillä joka saa banaanin pintasolukon muuttumaan vihreästä keltaiseksi.
Jaapeli jaa. Miksi sitten eilen ostamani Coop-banaanit olivat suurimmalta osaltaan vihreitä? Tykkään hieman vihreistä eli napakoista banaaneista. En koskaan osta niitä keltaisia kypsiä. Ostan vain kun näen tulleen uuden erän kauppaan.
Vierailija kirjoitti:
Ei niitä mihinkään väriin upoteta. Ne kaasutetaan etyleenillä joka saa banaanin pintasolukon muuttumaan vihreästä keltaiseksi.
Venäjän trollitehdas näköjään taas herännyt, kun tullaan suoltamaan tällaista propagandaa.
Miks banaanit kasvatetaan aikamiespojan kullin muotoon ja kokoon?
Vierailija kirjoitti:
Jaapeli jaa. Miksi sitten eilen ostamani Coop-banaanit olivat suurimmalta osaltaan vihreitä? Tykkään hieman vihreistä eli napakoista banaaneista. En koskaan osta niitä keltaisia kypsiä. Ostan vain kun näen tulleen uuden erän kauppaan.
Koska se kaupan täti avasi ne muovipussit ja laittoi banaanit liian aikaisin esille, sen sijaan että olisi pitänyt niitä siellä takavarastossa siihen asti että ovat muuttuneet keltaiseksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei niitä mihinkään väriin upoteta. Ne kaasutetaan etyleenillä joka saa banaanin pintasolukon muuttumaan vihreästä keltaiseksi.
Venäjän trollitehdas näköjään taas herännyt, kun tullaan suoltamaan tällaista propagandaa.
Indusoitu kypsyminen: Eteenin tai sitä vapauttavien säätelijöiden (kuten 2-kloorietyylifosfonihapon, joka tunnetaan paremmin nimellä etefoni) on yleinen käytäntö banaanien, plantainien, avokadojen, päärynöiden ja tomaattien kypsymisen nopeuttamiseksi ja värin ja maun kehittämiseksi sadonkorjuun jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei niitä mihinkään väriin upoteta. Ne kaasutetaan etyleenillä joka saa banaanin pintasolukon muuttumaan vihreästä keltaiseksi.
Venäjän trollitehdas näköjään taas herännyt, kun tullaan suoltamaan tällaista propagandaa.
"Paitsi että faktaa". S-ryhmän banaanikypsytämö on sen logistiikkakeskuksessa Sipoossa ja Keskon oma on Vantaalla. Jälkimmäisessä olen vieraillut. Varsinaisessa kypsytystilassa lämpötila nostetaan lähemmäs 20 astetta, ilmankosteutta ja etyleeniä hyödynnetään lämpötilan säätelyn ohella. Muissa banaanitiloissa on muutama aste viileämpää. Ne siis laivataan tänne aidosti raakoina, koska matka kestää monta viikkoa.
Muistan kun kävin Leningradissa 1990 eräässä kansainvälisessä tapahtumassa. Banaanit oli silloin luksustuote Neuvostoliitossa, jota sai vain valuutalla. Järjestäjät olivat panneet haisemaan ja ostaneet Berliinistä PALJON banaaneja. Piti tietysti näyttää ulkomaalaisille, että heillä on ihan kaikkea. Oli sitten banaaneja tarjolla aamiaisella, lounaalla, illallisella ja välipalana. Alkoi tulla banaanit jo korvista :D
Joo, olin kesätöissä tuollaisessa maalaamossa nuorempana ja oli kovaa hommaa. Panostuspäässä piti yksitellen irrottaa banaanit tertusta ja ripustaa radalle. Sitten taas loppupäässä piti liimata ne banaanit takaisin terttuun. Maalarilla oli helpoin homma kun ei tarvinnut kuin lisätä maalia koneeseen. Ikävintä oli kun ne banaanit välillä aukesi kesken kaiken ja piti sitten liisterillä liimata niitä takaisin kiinni.
Muistaakseni hedelmä- ja vihannesvarastolla työskennellessäni sanottiin, että banaanit uinuvat kuljetuksen aikana typessä tms., jotta niiden kypsyysaste saadaan optimoitua, kun ne tulevat kuluttajille. Niillä oli sellaiset suljetut karsinat varastolla. Taitaa olla joku erikoisrahtilaivakin niillä. Saatan nyt muistaa väärinkin.
Koska ne eivät ole vihreitä kateudesta.
Banaaneihin tuleva valo heijastuu osittain niistä takaisin, ja olemme sopineet sille heijastuvalle aallonpituudelle koodinimen "keltainen". ;-)
Tampereella on usein vihreitä. Ja edelleen kotona monilla vihreitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei niitä mihinkään väriin upoteta. Ne kaasutetaan etyleenillä joka saa banaanin pintasolukon muuttumaan vihreästä keltaiseksi.
Venäjän trollitehdas näköjään taas herännyt, kun tullaan suoltamaan tällaista propagandaa.
Ollaanko vähän tosikkoja, ollaanko? Tarkastat varmaan myös nukkumaan mennessä ettei sängyn alla ole pahaa Pietarin trollia.
Jep, vihreinä ne suomeen tulee Vantaan Jokiniemeen. Kaikki kauppijen maahan tuodut banaanit tulee tätä kautta.
Kesko on banaanien maahantuoja (myös smarketin, lidlin jne) ja Jokiniemen varastolla niitä kypsytetään oikean asteiseksi ja vesisumutetaan päivittäin muutaman viikon ajan.
T varastosihteeri
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei niitä mihinkään väriin upoteta. Ne kaasutetaan etyleenillä joka saa banaanin pintasolukon muuttumaan vihreästä keltaiseksi.
Venäjän trollitehdas näköjään taas herännyt, kun tullaan suoltamaan tällaista propagandaa.
Ollaanko vähän tosikkoja, ollaanko? Tarkastat varmaan myös nukkumaan mennessä ettei sängyn alla ole pahaa Pietarin trollia.
Tämä. Vauvalla on toi yks joka näkee trolleja joka paikassa. Ei varmaan uskalla edes banaaneita ostaa kun Pytin on myrkyttänyt. Mut onhan se oikeesti ihana.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei niitä mihinkään väriin upoteta. Ne kaasutetaan etyleenillä joka saa banaanin pintasolukon muuttumaan vihreästä keltaiseksi.
Venäjän trollitehdas näköjään taas herännyt, kun tullaan suoltamaan tällaista propagandaa.
Mitä v*ttua se venäjä tähän liittyy?? Ihan itse voit googlata, miten banaaneja käsitellään. Se on ihan julkista tietoa.
Tärkeämpi kysymys on miksi banaanit on Tertussa