Lauantaina kaveriperhe kylään, mitä ihmettä keksin ruoaksi?
Kommentit (10)
Jos ei, niin lasagne (jauheliha tai kasvis) on tosi kätevä tehdä. Sen voi tehdä paistamista vaille valmiiksi vaikka jo perjantaina ja laittaa sitten uuniin kun vieraat tulee. Lisäksi salaattia ja leipää.
Jälkkäriksi vaikka jäätelöä.
Tämä siis helppona vaihtoehtona. Gastronomistit ehdottakoot muuta.
Aikuisia 4, 1 teini ja 4 lasta. Ruoassa ei saisi olla kananmunaa.
Jotain mitä voi tehdä etukäteen ainakin osaksi/osan ja jotain naposteltavaa päälle.
kunnon jauhelihakastikkeen, täysjyväspagettia ja höyrytettyjä ksviksia, pastan päälle tietty juustoa :)
Tai kanapataa saviruukussa, jossa myös riisiä ja kasviksia.
Tai uunilohta.
vuohenjuustokanaa ja riisiä.
Pyöräytä kanafileet pannulla, mausta sitruunapippurilla, tee itse pestoa, laita fileet uunivuokaan, päälle pestoa ja vuohenjuustoa ja uuniin.
Tarjoa basmatiriisin ja salaatin kanssa.
Jälkkäriksi muutamaa makua jäätelöä ja hyvä kastike. Jos lapsia, niin nonparelleja ja vohveleita tarjolle, niin voivat tehdä kunnon jäde annokset.
ja antaa vetäytyä rauhassa ennen tarjoilua. Siitäkin saa hiukan erikoisempaa, jos vähän tuunaa. Voi laittaa pinaattia ja vuohenjuustoa (pinjansiemeniäkin) tai tehdä ihan perinteisen, mutta senkin pitkän kaavan mukaan, niin tulee tosi herkullista.
Mutta onhan se silti aika arkinen tarjottava. Tosin jos ovat kavereita ja lapsiperhe, tuskin odottavatkaan kovin fiiniä kattausta.
Tällä linjalla jos mennään, lapsiperheille hyviä vaihtoehtoja voivat olla myös ruoat, joita voi vähän mukauttaa syöjien mukaan. Esim. tortilloista pitävät yleensä kaikki, ja lapsille voi tehdä miedomman jauhelihatäytteen ja aikuisille sitten pikku kippoihin vaikka mitä täytevaihtoehtoja, tulisiakin.
Sitten jos fiinimmälle osastolle haluat mennä niin niitäkin vaihtoehtoja kyllä riittää, sano vain.
jotain kakkua ajattelin pöytään latoa ja saisi se ruoka hiukan arkisellaisesta erota.
t.ap
ja teen aika monestikin canneloneja. Jos aikoo tehdä lasagnen kastikkeita myöten itse, niin cannelonit valmistuu vähintään samalla vaivalla. Niitä on myös helppo tehdä isolle porukalle ja jos jää ylikin, niin paranevat vaan jääkaapissa. Myllyn paras tekee valmiita canneloni-putkia ja siinä paketin kyljessä on hyvä ohje, jota on toooosi helppo myös vähän muokata mieleisekseen mausteita ja kasviksia ja jauhelihantyyppiä vaihtamalla. Meillä suosituin on paljon porkkanaa ja broilerijauhelihaa sisältävä versio ja vielä en ole ketään tavannut joka ei tykkäis - vauvasta vaariin! :) Lisäks helppo ja nopea tehdä, vaikka vaatii alkuun vähän näpräystä kylläkin.
alkuun kermainen maa-artisokka keitto.
Pääruoaksi hyvät pihvit ja uunijuureksia.
Jälkkäriksi Sacher kakku ja kermavaahtoa.
Juomana hyvä punkku. Kahvin kanssa konjakit.
Minä teen usein päivälliset aikuisten mukaan ja jos tiedän, että joku ruokalaji ei pikkuisiin uppoa, valmistan sitä heille ihan pienen annoksen erikseen ja tarjoan samanlaisista astioista kuin aikuistenkin annokset samaan aikaan.
Tässä yksi helppo suosikkini:
- Alkuun kantarellikeitto ja paahdetut pienet leivät (jos on ihan pieniä lapsia mukana, niille mieto kasvissosekeitto)
- Pääruoaksi grillattu lohi, perunaveneet ja raikas salaatti (jos on pieniä lapsia, niille voi tehdä pienen annoksen perunamuusia)
- jälkiruoaksi jäätelökakku (munaton)
Minkälainen porukka, minkälainen tapahtuma (hieno illallinen, pikkusuolaista vai mitä), onko ruokarajotteita...