Syökö kukaan chilejä tuoreeltaan?
Kommentit (9)
Yleensä en pidä tulisesta ruuasta, mutta söin valmisaterian jossa potkua. Nyt näen nuo ihanat punaiset marjahedelmät eri linssien läpi. Noista saa endorfiinejä ja tukokset lähtee. Tekee mieli rouskutella ihan kunnolla.
Ap
Syön tuoreena leivän päällä.
Usein menee leipä liian tuliseksi.
Kaupasta saa huonosti chilejä nykyään. Ennen kaupat tilasi niitä kai suoraan hollannista ja oli hyvä valikoima esim. habaneroja. Nykyään vaan enemmän miedompia.
Kerran maistoin sellaista jalapenoa, oli muuten niin tulista että tukka meinasi lähteä.
Hollantilaisia ostin. Käsittelen leivinpaperin päällä haarukalla ja veitsellä. Kerran pyyhin silmiä ja siksi nyt toimin tälleen.
Siemenet on kai tulisempia.
Tein tulisen kalakeiton, mutta ei tullut tuorechilillä kovin tulista. Lisäilin kaikkea ja sitten tuli ok.
Ap
Syön tuoreena esim. thaisalaattiin aina tuoretta chiliä ja melko paljon. Myös leivän päällä, joskus pilpon tuoreena chiliä linssi- tai sosekeiton päälle, njam. Flunssa-aikana tosi tehokasta, laadusta riippuen. Kuivattunakin jemmassa useita erilaisia chilejä sekä lisäksi chiliä öljyssä ym. On hyvää!
Vierailija kirjoitti:
Kerran maistoin sellaista jalapenoa, oli muuten niin tulista että tukka meinasi lähteä.
Jalikset ovat yleensä miedommasta päästä. Ehkä sinua on huijattu syömään joku tulisempi sanomalla vain, että se on jalapenoa.
Punaisia ja vihreitä siivutan salaatteihin ja kasvisruokiin.
Sitten semmoisia Royal chilejä rouskuttelen suoraan purkista snäkkinä. Nää ei hirveesti polta, mutta on järjettömän suolaisia. Mulla menee pari 300 gramman purkkia per viikko.
Jep, se tunne kun poskiontelot ja korvakäytävät aukee. Huomasin eilen että chilifaneilla on oma yhdistys, kantsiiko liittyä?
Ap
Syön. Joskus tulee ihan himo niihin. Poltteleehan se, mutta onhan niitä eri vahvuisia.