Perityssä sukulaisen talossa on keittiössä valtava määrä mausteita. Osa mennyt jo yli parhaimman päivän, mutta ajattelin ottaa ne kaikki it-
selleni joka tapauksessa. Myös muuta kuivatavaraa otan. Jääkaapin sisältö menee roskiin. Kokemuksia muilla vastaavasta?
Kommentit (17)
En ottaisi vanhaa tai avattua. Mausteet ja kuivatavarat ei paljo maksa.
Jäytin eilen parasta ennen 2020 oreganoa ja hyvää oli. Siksihän ne on kuivatettu että säilyvät. Jos pussi tai purkki suljettu niin hyviä ovat. Haistamalla selviää, jos ei tuoksu millekään, niin ei myöskään maistu.
Vierailija kirjoitti:
En ottaisi vanhaa tai avattua. Mausteet ja kuivatavarat ei paljo maksa.
Maksaahan, mausteet nimenomaan on tosi kalliita.
Kuivattuna säilyvät hyvin. Yrteissä maku saattaa vähän miedontua, pippurit vaan paranevat vanhetessaan.
Itse en ottaisi vanhusten hipelöimiä päiväysvanhoja elintarvikkeita.
Vierailija kirjoitti:
En ottaisi vanhaa tai avattua. Mausteet ja kuivatavarat ei paljo maksa.
AI ei. Ostin eileen pussin piipuria Tukholmassa.Melkeen 3 euroa. Vai onko halpaa? Ei mausteet vanhetu ....
Vierailija kirjoitti:
Itse en ottaisi vanhusten hipelöimiä päiväysvanhoja elintarvikkeita.
Niin. No siksi en jääkaapin ruokia ota.
t.ap
Vierailija kirjoitti:
En ikinä muuta purkista parasta ennen päivää kun täytän purkin uusilla mausteilla.
Niinpä. Mulla on yli 20 vuotta vanhoja purkkeja joihin vaan lisään uuden satsin.
Vierailija kirjoitti:
Itse en ottaisi vanhusten hipelöimiä päiväysvanhoja elintarvikkeita.
Onhan sulla vanhusten hipelöimä pillukin vai kuka sen vauvana pesi?
Mulla äitin asunnon osittainen tyhjennys, aloitan että heitän vanhat maustepurkit pois, otan, kahvit, makaronit ja pakkasen tuotteet itselle.
Miksi pitäisikään heittää pois täysin kelvollista tavaraa? Mausteet ovat kalliita määräänsä nähden, kannattaa tutkia joskus niitä maustehyllyjen kilohintoja. Meillä myös pakastimen marjat ja itseleivotut leivonnaiset otettiin ilolla kun vanhempamme siirtyi pysyvästi hoitokotiin.
Suola ja pippuri riittää ruuanlaittoon helposti.
Muut mausteet vanhenee väkisinkin meillä. Esim. chilipippuri jäänyt tyystin käyttämättä.
Persilja on jäänyt käyttämättä.
Vierailija kirjoitti:
Suola ja pippuri riittää ruuanlaittoon helposti.
Muut mausteet vanhenee väkisinkin meillä. Esim. chilipippuri jäänyt tyystin käyttämättä.
Persilja on jäänyt käyttämättä.
Suola riitti mainiosti anopille, joka keitteli siansorkkia. Mulla taas on kymmeniä mausteita, joista suurin osa ei ehdi vanhentua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suola ja pippuri riittää ruuanlaittoon helposti.
Muut mausteet vanhenee väkisinkin meillä. Esim. chilipippuri jäänyt tyystin käyttämättä.
Persilja on jäänyt käyttämättä.
Suola riitti mainiosti anopille, joka keitteli siansorkkia. Mulla taas on kymmeniä mausteita, joista suurin osa ei ehdi vanhentua.
Mitä mausteita käytät?
Mä otin äitini jäämistöstä vanhat mausteet. Ei ne vanhetessaan myrkyksi muutu eikä niitä ole hipelöity sen kummemmin kuin omianikaan, tiiviissä lasipurkeissa ovat. Jos maku/tuoksu vähän haihtuu niin määrää voi lisätä. Otin myös muita kuiva-aineita, esim. sokerit, jauhot ym. sekä kuivatut sienet (suppilovahverot). Miksi heittäisin ruokaa roskiin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ikinä muuta purkista parasta ennen päivää kun täytän purkin uusilla mausteilla.
Niinpä. Mulla on yli 20 vuotta vanhoja purkkeja joihin vaan lisään uuden satsin.
Mä heitin just muutossa kasari/ysäripurkkeja pois, ajattelin ostaa uudet ja täyttää niitä.
En ikinä muuta purkista parasta ennen päivää kun täytän purkin uusilla mausteilla.