Vatsani ei kestä kalaa. Ihan sama miten tehty ja mikä kala. Poikkeuksena prosessoitu kala, silli ja graavilohi. Mistä johtuu?
Kala-allergia tuskin syynä kun jossian muodossa kuitenkin menee. Mutta muuten menee aina vatsa sekaisin :/
Kommentit (7)
Mieti vielä tarkemmin mikä kala. Olisiko niin että rasvainen kala käy tai merikala käy? Silli ja lohi ovat merikaloja, vaikka olisivat kasvatettujakin. Mitä kaloja prosessoitu kala käsittää? Ehkä vatsasi ei kestä ns. kuivaa kalaa.
Ei mene niistä, vaan esim kaupasta ostetusta lohesta tai silakkapihveistä. ap
Vierailija kirjoitti:
Mieti vielä tarkemmin mikä kala. Olisiko niin että rasvainen kala käy tai merikala käy? Silli ja lohi ovat merikaloja, vaikka olisivat kasvatettujakin. Mitä kaloja prosessoitu kala käsittää? Ehkä vatsasi ei kestä ns. kuivaa kalaa.
Prosessoidulla tarkoitan kalapuikkoja, pakasteita, tonnikalapurkkeja, lohipyöryköitä jne. ap
Ei kannata syödä kalaa , jos maha ei kestä. Eikä terveysyistä kannata edes sitä suolaa syödä niin kamalasti kuin silleissä ym on.
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/ohjeita-kuluttajille/uutisia…
Ensin kerrotaan, että kalaa pitää syödä ja sitten on pitkä listä mitkä kalaa saa syödä vain kerran vuodesa tai kahdessa viikossa, ja erikoisvaroitukset lapsille ja raskaana oleville.
Kaloissa on myrkkyjä, joten sellaista taiteilua se on hyötyjen ja haittojen kanssa.
Kukaan ei suosittele sillisäilykkeitä, ne ovat liian suolaisia.
Kaupasta ostelen yleensä halvemmasta päästä olevaa kalaa, eism. tarjouslohta. Voiko näissä olla sellainen että niiden laatu on sen verran huonompaa ettei vatsa kestä? Pilaantunutta ei tietenkään myydä, mutta kalassahan päiväys tulee tosi nopsaan vastaan..
ap
Suolistosyöpä. Tuossa vaiheessa vain muutama viikko elinaikaa, valitan.
Meneekö jostain Kullanrapeista seitileikkeistäkin tai tonnikalasta?