Anders Adlercreutzin lihapullaspagetti. Aiotko kokeilla reseptiä?
Tää julkaistiin Hesarissa. Reseptejä ei koske tekijänoikeudet joten kopioin reseptin tänne:
Anders Adlercreutzin lihapullaspagetti
kahdeksalle
Tomaattikastike
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
3 prk tomaattimurskaa
1 ruukku basilikaa
2 tl suolaa
rkl mustapippuria myllystä
hyppysellinen kuivattua chiliä
Lihapullat
1 kg naudan jauhelihaa
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 kananmuna
dl korppujauhoja
Lisäksi
Tarvittava määrä pastaa, kahdeksalle n. 800-1000 g
Työvaiheet
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla öljyssä noin 10 minuuttia.
Lisää sokeri ja tomaattimurska. Irrota basilikasta lehdet ja säästä ne viimeistelyyn. Hienonna basilikan varret ja lisää ne muiden aineiden joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta kastiketta kannen alla 45 minuutista kahteen tuntiin.
Sekoita lihapullien ainekset ja pyöritä seos pieniksi pulliksi. Lisää lihapullat kastikkeeseen. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä.
Keitä tarvittava määrä pastaa. Hienonna basilikan lehdet kastikkeeseen. Tarjoa lihapullaspagetti salaatin kanssa.
Aiotko kokeilla reseptiä? Itse just kokeilen, tosin puolitin reseptin kun mulla on 400kg naudan jauhelihaa.
Kompastuin heti tuossa siihen, että en onnistunut kuullottamaan sipuleita 10 minuuttia. Olis palaneet. Kuullotin siis ns. normaalin ajan.
Basilikanipussa oli lähes pelkkää lehteä, joten silppusin myös lehtiä kastikkeeseen.
Käytin 1,5 tölkkiä Mutti tomaattimurskaa. Näytti aika vähältä määrältä joten lisäsin noin puoli litraa lihalientä jotta ei haihdu ihan olemattomiin kun haudutan kaksi tuntia miedolla lämmöllä.
Oikeasti en kyllä välttämättä jaksa hauduttaa kuin tunnin näin yksinkertaista kastiketta.
Kommentit (12)
Tässä sama resepti, mutta sisältää myös voita ja ihan eri määrät esim. Sokeria 1 tl eikä 1rkl.
Kumpikohan on oikein...?
Jos esittää ruokahifistelijää, niin pasta tulisi tehdä itse.
Vierailija kirjoitti:
Jos esittää ruokahifistelijää, niin pasta tulisi tehdä itse.
Lautaset muovata itse myös. Pöytä nikkaroida
Haudutusaika 45min - 2h. Mulla ehtii hautua lähes kaksi tuntia.
Kohta on jännittävä hetki:
Maistuuko minulle? Entä perheelle?
Vierailija kirjoitti:
Jos esittää ruokahifistelijää, niin pasta tulisi tehdä itse.
Puhutko nyt opetusministeri Adlercreutzista vai AP:sta? Meillä gluteeniton spagetti. En tod. jaksais tehdä itse. T: AP
Ehdottomasti. Kuulostaa hyvältä.
Olen aiemmin tehnyt jo Halla-ahon kanakeiton ja Rinteen pekonipastankin.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
AP toteaa, että hyvää oli ja maistui perheellekin. Tosin, muokkasin hieman reseptiä myös lihapullien osalta:
Lisäsin lorauksen ruokakermaa ja lorauksen lihalientä sekä sipulijauhetta lihapullataikinaan. Tämä siksi että arvelin pelkkien korppujauhojen kanssa tulevan kuivia lihapullia.
Raastoin annoksen päälle parmesania jota ei reseptissä myöskään ollut.
Faith kirjoitti:
Ehdottomasti. Kuulostaa hyvältä.
Olen aiemmin tehnyt jo Halla-ahon kanakeiton ja Rinteen pekonipastankin.
Oho, sähän voit pitää kohta politiikkateemaiset illalliset. Jälkiruoka vielä puuttuu.
Faith kirjoitti:
Ehdottomasti. Kuulostaa hyvältä.
Olen aiemmin tehnyt jo Halla-ahon kanakeiton ja Rinteen pekonipastankin.
Entä Alexander Stubbin aamiaista eli banaanilettuja?
En aio kokeilla, mutta silloin kun meillä syötiin vielä punaista lihaa, olen itsekin tehnyt täsmälleen samoista aineksista sekä välillä myös varioiden.
En tarvitse rasistin ruokaohjeita.
Siis: 1/2 rkl mustapippuria ja 1/2 dl korppujauhoja
reseptissä.