Milloin kilju on valmista?
Juuri tuli kuluneeksi 6 päivää siitä, kun sekoitin 10 litran sankoon 8 litraa kädenlämpöistä vettä, 2 kiloa taloussokeria ja 25 grammaa kuivahiivaa. Päällä on ollut koko ajan kansi, johon tehty puukolla 1,5 x 1,5 cm reikä paineiden pääsemiseksi. Säilytetty pimeässä kylpyhuoneessa, jossa hyvä ilmanvaihto. Kosteus ja bakteerit pidetty erossa sangosta, siirretty suihkun ajaksi muuhun tilaan ja kylppäri kuivattu huolella suihkun jälkeen.
Tiedän, että ainakin 7-9 päivää kannattaisi antaa olla, mutta kun suuta napsaa niin maan perkeleesti. Pientä sihinää kuuluu vielä, mutta ei paljon eikä voimakasta. Litku tuoksuu alkoholille ja hieman hiivalle, mutta mahtaako tuota vielä uskaltaa nauttia vai annanko vielä olla?
Asiallisia vastauksia kiitos, moraalitrollit voivat asioida jossakin muualla.
Kommentit (6)
Kun puolen litran siemaisu ei enää aiheuta kurapaskaa housuihin.
Anna mennä vaan on se tarpeeksi käynyttä.
Sitten kun kupliminen ja sihinä on täysin loppunut.