Kumpi on oikea viini lasagnen kanssa:valkoviini vai punaviini?
Kommentit (55)
Se kummasta pidät enemmän. Ei enää ajatella että kalan kanssa sopii vain valkoviini ja lihan punaviini vaan viinin ominaisuudet ratkaisevat, kuinka kevyttä/täyteläistä/aromikasta se on.
Punainen. Erinomainen vaihtoehto se viini, mitä käytit sen kastikkeen tekoon.
Viini nyt ei sovi minkään ruoan kanssa, pilaa vain makuelämyksen.
Lasagnekastike näyttää valkovuodolta. Purkissa se näyttää vähän spermalta. OT.
Vierailija kirjoitti:
Viini nyt ei sovi minkään ruoan kanssa, pilaa vain makuelämyksen.
Sopiipa. Oikein valittu viini korostaa ruoan makua.
Vierailija kirjoitti:
Viini nyt ei sovi minkään ruoan kanssa, pilaa vain makuelämyksen.
Ruokajuomana kuuluu olla jotain raikasta, jota voi juoda janoon. Viini ei ole janojuoma eikä raikasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Viini nyt ei sovi minkään ruoan kanssa, pilaa vain makuelämyksen.
Sopiipa. Oikein valittu viini korostaa ruoan makua.
Niin sinulle on väitetty, todellisuus on sitten toista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Viini nyt ei sovi minkään ruoan kanssa, pilaa vain makuelämyksen.
Sopiipa. Oikein valittu viini korostaa ruoan makua.
Korostaako oikeasti, vai sanotko noin, koska niin "pitää" sanoa?
Ragu-kastikkeen kanssa suositellaan yleensä täyteläistä, hapokasta ja tanniinista punaviiniä. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Barolo, Chianti Classico tai Cabernet Sauvignon. Viinin valintaan vaikuttaa kastikkeen muut ainesosat ja mausteet, mutta yleisesti ottaen punaviini tasapainottaa ragun rasvaisuutta ja tuo siihen syvyyttä
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Viini nyt ei sovi minkään ruoan kanssa, pilaa vain makuelämyksen.
Ruokajuomana kuuluu olla jotain raikasta, jota voi juoda janoon. Viini ei ole janojuoma eikä raikasta.
No ruoan kanssa voi hyvin olla sekä vettä että viiniä ja yleensä onkin, jos siis myös viiniä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Viini nyt ei sovi minkään ruoan kanssa, pilaa vain makuelämyksen.
Sopiipa. Oikein valittu viini korostaa ruoan makua.
Sun makuaisti on sitten pilattu vissiin viinillä, vain suola korostaa aromeja, viini sotkee niitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Viini nyt ei sovi minkään ruoan kanssa, pilaa vain makuelämyksen.
Ruokajuomana kuuluu olla jotain raikasta, jota voi juoda janoon. Viini ei ole janojuoma eikä raikasta.
Eihän sitä viinilasillista janoon juodakaan. Tottakai vettä on tarjolla mutta hyvä ja ruokaan sopiva viini kruunaa aterian.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Viini nyt ei sovi minkään ruoan kanssa, pilaa vain makuelämyksen.
Ruokajuomana kuuluu olla jotain raikasta, jota voi juoda janoon. Viini ei ole janojuoma eikä raikasta.
Viini voi olla myös raikasta.
Vierailija kirjoitti:
Lasagnekastike näyttää valkovuodolta. Purkissa se näyttää vähän spermalta. OT.
Knorrin lasangeainesten ei näytä kun on sivistyneesti ruskeasävyinen. Valkokastike näyttää inhottavalta vaikka maistuisi kuinka hyvältä tahansa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Viini nyt ei sovi minkään ruoan kanssa, pilaa vain makuelämyksen.
Sopiipa. Oikein valittu viini korostaa ruoan makua.
Korostaako oikeasti, vai sanotko noin, koska niin "pitää" sanoa?
Mikä sinua vaivaa? En sano koska "pitää" sanoa vaan olen tuota mieltä. Joskus on ollut liian raskas/kevyt viini ruokaan nähden ja silloin se ei ole mikään makuelämyksen huipentuma mutta kun on oikea viini ja ruokalaji yhdessä niin silloin se on. Jos itse et pidä viineistä lainkaan tai ainakaan aterioidessa niin ei se tarkoita etteikö muut voisi aidosti pitää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Viini nyt ei sovi minkään ruoan kanssa, pilaa vain makuelämyksen.
Sopiipa. Oikein valittu viini korostaa ruoan makua.
Korostaako oikeasti, vai sanotko noin, koska niin "pitää" sanoa?
Ei se korosta mutta luo omam tunnelmansa.
Mielestäni viinin tulee olla aidolla korkilla suljetussa pullossa missä lyijykapsuli. Tunnelma virittyy jo kun pulloa avaa perinteiden mukaisesti.
Ihassama kuha on kossua snapsiksi väh. 1plo/hlö.
Punainen