Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Yllätä lähimmäisesi, tee karjalaista uunipaistia vuoden 1937 alkuperäisreseptin mukaan

Vierailija
11.07.2025 |

4 henkilölle

1/2 kg sianlihaa,

1/2 kg naudanlihaa,

1/2 kg lampaanlihaa,

suolaa, vettä.

Liha huuhdotaan ja paloitellaan. Lihapalat pannaan saviruukkuun tai rautapataan, ja niin paljon vettä kaadetaan päälle, että lihat juuri peittyvät.

Jos liha ei ole suolaista, lisätään suolaa tarpeen mukaan.

Kypsytetään miedonlaisessa uunissa vähintään 2 tuntia, mutta voidaan jättää jopa yöksikin uuniin.

Tarjotaan kuoriperunoiden ja lanttupaistoksen kanssa. Lihalaatuja ja -määriä voi muuttaa sen mukaan, mitä kulloinkin on aitassa.

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuolla ohjella aina tehny, tosin lampaanlihaa ei saa kaupoista, siis etuselkää tai lapaa, mutta muuten sama ohje

Vierailija
2/4 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muuten menee jokseenkin noin, mutta naudan ja lampaan sijasta hirvenlihaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun alkuperäisohjeessa 1800-luvulta siihen tulee myös sisäelimiä, kuten munuaisia ja maksaa. Haudutetaan yön yli puu-uunissa tai maakuopassa.

Vierailija
4/4 |
11.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainut lähimäiseni on isäni ja hän on kasvissyöjä, itselleni toki tuota voisinkin tehdä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kuusi yksi