Yllätä lähimmäisesi, tee karjalaista uunipaistia vuoden 1937 alkuperäisreseptin mukaan
4 henkilölle
1/2 kg sianlihaa,
1/2 kg naudanlihaa,
1/2 kg lampaanlihaa,
suolaa, vettä.
Liha huuhdotaan ja paloitellaan. Lihapalat pannaan saviruukkuun tai rautapataan, ja niin paljon vettä kaadetaan päälle, että lihat juuri peittyvät.
Jos liha ei ole suolaista, lisätään suolaa tarpeen mukaan.
Kypsytetään miedonlaisessa uunissa vähintään 2 tuntia, mutta voidaan jättää jopa yöksikin uuniin.
Tarjotaan kuoriperunoiden ja lanttupaistoksen kanssa. Lihalaatuja ja -määriä voi muuttaa sen mukaan, mitä kulloinkin on aitassa.
Kommentit (4)
Muuten menee jokseenkin noin, mutta naudan ja lampaan sijasta hirvenlihaa.
Mun alkuperäisohjeessa 1800-luvulta siihen tulee myös sisäelimiä, kuten munuaisia ja maksaa. Haudutetaan yön yli puu-uunissa tai maakuopassa.
Ainut lähimäiseni on isäni ja hän on kasvissyöjä, itselleni toki tuota voisinkin tehdä.
Tuolla ohjella aina tehny, tosin lampaanlihaa ei saa kaupoista, siis etuselkää tai lapaa, mutta muuten sama ohje