Mitä ihmiset syö mökeillä?
Kommentit (20)
Soijarouhetta, parsakaalia, perunaa
Syön ihan samaa normaalia ruokaa mitä teen kotonakin. En tee mökillä mitenkään erityisiä mökkiruokia.
Lasagnea, jauhelihakastiketta, kanaa, pizzaa, lättyjä, makaronilaatikkoa, salaattia, perunaa, silliä, leipää, voita, kananmunaa, pasteijoita, omenaa, banaania, hernekeittoa, kinkkukiusausta ja lohta.
Yleensä jotain helppoa grilliruokaa, kun keittiö on aika olematon ja grillaaminen vaivattomampaa. Yleensä laotan grilliin jotain vihanneksia, kuten kesäkurpitsaa, munakoisoa ja kanaa tai kalaa. Ei mitään gurmeeta.
Riippuu varmasti paljon siitä, millainen mökki on. Jos on sähköt, jääkaappi, tiskikone ja normaali keittiö muutenkin, niin tuskin paljon eroaa siitä, mitä muutenkin söisi. Kalaa ehkä enemmän, etenkin jos itse kalastaa.
Jos on askeettisempi mökki ja huonot kylmäsäilytystilat, sitten varmasti joutuu tarkemmin miettimään.
Eilen tehtiin lohikeittoa. Viime viikonloppuna tehtiin tortilloja. Aika tavallista kotiruokaa siis tulee tehtyä, ollaan mökillä lähes joka viikonloppu. Iltaisin saatetaan grillata makkaraa tai eilen paistettiin illalla päivällä ongitut ahvenet ja syötiin ruisleivän päällä.
Savukalaa ja uusia perunoita ja salaattia enimmäkseen
Varmaan omien makumieltymysten mukaan. Keittiön varusteiden mukaan. Miten on aikaa,vai ollaanko koko päivä maalipensseli kädessä. Onko kauppa lähellä. Mennäänkö mökille autolla. Kasvaako omalla mökillä perunaa. Saako kalaa. Allergiat. Omien kokkaus taitojen mukaan. Jne jne jne jne. Me ollaan telttaillessakin tehty burgerit jauhelihasta notskilla. Ja sit syötiin ahvenia kun niitä tuli.
Tänään syötiin jänistä kun mies ja pojat ampui ilmakolla jäniksenpoikia pihasta.
Kesällä tykkään käyttää mökillä(kin) raaka-aineina kesäisiä juttuja. Syödään esim. paljon jugurttipohjaisia kastikkeita ja varhaisperunoita, erilaisia salaatteja, grillataan kasviksia, kalaa (haukipihvit ja paistetu ahvenet ovat ihan herkkuani), pannuleipiä, monenlaisia piiraita, täytettyjä lettuja, sillon tällöin myös joku yksinkertainen pasta on ihan mukava viileän kesäpäivän ruoka.
Talvella taas enemmän sitten patoja, keittoja jne.
Meillä on mökillä kauppa lähellä ja mökissä jääkaappi, liesi ja sähköuuni, joten aika samoja ruokia syödään kuin kotonakin. Jonkin verran aiheuttaa eroa astioiden valintaan, että mökillä ei ole tiskikonetta, vaan tiskataan käsin. Meillä on mökillä on joitakin sellaisia astioita, joita ei saa pestä koneessa, esimerkiksi puisia ja emalisia.
Öööööööh ei mitään. Syöminen on niin 1900-lukuu!
Grillattua kanaa on aika usein erilaisten soossien kanssa (kotona kerrostalossa emme grillaa, siksi kaikki grillatut ruuat ovat mökkiruokia meillä) ja kalaruokia miehen pyytämistä kaloista: haukimurekepihvejä, savulahnatahnaa, kalakeittoa ahvenista.
Kanttarellikastiketta tuorepastan kanssa on myös melko usein kun kanttarelleja löytyy mökkimetsästä hyvin. Nokkosmuhennosta on alkukesästä kalan kanssa.
Kun mustikat kypsyy niin erilaisia mustikkajälkiruokia on joka päivä, yleensä mustikkapiirakkaa erilaisilla resepteillä. Vielä mennään raparperipiirakalla ja mansikkaleivoksilla.
Yrttejä mulla kasvaa ruukuissa täällä mökillä ja siksi mökkiruuat ovat yrttipitoisempia kuin kotona.
Me syödään makkaraa yleensä kerran vuodessa, eli juhannuksena. Jos ollaan silloin mökillä, niin sitten syödään makkaraa mökillä. Kesällä syödään jotain kevyttä kesäruokaa, mansikoita ja uusia perunoita, kantarelleja kerätään sitten kun ne tulee, syksyllä omenoita ja juureksia satokauden mukaan, samaa kuin kotonakin.
Äsken syötiin pizzaa. Eilen perunia ja silliä. Myös kalaa syödään eli ahven filettä ja muusia. Tuosta saa kalaa merestä kun on ihan vieressä ja mieheni laskee verkot usein ja aamulla nostetaan.
Vain juntit on mökillä tai syö makkaraa ja pihviä