Yllättäviä tai muuten jänniä asioita eri maiden ruokakulttuureihin liittyen?
Niinkin lähellä, kuin Ruotsissa, saattaa yllättää makea leipä. Tämä makea leipä on yleistä vähän siellä sun täällä. Paahtoleiväksi luultu onkin kuin pala pullapitkoa, ei maistu kyllä lainkaan.
Japanissa en ole käynyt, joten osaisiko joku vastata, millaisia makeita herkkuja siellä yleensä syödään? Kaikki maistamani (jotka ovat kaukaa tuotuja eli varmaankin hyvin säilyviä ja täten eivät ehkä kovin autenttisia) makeat jutut Japanista ovat olleet suoraan sanoen joko mitäänsanomattomia tai jopa pahoja. Ei mitään hyviä makuvivahteita, vaan sokeri maistuu päällimmäisenä. Tai sitten epämiellyttävä maku sokerilla kuorrutettuna..
Kommentit (2)
Meillä Itävallassa ei ole lämpimän aterian ohessa pöydässä leipää, voita, juustoa tai makkaraa (kuten ainakin minun lapsuudenkodissani Suomessa oli, aina), eikä ruokajuomana maitoa tai piimää vaan vettä. Leipää on oikeastaan lämpimän ruuan kanssa vain, jos kokkaamme jotain pastaa, ja silloin leipä on itse tehtyä vaaleaa patonkia. Ollaan ehkä niin lähellä Italiaa, että nämä tottumukset sieltä.
Japanissa makeat herkut ovat tosiaan ällömakeita. Yleensä kakut ovat hyvin höttöisiä, tosimakeita ja säilyvät pitkään eli todennäköisesti täynnä keinoaineita.