Eikö noin 70vuotiaat enää syö raakaa porkkanaraastetta vaan keittävät porkkanat kypsiksi?
Kommentit (11)
Jonkun tutkimuksen mukaan porkkana on terveellisempää keitettynä kun raakana.
Syön porkkanoita raakoina ja kypsennettyinä.
Vierailija kirjoitti:
Jonkun tutkimuksen mukaan porkkana on terveellisempää keitettynä kun raakana.
Miten voi olla?? t.ap
Vierailija kirjoitti:
Jonkun tutkimuksen mukaan porkkana on terveellisempää keitettynä kun raakana.
Raaka porkkana sisältää polyfenoleja eli antioksidanttisia kemikaaleja, jotka vähentävät syövän ja sydänsairauksien riskejä. Porkkanoiden keittäminen tuhoaa nämä polyfenolit. Kypsentäminen hajottaa myös porkkanoiden sisältämän C - vitamiinin. On kuitenkin sanottu, että kypsennetyt porkkanat sisältävät enemmän antioksidanttista beetakaroteenia kuin raa'at. Beetakaroteeni muuttuu kehossa A - vitamiiniksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jonkun tutkimuksen mukaan porkkana on terveellisempää keitettynä kun raakana.
Miten voi olla?? t.ap
Katso 8.
Juuri niin raakana terveellisempää. t.ap
En syö porkkanaraastetta. Syön porkkanatikkuja tai kokonaisia porkkanoita raakana tai heittelen wokkiin, keitän rapsakoita rakuunaporkkanoita tms. Porkkanaraaste on hirvitys lapsuudesta!
t. N lähes 70
Missä?