Sain miehen sukulaisilta ison säkin porkkanaa.Mitä tekisin niistä?
Kommentit (15)
Ehdotan karjalanpaistia ja janssoninkiusausta.
Siis oliko ne ylivuotisia porkkanoita vai?
Ehdotan porkkanalaatikkoa ja porkkanaraastetta.
Mikä on iso säkki porkkanaa? 20 kg? Napostelee sellaisenaan, raasteena. Kaikkiin ruokiin, joihin menee perunaa, niin korvaa osan perunasta porkkanalla. Porkkanasosekeitto, porkkanakakku. Uuninuurekseet. Keität osan soseeksi ja pakastat, niin voit tehdä porkkanalaatikkoa.
Käytän paljon porkkanaa ruoanlaitossa. Minusta se sopii melkein kaikkeen. Välillä ostan ison satsin porkkanaa, ja pilkon, esikeitän, viilennän ja pakastan annoksina. Tosi kätevä napata sieltä pussi ja vaan heittää johonkin jauhelihakastikkeen sekaan :) Tuo keittäminenkin nopeaa, kun käytän koko satsiin samaa vettä enkä kuumenna uutta.
Ohjeet keittämiseen katson marttojen sivulta :)
Random ideoita. Raaste, laatikko, porkkana-banaani kakku, paloista saa keittoon, raakana pari, porkkana-punajuuri-bataatti salaatti tai porkkana-peruna muusi. Soveltaen keksii. Riippuu mitä jaksaa tehdä tai leipoa. Porkkanasämpylät.
Ehdotan myös raasteena pakastamista. Sieltä voi sitten syödä sellaisenaan tai lisätä melkein mihin tahansa ruokaan.
Vierailija kirjoitti:
Käytän paljon porkkanaa ruoanlaitossa. Minusta se sopii melkein kaikkeen. Välillä ostan ison satsin porkkanaa, ja pilkon, esikeitän, viilennän ja pakastan annoksina. Tosi kätevä napata sieltä pussi ja vaan heittää johonkin jauhelihakastikkeen sekaan :) Tuo keittäminenkin nopeaa, kun käytän koko satsiin samaa vettä enkä kuumenna uutta.
Ohjeet keittämiseen katson marttojen sivulta :)
Onneksi avasin tämän ketjun, koska minulla on viime aikoina ollut ongelmana nopeasti oston jälkeen itävät porkkanat - tuo vinkkisihän ratkaisee sen, eli jatkossa vain käsittelen ne heti tuon ohjeesi mukaisesti ja heittelen sitten eri kasvisruokiin. Kaupan pakasteporkkanat ovat usein mauttomia, mutta uskon että nuo itse tehdyt säilyvät tuoreemman oloisina kun kerran käytetään niin nopeasti.
Vierailija kirjoitti:
Ehdotan myös raasteena pakastamista. Sieltä voi sitten syödä sellaisenaan tai lisätä melkein mihin tahansa ruokaan.
Porkkanaraasteen pakastaminen onkin ainoa keino, jonka avulla porkkanasta ristireaktioita saava lehtipuuallergikko voi syödä porkkanaraastetta. En ymmärrä porkkanaraasteen pakastamista koskevaa alapeukuttamista. Kyseessä on ihan ravitsemusterapeutin neuvosta pitää porkkanaraastetta vuorokausi pakastimessa.
Vierailija kirjoitti:
Siis oliko ne ylivuotisia porkkanoita vai?
Mitäpä näin toukokuussa veikkaisit.
Minå olen tehnyt pitkään niin että pilkon porkkanat laittovalmiiksi, keitän ja suolaan 5 min ja pakastan keittoruokia varten. Saman voi tehdä lantuille. Tulee samalla annosteltua sopiva määrä pusseihin, ei jää ylimääräistä.
M47
Pimputa ja pyllytä. Voisin maistaa.
Porkkanaa voi pakastaa esim. raastettuna.