Apuja kakkujen leipojat!!
Hei, olen tekemässä suklaakakkua, johon tulee päälle suklaaganache. Mutta hoksasin että reseptissä on 3 tl glukoosisiirappia, mikä siis ei olekaan sama kuin vaalea siirappi, eikä mulla tietenkään ole glukoosisiirappia kaapissa. Voinko silti korvata sen tavallisella vaalealla siirapilla? Vai onko parempi jättää kokonaan pois ja siis tehdä ganache vain kermasta ja suklaasta (ja voi nokareesta)? En pääse nyt tähän hätään enää kauppaan. Osaisiko joku neuvoa miten kannattaa toimia? Olisin kiitollinen avusta!
Kommentit (11)
Onko ketään leipureita linjoilla??!
Vierailija kirjoitti:
Jätä siirappi pois kokonaan. En koskaan käytä sitä itsekään.
Voit vielä halutessasi vertailla netistä eri ganache-reseptejä, jos haluat varmistua kerman ja käyttämäsi suklaalaadun (tumma vai maitosuklaa) suhteesta. Siis reseptejä joihin ei tulekaan glukoosisiirappia. Vaikka ei kuorrutteesi pilalle mene vaikket mitään vertailisikaan, hyvä siitä tulee!
Ok, kiitos kovasti tästä! Jätän pois. En oikein netistä löytänyt reseptiä jossa ei olisi käytetty g-siirappia, niin siksi kyselen.
Glukoosisiirapin tarkoitus on vaikuttaa rakenteeseen. Oisko sulla hunajaa?
Jätä kokonaan pois. T. Kondiittori
2 tl on niin pieni määrä että se ei vaikuta makuun eikä mihinkään.
3 tl =1 rkl. Miksi eivät reseptissä käytä loogisia mittoja?
Glukoosisiirappi on niin vähän makeaa että sillä on reseptissä muu kuin makeuttava tehtävä.
Googlessa on nykyisin tekoäly joka olisi vastannut ap:lle jo aikoja sitten:
Glucose syrup is used in cakes to prevent sugar crystallization, keep them moist, and enhance their overall texture and shelf life. It also contributes to the cake's color and sweetness.
Prevents Crystallization:
Glucose syrup helps to keep sugar from forming crystals, resulting in a smoother, creamier, and more desirable texture in cakes, especially in icings and fillings.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jätä siirappi pois kokonaan. En koskaan käytä sitä itsekään.
Voit vielä halutessasi vertailla netistä eri ganache-reseptejä, jos haluat varmistua kerman ja käyttämäsi suklaalaadun (tumma vai maitosuklaa) suhteesta. Siis reseptejä joihin ei tulekaan glukoosisiirappia. Vaikka ei kuorrutteesi pilalle mene vaikket mitään vertailisikaan, hyvä siitä tulee!
Ok, kiitos kovasti tästä! Jätän pois. En oikein netistä löytänyt reseptiä jossa ei olisi käytetty g-siirappia, niin siksi kyselen.
Laita Googlen hakuun kielivalinta suomi. Toinen vaihtoehto on etsiä suomalaisella nimellä, eli esim. mokkapalakuorrute. Itselleni on tullut eteen harvemmin osumia, joissa olisi ollut ainesosana glukoosisiirappi.
Jätä siirappi pois kokonaan. En koskaan käytä sitä itsekään.
Voit vielä halutessasi vertailla netistä eri ganache-reseptejä, jos haluat varmistua kerman ja käyttämäsi suklaalaadun (tumma vai maitosuklaa) suhteesta. Siis reseptejä joihin ei tulekaan glukoosisiirappia. Vaikka ei kuorrutteesi pilalle mene vaikket mitään vertailisikaan, hyvä siitä tulee!