Voiko voileipäkakkua tehdä jos ei ole voita?
Kommentit (7)
Kauanko meni aikaa että sait ulostettua tuotoksesi palstalle asti?
Vierailija kirjoitti:
Siihen tulee tuorejuustoa, maitorahkaa tai kermavaahtoa eikä voita
Miksi se on sitten voileipäkakkau?
Ainekset
15 annosta
1 pkt (n. 500 g) isoa täysjyväpaahtoleipää
n. 2 dl Pirkka laktoositonta kevytmaitojuomaa
Kinkkutäyte
1 pkt (300 g) Pirkka saunapalvileikkelettä
1 (150 g) punainen paprika
1 prk (150 g) Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
1 rs (180 g) Pirkka Italian yrtit tuorejuustoa
1 dl persiljaa hienonnettuna
1/2 tl mustapippuria
Kurkkutäyte
1 1/2 dl Pirkka sinappikurkkusalaattia
1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
Koristeeksi
2 rs (à 180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
1/2 rs (à 250 g) Pirkka kirsikkatomaatteja
1/2 ps (à 65 g) Pirkka Luomu rucolaa
Vierailija kirjoitti:
Siihen tulee tuorejuustoa, maitorahkaa tai kermavaahtoa eikä voita
Ei se sitten ole voileipäkakkukaan.
Valmista ensin kinkkutäyte. Säästä muutama kinkkuviipale koristeluun. Hienonna loput kinkut veitsellä. Poista paprikasta kanta ja hienonna paprika. Sekoita kaikki kinkkutäytteen ainekset kulhossa.
Sekoita kurkkusalaatti ja tuorejuusto toisessa kulhossa. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
Kokoa voileipäkakku leivinpaperin päälle tarjoilualustalle. Asettele peräkkäin neljä leipäviipaletta, kostuta maidolla pullasudin avulla ja sivele päälle noin puolet kinkkutäytteestä.
Puolita yksi leipäviipale ja lado seuraava kerros siten, että leipien leikkauskohdat eivät osu päällekkäin. Näin kakku pysyy paremmin koossa. Kostuta ja levitä kerrokseen reilusti kurkkutäytettä. Tee samoin vielä kaksi kerrosta.
Kääri voileipäkakku tiukaksi paketiksi ja pane päälle puhdas muovipussi tai tuorekelmua. Anna kakun tekeytyä kylmässä kevyen painon alla yön yli.
Kuorruta kakku notkistetulla tuorejuustolla. Koristele halkaistuilla kirsikkatomaateilla, rucolalla sekä kinkkuviipaleista tehdyillä ruusukkeilla.
Siihen tulee tuorejuustoa, maitorahkaa tai kermavaahtoa eikä voita