Mies väittää, ettei suklaa mene huonoksi
Vaikka siihen on merkitty viimeinen käyttöpäivä tai parasta ennen, hänen mielestään suklaata voi syödä vielä pitkään yli tuon ajan, minun mielestä ei voi, ei maku ainakaan ole hyvä.
Kommentit (13)
Aika harvoin suklaa pilaantuu, minulle ainakin maistuu vaikka olisi valkoiseksi mennyt.
Koita syödä vuoden vanhoja sipsejä.
Vierailija kirjoitti:
Antaa sen syyä jos kelpaa. Ite suhtaudun viimeseen käyttöpäivään sillein viitteellisenä, varsinkin kuiva-aineita saatan käyttää paljokin (vaikka vuoden) päivämäärän jälkeen. Mutta minusta rasvaa sisältävät tuotteet on eri asia. Kyllä minusta rasvaan tulee sellanen härskiintymisen / eltaantumisen maku. Mulle tulee olo että 'tästä elimistöni ei tykkäisi', jos sellasta maistan / haistan. Suklaassa on niin töpäkästi energiaa että mun pitää sen syömistä säännöstellä, niin sillon kun suklaata syön, niin haluun kyllä että se maistuu hyvältä. Voin kyllä kuvitella että jos olisin vaikka vaeltamassa niin en nirsoilis vaan pistelisin energiantarpeeseeni outoakin suklaata. Uskon että ihmiset on erilaisia, oletettavasti miehesi mielestä ylipäivänen suklaa on silti 'ihan riittävän hyvää'.
Kuiva-aineissa ei ole viimeistä käyttöpäivää.
Miten suklaa ehtii vanhenemaan? Minulla ei voisi käydä niin!😅
Vierailija kirjoitti:
Miten suklaa ehtii vanhenemaan? Minulla ei voisi käydä niin!😅
Hän ostaa ja PIILOTTAA ja unohtaa ne sinne, ymmärsitkö nyt ?
Vierailija kirjoitti:
Miten suklaa ehtii vanhenemaan? Minulla ei voisi käydä niin!😅
Itse olen huomannut että suklaan säilyvyys omassa huushollissa on täysin olematon. Usein häviää jo samana iltana. Puff!
Siinä on parasta ennen, sitä voi hyvin syödä sen jälkeen. Vanha suklaa alkaa muuttua harmaaksi ja maku muuttuu, mutta ei se ihan heti päiväyksen mentyä ole syömäkelvotonta. Parasta ennen tuotteita voi syödä vaikka ne olisivat menneet vanhaksi, jos se näyttää ja tuoksuu vielä hyvältä niin voi maistaa onko se vielä hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Siinä on parasta ennen, sitä voi hyvin syödä sen jälkeen. Vanha suklaa alkaa muuttua harmaaksi ja maku muuttuu, mutta ei se ihan heti päiväyksen mentyä ole syömäkelvotonta. Parasta ennen tuotteita voi syödä vaikka ne olisivat menneet vanhaksi, jos se näyttää ja tuoksuu vielä hyvältä niin voi maistaa onko se vielä hyvää.
Juu, olen joskus maistanut tällaiseksi harmaaksi, sanoisin ennemmin valkoiseksi mennyttä suklaata, mutta kyllä siitä tuoreen suklaan maku oli hälventynyt ja oli myös muuttunut kovaksi, eli todennäköisesti suklaan rasva kuivunut tai jotain, en syö tuollaista ainakaan mielelläni.
Mies on oikeassa, suklaa ei mene vanhaksi, maku saattaa muuttua ja koostumus hieman mutta pilalla se ei silti ole.
Ei menekkään. Usein paranee kun siihen tulee toukkia, saa proteiinit lisäksi.
suklaassa EI OLE viimeistä käyttöpäivää.
Suklaa on syötävää PITKÄÄN sen päivän jälkeenkin mutta kyllä sekin vanhenee.
Antaa sen syyä jos kelpaa. Ite suhtaudun viimeseen käyttöpäivään sillein viitteellisenä, varsinkin kuiva-aineita saatan käyttää paljokin (vaikka vuoden) päivämäärän jälkeen. Mutta minusta rasvaa sisältävät tuotteet on eri asia. Kyllä minusta rasvaan tulee sellanen härskiintymisen / eltaantumisen maku. Mulle tulee olo että 'tästä elimistöni ei tykkäisi', jos sellasta maistan / haistan. Suklaassa on niin töpäkästi energiaa että mun pitää sen syömistä säännöstellä, niin sillon kun suklaata syön, niin haluun kyllä että se maistuu hyvältä. Voin kyllä kuvitella että jos olisin vaikka vaeltamassa niin en nirsoilis vaan pistelisin energiantarpeeseeni outoakin suklaata. Uskon että ihmiset on erilaisia, oletettavasti miehesi mielestä ylipäivänen suklaa on silti 'ihan riittävän hyvää'.