Osaatteko tehdä sahtia?
Mulla on sukujuuria Hämeessä, mutta sahdin tekotaito on hävinnyt. Sahtia oli tarjottu tärkeässä juhlassa Länsi-Suomessa kuten hyviin tapoihin Hämeessä kuului. Mummot olivat haukkuneet kiljuksi. Siihen loppui sahdin tekeminen.
Nyt musta tuntuu, että haluaisin kokeilla sahdin tekemistä. Löysin netistä jotain ohjeitakin.
Kommentit (10)
En osaa.
En ole oppinut edes juomaan vaikka olen sahdin pääkaupungissa asunut 30 vuotta. Se on paksua ja maistuu banaanilta.
Vierailija kirjoitti:
En osaa.
En ole oppinut edes juomaan vaikka olen sahdin pääkaupungissa asunut 30 vuotta. Se on paksua ja maistuu banaanilta.
Mikä on mielestäsi 'sahdin pääkaupunki'?
Opin tänään kyseisen leffan nähdessäni:
Jos juo litran Lammin sahtia, oksentaa kaksi!
Sysmä on sahdin sydän :)
Isin mukana olin -60 luvulla sahdin teossa, en osaisi
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En osaa.
En ole oppinut edes juomaan vaikka olen sahdin pääkaupungissa asunut 30 vuotta. Se on paksua ja maistuu banaanilta.
Mikä on mielestäsi 'sahdin pääkaupunki'?
Opin tänään kyseisen leffan nähdessäni:
Jos juo litran Lammin sahtia, oksentaa kaksi!
Sysmä on sahdin sydän :)
Isin mukana olin -60 luvulla sahdin teossa, en osaisi
Kyseisen leffan mukaanhan se on Sysmä.
No usein olen ollut lapsena ja nuorena mukana, mutta vähän on taidot ruosteessa, jos itse pitäisi vääntää. Onneksi löytyy vielä vanhaa polvea muistuttamaan.
Terkkulit Sysmästä
Hämeenlinnassa helpointa on ostaa Lammin Sahtia. Sitä myydään 3 l:n kanistereissa Tuuloksen kauppakeskuksessa.
Mitä ihmeen hyvää se sysmäläinen oikein on?
Ajattelin luottaa sukujuuriini. Asian on pakko olla geeneissä. Kyllä minä nyt sahdit saan aikaiseksi. Ihan varmasti saan.
Isän suvun juuria pitäisi tislaaminenkin onnistua.
AP
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En osaa.
En ole oppinut edes juomaan vaikka olen sahdin pääkaupungissa asunut 30 vuotta. Se on paksua ja maistuu banaanilta.
Mikä on mielestäsi 'sahdin pääkaupunki'?
Opin tänään kyseisen leffan nähdessäni:
Jos juo litran Lammin sahtia, oksentaa kaksi!
Sysmä on sahdin sydän :)
Isin mukana olin -60 luvulla sahdin teossa, en osaisi
Kyseisen leffan mukaanhan se on Sysmä.
Heinolaakin on väitetty sahtipitäjäksi. Mulle aivan sama sitä ei pysty juomaan.
En ole koskaan tehnyt sahtia itse, mutta eiköhän tuo pienellä kertauksella onnistuisi. Olen nähnyt sahdintekoa ja joskus ehkä sekouttanutkin mallaspataa. Itse painottaisin sitä, että käyminen tapahtuu hitaasti ja riittävän viileässä, pikasahdista ei tule kuin vatsa kipeäksi.
Saa nähdä, alkaako Suomeen nousemaan "kotipanimoita" laajemminkin 100 litraa sahtia-elokuvan myötä.