Säästääkö täällä joku isot rahat vuodessa keräämällä sieniä ja marjoja?
Kommentit (20)
Viime vuonna möin n7500€ marjoja ja sieniä ,olin kolme kuukautta Madeiralla niillä rahoilla,tänä vuonna teen samoin!
Vierailija kirjoitti:
Viime vuonna möin n7500€ marjoja ja sieniä ,olin kolme kuukautta Madeiralla niillä rahoilla,tänä vuonna teen samoin!
Minkä verran siihen piti kerätä luonnonantimia ja kauanko aikaa meni ?
No e. On mulla viinimarjoja ja omenoita omassa pihassa, mutta metsään en kyllä ikinä mene karhujen syötäväksi.
Säästää. Siitä ei vaan saa puhua, koska kaikki eivät pysty tai halua mennä metsään.
Joskus ostin auton marjanpoimintarahoilla. Halvan käytetyn, mutta auton kuitenkin. Se oli sitä aikaa, kun marjoja vielä ostettiin suomalaisilta. Ja paljonko meni aikaa? Vaikea kysymys, mutta silloin lähdimme viikonlopuksi hillajänkälle ja sunnuntai-iltana auton perä viisti tietä marjakuorman vuoksi.
Sieniä meillä käytetään vähän, mutta marjoja satoja litroja mehuna, hillona ja pakastettuna. En osaa edes kuvitella, mitä ne maksaisivat kaupasta ostettuna. Meneehän niihin sokeria, mutta varmasti halvemmaksi tulee kuin kaupan mehut. Ei omien marjojen poimintaan käytettyä aikaa ole helppo laskea, mutta hyvässä paikassa 10 litran ämpärillinen tunnissa ei ole mitenkään erikoinen saalis. Meillä marjamaat ovat kirjaimellisesti kivenheiton päässä, joten polttoainekuluja ei tarvitse laskea.
5:lle tiedoksi, että Suomessa ihmiset ovat kautta aikojen syöneet enemmän karhuja kuin karhut ihmisiä.
Kerään kyllä
mutta säästänkö - en
autolla pöristelen
Tuskin köyhimmät pääsevät autottomana kauas metsään keräämään tai uskaltavat yksin. Osa ei voi kuntonsa vuoksi, jos tulee kipuja. Autolliset kai sinne menevät keskenään.
Vierailija kirjoitti:
Tottakai. Mustikkaa, puolukkaa, kantrarelleja, suppiksia joka syksy.
Lisäksi säilön oman pihan herkut
Sama. Minulla on kasvimaa ja puutarha josta säilötään sato talvea varten. Kellarissa pitkät hyllyt ja laarit. Kyllä siinä säästää ja varsinkin se on tärkeää, että tietää mitä syö, ei ole kemiallisia lisäaineita.
Vierailija kirjoitti:
Noitahan saa myydä verottomasti.
Miksi myydä, talvi on pitkä ja joka päivä tarttee itsekin syödä.
Viime kesänä jos möit yksityisille niin puolukasta tais olla 40€/sanko ja mustikasta 80€/sanko putsattuna. Siitä voi tehdä vähän laskelmia kuinka jotkut marjankerääjät viettää talven ulkomailla 😉
Vierailija kirjoitti:
Viime vuonna möin n7500€ marjoja ja sieniä ,olin kolme kuukautta Madeiralla niillä rahoilla,tänä vuonna teen samoin!
Asiaa, hyvin tehty! Kaverin vaimo on jostan itä-thaimaan-kampodzan ylängöiltä tänne tuotu. Kun loppukesä ja syksy koittaa, niin sitä ei näy kuulemma kotona juuri yhtään. Otsalamppu syttyy hämärän tullen ja poimiminen jatkuu. Se tykkää siitä, eikä vain rahan takia köki metsässä. Rahaa niillä on ihan mukavasti jo. Myyntiin lähiseudulle ja kaikki menee kaupaksi. Itse tykkään suppiksista: kuivaan ne ja käytän talvella. Ja ostin siis tältä naiselta.
Joo. Kaupan hinnoilla säästö on paljon. Lisäksi ravustan. Niin vain se tämäkin pitkäaikaistyötön vetäisi sadan euron ravut syödä ihan ilmaiseksi. Ahvenet on myös kalliita kaupassa.
Vierailija kirjoitti:
Tuskin köyhimmät pääsevät autottomana kauas metsään keräämään tai uskaltavat yksin. Osa ei voi kuntonsa vuoksi, jos tulee kipuja. Autolliset kai sinne menevät keskenään.
Kuka sitä autolla kauas metsään menee. Eikä toisten metsissä autolla saa ajella vaikka olisi millainen maasturi.
Ensin mennään metsän reunaan tielle ja sitten kävellään syvemmälle metsään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tottakai. Mustikkaa, puolukkaa, kantrarelleja, suppiksia joka syksy.
Lisäksi säilön oman pihan herkut
Sama. Minulla on kasvimaa ja puutarha josta säilötään sato talvea varten. Kellarissa pitkät hyllyt ja laarit. Kyllä siinä säästää ja varsinkin se on tärkeää, että tietää mitä syö, ei ole kemiallisia lisäaineita.
Juuri tämä! Teen paljon tomaatti/kasviskastikkeita joista sitten soosia, patoja ja keittoja talvella. Ja omatekoiset hillot - saa itse päättää sokerin määrän, pidän vähemmän äitelistä
ed
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Noitahan saa myydä verottomasti.
Miksi myydä, talvi on pitkä ja joka päivä tarttee itsekin syödä.
Taloudellisen hyödyn vuoksi. Sienissä ja marjoissa on kovin vähän kaloreita, mutta niistä saa kivasti rahaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuskin köyhimmät pääsevät autottomana kauas metsään keräämään tai uskaltavat yksin. Osa ei voi kuntonsa vuoksi, jos tulee kipuja. Autolliset kai sinne menevät keskenään.
Kuka sitä autolla kauas metsään menee. Eikä toisten metsissä autolla saa ajella vaikka olisi millainen maasturi.
Ensin mennään metsän reunaan tielle ja sitten kävellään syvemmälle metsään.
Kaupunkilaiset luulee, että maalaiset ajaa maastoautoilla siellä metsässä! 😅
Vierailija kirjoitti:
Viime kesänä jos möit yksityisille niin puolukasta tais olla 40€/sanko ja mustikasta 80€/sanko putsattuna. Siitä voi tehdä vähän laskelmia kuinka jotkut marjankerääjät viettää talven ulkomailla 😉
Verotonta tuloa 🤗
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Viime vuonna möin n7500€ marjoja ja sieniä ,olin kolme kuukautta Madeiralla niillä rahoilla,tänä vuonna teen samoin!
Asiaa, hyvin tehty! Kaverin vaimo on jostan itä-thaimaan-kampodzan ylängöiltä tänne tuotu. Kun loppukesä ja syksy koittaa, niin sitä ei näy kuulemma kotona juuri yhtään. Otsalamppu syttyy hämärän tullen ja poimiminen jatkuu. Se tykkää siitä, eikä vain rahan takia köki metsässä. Rahaa niillä on ihan mukavasti jo. Myyntiin lähiseudulle ja kaikki menee kaupaksi. Itse tykkään suppiksista: kuivaan ne ja käytän talvella. Ja ostin siis tältä naiselta.
Missä tarvitaan marjanpoiminta-aikana otsalamppua? Luulisi 12 tuntia valoisaa aikaa riittävän ahkerimmallekin poimijalle, kun hämärän ajan voi käyttää marjojen puhdistamiseen.
Tottakai. Mustikkaa, puolukkaa, kantrarelleja, suppiksia joka syksy.
Lisäksi säilön oman pihan herkut