Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Suolakurkut pitää suoliston kunnossa, samoin hapankaali. Kannattaa ostaa kaupasta!

Vierailija
14.03.2025 |

Näin on.

Kommentit (27)

Vierailija
1/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja omenat. Omenat pitää suoliston liikkeessä.

Vierailija
2/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitäs alkaa tekee itse suolakurkkuja  kun kaupassa niin kalliita verrattuna etikkakurkkuihin jotka on kyllä hyviä. Sama juttu hapankaalin kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Herkkumaan suolakurkut on parhaita! 

Vierailija
4/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fermentoidaanko suolakurkut? vaan pistetään suola liemeen?

Vierailija
5/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varsinkin ne irtokurkut saavat vatsan toimimaan, joskus menee ihan ripulille. Onkohan joku pessyt pikkulapsensa pyllyn siinä kurkkytynnyrissä?



-Sydänmummi- <3

Vierailija
6/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ja omenat. Omenat pitää suoliston liikkeessä.

Khyyllä!! Omakin suolisto menee jo tuolla pihalla pihlajien alla niin lujaa että...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitenkä jos on suolakurkun ystävä niin se verenpaine,onko havaittavaa vaikutusta?

Vierailija
8/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

OT Suolistomme tuppaa olemaan autiomaa (lähinnä antibioottien "ansiosta"?) vaikka sen tulisi olla trooppinen sademetsä??

https://tinyurl.com/jnzkk9au

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa.

Vierailija
10/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Fermentoidaanko suolakurkut? vaan pistetään suola liemeen?

Kiehautan veden jossa on noin kaksi ruokalusikallista suolaa per litra vettä. sitten kurkut mausteineen purkkiin ja suolavesi. Makuasia, itse annan olla nelisen päivää huoneenlämmössä niin ovat hapattuneet sopivasti. Jotkut kaataa vielä vedet kattilaan ja keittää että hapattuminen loppuu ja sitten antaa jäähtyä ja kylmään. Etikkakurkutkin on ok mutta ei minun juttu. Niin suolan on parempi olla puhdasta, ilman jodia. Olikohan joku myllysuola yksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehdottomasti kannattaa mielummin ostaa kaupasta kuin esimerkiksi varastaa raikkaasta salaattipöydästä tai tonkia mäkkärin roskiksesta jonne nirsot lapset niitä nakkelevat.

Vierailija
12/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pitäs alkaa tekee itse suolakurkkuja  kun kaupassa niin kalliita verrattuna etikkakurkkuihin jotka on kyllä hyviä. Sama juttu hapankaalin kanssa. 

Helppoa niitä on tehdä. Suunnilleen mitä vain kasviksia voi itse hapattaa kotona, minulla on nyt useampi purkki tekeytymässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Fermentoidaanko suolakurkut? vaan pistetään suola liemeen?

Kyllä, juuri niin. Siitähän se niiden nimikin tulee, koska ovat suolaliemessä hapatettuja, eli suolakurkkuja. Etikkakurkut ovat eri asia, suolakurkuissa ei ole etikkaa.

Vierailija
14/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Venäläinen keittiö on tässä edellä kävijä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Fermentoidaanko suolakurkut? vaan pistetään suola liemeen?

Kiehautan veden jossa on noin kaksi ruokalusikallista suolaa per litra vettä. sitten kurkut mausteineen purkkiin ja suolavesi. Makuasia, itse annan olla nelisen päivää huoneenlämmössä niin ovat hapattuneet sopivasti. Jotkut kaataa vielä vedet kattilaan ja keittää että hapattuminen loppuu ja sitten antaa jäähtyä ja kylmään. Etikkakurkutkin on ok mutta ei minun juttu. Niin suolan on parempi olla puhdasta, ilman jodia. Olikohan joku myllysuola yksi. 

Minä laitan kasvit 2-3% suolaveteen, eli yhteen desilitraan vettä tulee 2-3 grammaa hyvää suolaa, ei jodisuolaa vaan pelkkää suolaa. Niistä pienistä tomaateista tulee herkullisia hapattamalla, saavat olla ehkä viikon tekeytymässä.

Vierailija
16/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos tekis niistä pitkistä kurkuista sopivasti poikkasten ,kun avomaakurkkuja ei taida jatkuvasti olla saatavilla.

Vierailija
17/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En itse suolakurkkuja jaksa tehdä. Kesäisin teen kyllä hölskykurkkuja. Hapankaalia syön usein. 

Vierailija
18/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ei muuta kaupassa ole niin noita sitten joutuu syömään, ei siitä mitään hyvettä kannata yrittää tehdä.

Vierailija
19/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos tekis niistä pitkistä kurkuista sopivasti poikkasten ,kun avomaakurkkuja ei taida jatkuvasti olla saatavilla.

Onnistuu niistäkin. Monesti olen vain siivuttanut sen kurkun, sellaista aika paksua siivua, ja laittanut purkkiin muhimaan. Jotain mausteita sekaan vaan, jos haluaa lisämakuja.

Vierailija
20/27 |
14.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Herkkumaan suolakurkut on parhaita! 

Herkkumaalla ei näytä olevan nettisivujensa mukaan suolakurkkuja ollenkaan. Mitä kurkkuja oikeastaan tarkoitat?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan seitsemän neljä