Suolakurkut pitää suoliston kunnossa, samoin hapankaali. Kannattaa ostaa kaupasta!
Kommentit (27)
Pitäs alkaa tekee itse suolakurkkuja kun kaupassa niin kalliita verrattuna etikkakurkkuihin jotka on kyllä hyviä. Sama juttu hapankaalin kanssa.
Herkkumaan suolakurkut on parhaita!
Fermentoidaanko suolakurkut? vaan pistetään suola liemeen?
Varsinkin ne irtokurkut saavat vatsan toimimaan, joskus menee ihan ripulille. Onkohan joku pessyt pikkulapsensa pyllyn siinä kurkkytynnyrissä?
-Sydänmummi- <3
Vierailija kirjoitti:
Ja omenat. Omenat pitää suoliston liikkeessä.
Khyyllä!! Omakin suolisto menee jo tuolla pihalla pihlajien alla niin lujaa että...
Mitenkä jos on suolakurkun ystävä niin se verenpaine,onko havaittavaa vaikutusta?
OT Suolistomme tuppaa olemaan autiomaa (lähinnä antibioottien "ansiosta"?) vaikka sen tulisi olla trooppinen sademetsä??
Vierailija kirjoitti:
Fermentoidaanko suolakurkut? vaan pistetään suola liemeen?
Kiehautan veden jossa on noin kaksi ruokalusikallista suolaa per litra vettä. sitten kurkut mausteineen purkkiin ja suolavesi. Makuasia, itse annan olla nelisen päivää huoneenlämmössä niin ovat hapattuneet sopivasti. Jotkut kaataa vielä vedet kattilaan ja keittää että hapattuminen loppuu ja sitten antaa jäähtyä ja kylmään. Etikkakurkutkin on ok mutta ei minun juttu. Niin suolan on parempi olla puhdasta, ilman jodia. Olikohan joku myllysuola yksi.
Ehdottomasti kannattaa mielummin ostaa kaupasta kuin esimerkiksi varastaa raikkaasta salaattipöydästä tai tonkia mäkkärin roskiksesta jonne nirsot lapset niitä nakkelevat.
Vierailija kirjoitti:
Pitäs alkaa tekee itse suolakurkkuja kun kaupassa niin kalliita verrattuna etikkakurkkuihin jotka on kyllä hyviä. Sama juttu hapankaalin kanssa.
Helppoa niitä on tehdä. Suunnilleen mitä vain kasviksia voi itse hapattaa kotona, minulla on nyt useampi purkki tekeytymässä.
Vierailija kirjoitti:
Fermentoidaanko suolakurkut? vaan pistetään suola liemeen?
Kyllä, juuri niin. Siitähän se niiden nimikin tulee, koska ovat suolaliemessä hapatettuja, eli suolakurkkuja. Etikkakurkut ovat eri asia, suolakurkuissa ei ole etikkaa.
Venäläinen keittiö on tässä edellä kävijä
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Fermentoidaanko suolakurkut? vaan pistetään suola liemeen?
Kiehautan veden jossa on noin kaksi ruokalusikallista suolaa per litra vettä. sitten kurkut mausteineen purkkiin ja suolavesi. Makuasia, itse annan olla nelisen päivää huoneenlämmössä niin ovat hapattuneet sopivasti. Jotkut kaataa vielä vedet kattilaan ja keittää että hapattuminen loppuu ja sitten antaa jäähtyä ja kylmään. Etikkakurkutkin on ok mutta ei minun juttu. Niin suolan on parempi olla puhdasta, ilman jodia. Olikohan joku myllysuola yksi.
Minä laitan kasvit 2-3% suolaveteen, eli yhteen desilitraan vettä tulee 2-3 grammaa hyvää suolaa, ei jodisuolaa vaan pelkkää suolaa. Niistä pienistä tomaateista tulee herkullisia hapattamalla, saavat olla ehkä viikon tekeytymässä.
Jos tekis niistä pitkistä kurkuista sopivasti poikkasten ,kun avomaakurkkuja ei taida jatkuvasti olla saatavilla.
En itse suolakurkkuja jaksa tehdä. Kesäisin teen kyllä hölskykurkkuja. Hapankaalia syön usein.
Jos ei muuta kaupassa ole niin noita sitten joutuu syömään, ei siitä mitään hyvettä kannata yrittää tehdä.
Vierailija kirjoitti:
Jos tekis niistä pitkistä kurkuista sopivasti poikkasten ,kun avomaakurkkuja ei taida jatkuvasti olla saatavilla.
Onnistuu niistäkin. Monesti olen vain siivuttanut sen kurkun, sellaista aika paksua siivua, ja laittanut purkkiin muhimaan. Jotain mausteita sekaan vaan, jos haluaa lisämakuja.
Vierailija kirjoitti:
Herkkumaan suolakurkut on parhaita!
Herkkumaalla ei näytä olevan nettisivujensa mukaan suolakurkkuja ollenkaan. Mitä kurkkuja oikeastaan tarkoitat?
Ja omenat. Omenat pitää suoliston liikkeessä.