JAUHELIHA pula loppuvuoden, hinta nousee
Jauheliha on suomalaisten perusmössöä. Varsinkin naudan jauheliha, possusta on moni jo siirtynyt pois. Mutta kysyntä kasvaa, mutta tiloja lopettaa kannattamattomina. HK:n lihapomo sanoo että pula tulee jatkumaan koko loppuvuoden ja hinta tulee nousemaan. Possun jauhelihaa löytyy kyllä, mutta naudan vähärasvaisempaa ei tahdo saada enää tarpeeksi.
Käytätkö sinä jauhelihaa monena päivänä viikossa? (itutellolistien ei talvitse vaivautua).
Linkki alkuperäiseen uutiseen: https://yle.fi/a/74-20149580
Kommentit (8)
Käytän vain kanan jauhelihaa sekä tummaa soijaa. Naudan jauhelihaa "herkutteluun" eli kun haluaa vähän rasvaisempaa mättöä.
1-2 x /kk syön naudanlihaa. Jos saan punaisilla tarroilla. Jos en saisi enää niin sitten ehkä broilerilla korvaan. Kasvispainotteisesti syön, kalaa, jos on varaa joskus.
Ulkomailta voi tuoda lihaa, Unkari, Tsekki, Slovenia ovat täynnä lihavia nautoja.
Voihan jauhelihaa tehdä tosiaan possusta, hirvestä, porosta, jopa kissoista ja koirista. Eihän se ole edes maku-ongelma yleensä, kun jauhelihan maku peitetään älyttömällä ketsuppiturskauksella.
Vierailija kirjoitti:
... kun jauhelihan maku peitetään älyttömällä ketsuppiturskauksella.
Tämä, aivan hurjaa ketsupin kulutus nykyään. Teinit truuttaavat sitä joka ruokaan, piti suuttua kun kalakeittoon aikoi yksi kokeilla. Ruualla ei saa leikkiä. Makaronilaatikkoon possun jauheliha sopii hyvin, ei onglemaa. Myös jauhelihakeittoon suoraan. Mausteella pitää vähän auttaa jos pannulla paistat ja laitat johonkin ruokaan. Joidenkin mielestä possun jauhis on mauton. Kokeilkaa, suosikaa suomalaista lihaa!
Possua syödään.