Miten joku pystyy syömään niitä punalaputettuja eineksiä ym. punalaputettua ruokaa?
Nehän ovat ihan viittä vaille pilaantuneita ja maku niistä on kadonnut jo aika päiviä. Eikö teillä ole makuaistia lainkaan?
Kommentit (56)
Ketsuppia kun laittaa niin ihan hyvää on.
Vierailija kirjoitti:
Näinhän se menee 👴🏻💖🥩
Mene sinä vttuun!
Voi voi usein paljon parempaa, kuin joku seitankinkku tai muut vegaaninakit. Kaikkeen pitää tunkea epäterveellisiä mausteita kilokaupalla.
Etkö itse syö jääkaapistasi ruokia, joissa on vielä pari päivää päiväystä jäljellä, niitä jotka aikanaan ostit tupla hinnalla? Vai heitätkö pois varoiksi, kun eräpäivä lähestyy? Miten on?
Niitähän pystyy syömään ihan samalla tavalla kuin ilman punalappuakin.
Tällä hetkellä jääkaapissa 2 puolikasta juustoleipää -60%alesta. 3 pvää vielä parasta ennen päiväykseen.
Pittää kyllä kohta hakee juustoa ja siihen vähä mansikkahilloa ja ehkä kinuskikastiketta.
Sitä lappua ei olekaan tarkoitus syödä .
Koiralle käy kaikki, tulee halvemmaksi kuin premium eläinlääkäriltä ostettavat ruoat.
Vierailija kirjoitti:
Ei niissä ole mitään vikaa.
Kyllä on, makuvikaa on useissa tuotteissa jo tuolloin.
Niitä syödään ihan samalla tavalla kuin muutakin ruokaa. Lusikalla tai haarukalla suuhun, sitten pureskellaan ja lopuksi niellään. Miten tämäkin asia pitää joillekin selvittää?
Vierailija kirjoitti:
Ketsuppia kun laittaa niin ihan hyvää on.
Minä laitan lisäksi soijakastiketta ja namnam.
Elintarviketutkijat ja viranomaiset ovat laatineet ne päiväykset. Perustuvat siihen, että ennen parasta päiväyksen jälkeen edelleen vaikkapa 99% tuotteista on aivan kelvollisia. Tai että viimeisen käyttöpäivänkin jälkeen 95% ei ole syöjälleen haitallisia, jos ne on säilytetty oikein.
Edellisen johdosta olen kiitollinen aloittajalle, että jättää ne kauppaan minun poimittavakseni ja syötäväkseni.
Jos sen punalapun raaputtaa irti, niin siitä voi tarjota vieraillekin maittavan aterian ja kehuvat vielä.
Köyhän on pakko syödä sitä mitä halvalla saa.
Juuri söin hyvää uunista tullutta kotonatehtyä ruokaa. Helppo, nopea, edullinen. Kuorin perunoita, palsternakkaa, selleriä, sipulia, purjoa, bataattia ja viipaloin ts kaikkea mitä jääkaapista pussienpohjilta löytyi. Vielä lisäsin lohta, hillosipuleita. Ai niin oli fetaakin vähäsen. Munamaitoa. Ja sitten uuniin muhimaan. Tuli hyvä, lämmin, kylläinen olo.
Se on kaupasta kiinni milloin ne laputetaan, joissain voi olla vielä monta päivää ennen kuin se viimeistä ennen päiväys on. Joskus poistuvia tuotteita punalaputetaan ja niissä voi olla vaikka kuinka kauan päiväystä jäljellä. Ja ei ne ruuat samalla sekunilla mätäne kun päiväys menee, jotkut on syömäkelpoisia vaikka olisi päiväys mennyt. Tyhmempää se on heittää syömäkelpoista ruokaa roskiin.
Juuri äsken ostin hävikkikorista leipää (Saaristolaisnappeja 0,68 € ) ja panen kahteen muovipussiin pakasteeseen ja oikein mukava ottaa taas joku päivä sulamaan. Ei ne suuret tulot vaan pienet menot.
Ja punalaputettuja ruokia ostan myös sen mukaan mitä on, esim keittoja ja laatikoita. En mitään makkaroita osta muutenkaan, vaikka saisin ilmaiseksi.
Jogurtit, viilit kestävät aivan hyvin muutaman päivän, kun ovat kuitenkin olleet kaupassa koko ajan kylmässä.
Vierailija kirjoitti:
Etkö itse syö jääkaapistasi ruokia, joissa on vielä pari päivää päiväystä jäljellä, niitä jotka aikanaan ostit tupla hinnalla? Vai heitätkö pois varoiksi, kun eräpäivä lähestyy? Miten on?
Kaupan punalappu tuotteissa on kyllä päiväykset mennyt monta päivää sitten
Vierailija kirjoitti:
Köyhän on pakko syödä sitä mitä halvalla saa.
Köyhän tai taloudellisesti valveutuneen!
Näinhän se menee 👴🏻💖🥩