ruoka-aineet jotka pienentävät syöpäriskiä merkittävästi
Ruokavalio voi merkittävästi vaikuttaa syöpäriskin pienentämiseen. Alla on listattu ruoka-aineita ja ruokavalion periaatteita, jotka tutkimusten mukaan voivat vähentää syöpäriskiä:
Sisältävät vitamiineja, kivennäisaineita, antioksidantteja ja kuitua, jotka tukevat immuunijärjestelmää ja ruoansulatusta.
Erityisesti kaalit, parsakaali, tummanvihreät lehtivihannekset (esim. pinaatti, lehtikaali) sekä porkkanat ja tomaatit ovat hyödyllisiä13.
Runsaskuituiset täysjyvät (esim. kaura, ruis) pienentävät erityisesti suolistosyöpien riskiä125.
Sisältävät kuitua ja proteiinia, jotka tukevat terveellistä painonhallintaa ja suoliston hyvinvointia25.
Rasvaisen kalan (esim. lohi, makrilli) sisältämät omega-3-rasvahapot voivat vähentää hiljaista tulehdusta ja tietyntyyppisten syöpien riskiä35.
Runsaasti kasviksia, hedelmiä, oliiviöljyä, kalaa ja täysjyvää sisältävä ruokavalio on yhdistetty pienempään syöpäriskiin3.
Kalsium voi pienentää suolistosyöpien riskiä. Suosi vähärasvaisia vaihtoehtoja1.
Runsas punaisen lihan ja erityisesti prosessoitujen lihatuotteiden (esim. makkarat, kinkut) käyttö lisää suolistosyövän riskiä17.
Sisältävät usein paljon suolaa, sokeria ja epäterveellisiä rasvoja, jotka voivat lisätä syöpäriskiä46.
Alkoholin käyttö lisää monien syöpätyyppien riskiä; suositellaan maltillista tai ei lainkaan käyttöä67.
Lihavuus altistaa useille syöville; terveellinen ruokavalio auttaa painonhallinnassa26.
Monipuolinen kasvisvoittoinen ruokavalio, jossa on runsaasti kuitua, terveellisiä rasvoja ja kohtuullisesti maitotuotteita sekä kalaa, on tehokas tapa pienentää syöpäriskiä. Samalla kannattaa rajoittaa punaisen lihan, prosessoitujen elintarvikkeiden ja alkoholin käyttöä sekä välttää ylipainoa liikunnan avulla.
Kommentit (7)
Kaikille tulee syöpä lopulta. Johonkin elämän on päätyttävä.
Nuo vihreät on todettu myöhemmissä tutkimuksissa lähes myrkyksi ja kaloissa on raskasmetalleja ja mikromuovia.
Vierailija kirjoitti:
Nuo vihreät on todettu myöhemmissä tutkimuksissa lähes myrkyksi ja kaloissa on raskasmetalleja ja mikromuovia.
Mikromuovia on hengitysilmassakin (ei siis voi vältellä, sula mahdottomuus) ja kalan terveyshyödyt kumoavat raskasmetallien aiheuttamat mahdolliset terveyshaitat 6-0.
Vierailija kirjoitti:
Nuo vihreät on todettu myöhemmissä tutkimuksissa lähes myrkyksi ja kaloissa on raskasmetalleja ja mikromuovia.
Myrkky ja lääke, ei juuri eroa. Varmaan siksi vihreät suojaa, vähän kuin söisi ennaltaehkäisevää lääkettä. Ei haitallisetkaan solut pärjää myrkylle.
Kaikessa voi olla enemmän tai vähemmän myrkkyjä mitä syö. Ihan hullua uskotella valikoimalla syömiään että välttyisi myrkyiltä. Kaikenlaista kemikaalia menee joka ravintoketjuun.
Testit paljastivat, että koko meidän arkinen ympäristömme on tulvillaan enemmän tai vähemmän haitallisia vieraita aineita, joita on vaikeaa tai mahdotonta välttää. Kaikkien testattujen verestä löytyi puhdistusaineissa, hygieniatuotteissa ja kosmetiikassa yleisesti käytettyjä kemikaaleja sekä esimerkiksi ruokapakkauksista ja teflonpannuista liukenevia ja höyrystyviä haitallisia yhdisteitä.
Useimmat vaaralliset kemikaalit rikastuvat ravintoketjuun, vaikuttavat hormonitoimintaan ja altistavat syöville
Joo ei niitä myrkkyjä voi välttää, kaikesta tulee jotain haitallista
Todennäköisempää on kuolla aamuliikenteen kolarissa kuin syöpään.