Kaupan graavilohessa 3,3% suolaa, joka on aivan liian vähän
Lisäksi 1g sokeria, jota ei oikeassa graavilohessa ole yhtään.
Kommentit (17)
5% on oikea graavaussuola. Eikä tippaakaan sokeria. Ellei ole joku ruotsinmielinen.
Sokeria tarvitaan säilömiseen, jotta suolan määrää voidaan vähentää.
Vierailija kirjoitti:
Sen kun syöt 3,3 grammaa suolaa kerralla ja palaat. Onko 3,3 grammaa silloin vähäinen määrä tai paljon
Miksi pitäisi? Syö itse kilo.
Vierailija kirjoitti:
Sokeria tarvitaan säilömiseen, jotta suolan määrää voidaan vähentää.
Ei tarvita mihinkään. Eikä varsinkaan mihinkään säilömiseen.
Ihan riittävä määrä. Ei sitä ole tarkoitus säilöä, vaan syödä tuoreeltaan
Vierailija kirjoitti:
Sokeria tarvitaan säilömiseen, jotta suolan määrää voidaan vähentää.
Ei se säilö 😅. Sokerin tarkoitus pitää pehneänä ja pyöristää makua
Säilöntään tarvitaan paljon enemmä suolaa tai sokeria
Graavilohta menee niin paljon ettei ne kaupan riitä mihinkään.
Roppakaupalla merisuolaa. Puoli tl sokeria ja muuta maustetta mieltymyksen mukaan. Kaupan graavissa maistuu suola ja sitä on riittävästi.
Suolassa vaan on sellainen juttu. Jos sitä syö liikaa, sitä ei maista. Kun lapset olivat taaperoiässä, voit uskoa. Että kaupan leikkeleetkin maistuivat tönkkösuolatulta.
Kaupan leivissä eikä graaveissa ole riitävästi suolaa. Syömäkelvottomia. Molemmat kun tekee itse, tietää mitä saa.
Kilon kalaan laitetaan noin 30-50g suolaa. Siis noin 3-5% mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Kilon kalaan laitetaan noin 30-50g suolaa. Siis noin 3-5% mukaan.
50 on sopivasti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sokeria tarvitaan säilömiseen, jotta suolan määrää voidaan vähentää.
Ei se säilö 😅. Sokerin tarkoitus pitää pehneänä ja pyöristää makua
Säilöntään tarvitaan paljon enemmä suolaa tai sokeria
Sokerin ja suolan määrä säilönnässä riippuu ihan siitä paljonko raaka-aineessa on vapaata vettä. Esim. Marjoissa sitä on huomattavasti enemmän kuin kalassa, joten hilloihin tarvitaan paljon sokeria. Tuolla sokeri- ja suolamäärällä parannetaan säilyvyyttä, ei säilötä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sokeria tarvitaan säilömiseen, jotta suolan määrää voidaan vähentää.
Ei se säilö 😅. Sokerin tarkoitus pitää pehneänä ja pyöristää makua
Säilöntään tarvitaan paljon enemmä suolaa tai sokeria
Sokerin ja suolan määrä säilönnässä riippuu ihan siitä paljonko raaka-aineessa on vapaata vettä. Esim. Marjoissa sitä on huomattavasti enemmän kuin kalassa, joten hilloihin tarvitaan paljon sokeria. Tuolla sokeri- ja suolamäärällä parannetaan säilyvyyttä, ei säilötä.
Marjat säilyvätkin paljon paremmin lisäämällä niihin suolaa. Jo parin prosentin suola riittää säilöntään, kun sokeria tarvitaan paljon enemmän.
En ole ikimä laittanut sokeria suolakalaan.
Kaupan graavilohet tuntuu osin eltaantuneille. Itse graavaan niin ne ovat vielä parinkin päivän päästä freesejä.
Vierailija kirjoitti:
Kaupan graavilohet tuntuu osin eltaantuneille. Itse graavaan niin ne ovat vielä parinkin päivän päästä freesejä.
No elttaantuneitahan ne ovat. Norjan lohta, joka jo itsessään viikon vanhaa ennen jatkojalostusta, ja sitten makaa vielä viikon kaupan hyllyssä ennenkuin ostat sen. Hyi helev..
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaupan graavilohet tuntuu osin eltaantuneille. Itse graavaan niin ne ovat vielä parinkin päivän päästä freesejä.
No elttaantuneitahan ne ovat. Norjan lohta, joka jo itsessään viikon vanhaa ennen jatkojalostusta, ja sitten makaa vielä viikon kaupan hyllyssä ennenkuin ostat sen. Hyi helev..
Hyrrrrrjö!
Sen kun syöt 3,3 grammaa suolaa kerralla ja palaat. Onko 3,3 grammaa silloin vähäinen määrä tai paljon