Juusto ei lähde kuivumaan, apuja (Emmenthal)
Vaellukselle ollaan me pohjoisen hiihtisläiset lähdössä huomenna ja nyt tulipalokiireellä kuivutetaan eväitä. Emmenthal juustoa vähän parempaa näkkileipien kanssa ja metukan kuivataan airfryerissä mutta juusto ei kuiva eikä oikein metukatkaan, näkkileipä jo selvästi kevyempää ja hajoaa sormissa rouheiseksi eli olisi kypsää. Lämpö on ollut nyt sen 45 astetta kun aluksi oli pari tuntia sen 30 mutta eivät kuivuneet juurikaan. Eilen samassa ajassa kuivutin omenat, päärynät, mandariinit ja lapselle sosetta.
Mikä paras lämpötila juustojen ja lihojen kuivaukseen? Tehoja sinällään piisaa kun tuollainen isompi airfryer jossa lämmön saa jopa 245 asteeseen, tarkoitus on vielä pari kiloa kuivata jauhelihaa ja kanan rintaleikkeitä 700 grammaa.
Rukan ympäristöšsä aiomme vaeltaa ja kolmilapsinen perhe siis olemme Nivalasta, pienimmäistä isommat lapset luvanneet vetää pulkassa ja sitä on harjoiteltu ja minulla äitinä nuo kuivaruuat sitten toisessa pulkassa, miestä meidän perheessä ei olekkaan. Voiko makkaraa kuivattaa (grillimakkara), jos kuivattaa niin kannattaako makkara halkaista, entä munat?
Siis neljän päivän reissu
Kommentit (4)
rasva ei kuivu, se härskistyy. kannattaa suosiolla pakata mukaan jotain lisää vesi-tyylisiä annosratkaisuja jos perustiedot kuivaamisesta on tätä tasoa, ruokamyrkytys maastossa on pahimmillaan hengenlähtöä uhkaava tilanne.
Hei
Ihanaa että lähdette luontoon! Makkarat voi kuivattaa saunassa. Muistattehan ottaa tarpeeksi myös juomavettä! Vesi kannattaa ottaa tunturiin höyrynä jota paljon kevyempää raahata tunturin kuvetta ylös kiivetessä. Höyryä voi pakata myös pahvilaatikoihin joista höyry sitten kauhotaan jäähtymään juomakuppeuhin tai siellä Lapissa tietysti kuksiin. Ihanaa matkaa teille, laittakaapa kortti palstalle sieltä Rukan huipulta!
Ei siellä olisi hotellia josta löytyis kuivausrumpu?