Syödäänkö Italiassa makaronia ollenkaan?
En ole ikinä kuullut yhdestäkään Italialaisesta makaroniruoasta, onko niitä, vai onko makaroni Amerikkalainen keksintö?
Kommentit (35)
Jos tarkoitat sitä suomalaisen makaronin muotoista, niin joo kyllä, maccheroni-nimellä siellä tunnetaan.
Ainakin kouluissa useinkin. Tykkään välillä Googlettaa koulujen ruokalistoja eri maista oman ruokalistan inspiraatioksi ja italialaisissa ruokalistoissa on usein makaronia.
Todella usein myös pitsaa. Luulin, että se on enempikin herkku.
Välipaloina on useimmiten hedelmä.
Joo, laittavat siihen carponaaraa päälle.
Vierailija kirjoitti:
Ainakin kouluissa useinkin. Tykkään välillä Googlettaa koulujen ruokalistoja eri maista oman ruokalistan inspiraatioksi ja italialaisissa ruokalistoissa on usein makaronia.
Todella usein myös pitsaa. Luulin, että se on enempikin herkku.
Välipaloina on useimmiten hedelmä.
Miksi pitsa olisi herkku?
Makaroni on kuivattua vehnäjauhoja usein siinä on munaa tai öljyä. Mutta keittämällä se pehmenee. Italiassa syötiin tähteet talteen tyylillä. Vehnäjauhoon sekoitetaan munaa ja öljyä se on taikinaa mikä kaulitaan ja vedetään tasaiseksi rullakoneella. Kuin mankeli. Siitä muotoillaan sitten erilaisia nauhoja tai muuta tai tehdään niihin täytteitä. Vähän kuin meillä tyyliin lihapasteijat. Mutta pieniä. Siitä tulee lasagne levyt tuoreena tai kuivattuja. Kun laitat tomaatin hetkeksi veteen kiehuvaan irtoaa kuoret. Saat tuore tomaattikastikkeen. Vehnä on vehnää missä maassa tahansa. On ihmisiä jotka itse onkii kuin kerää simpukoita kuin ostereita eikä koskaan osta ruokaa. Toiset ostaa öljyä ja paistaa mutta monet syö raakaa tai paistaa vain puilla nuotiolla. Thaimaassa on näitä myös että rannalta suuhun. Öljy lihottaa. Pesto ja pasta tosin pestoissa on liikaa suolaa joten heräät aamulla silmäluomet pussilla. Meillä on menossa makeat verensokeria nostavat imelä kastikkeet. Kauppojen valmiskastikkeet. Sweet sour.
Aika nopea . Ostaa kaupasta valmiit pekoni palaset / kuutiot ja paistaa pannulla hetken ja siihen joko valmis tomaattikastike purkki tai ruokakermapurkki ja mausteet.
Vierailija kirjoitti:
Makaroni on kuivattua vehnäjauhoja usein siinä on munaa tai öljyä. Mutta keittämällä se pehmenee. Italiassa syötiin tähteet talteen tyylillä. Vehnäjauhoon sekoitetaan munaa ja öljyä se on taikinaa mikä kaulitaan ja vedetään tasaiseksi rullakoneella. Kuin mankeli. Siitä muotoillaan sitten erilaisia nauhoja tai muuta tai tehdään niihin täytteitä. Vähän kuin meillä tyyliin lihapasteijat. Mutta pieniä. Siitä tulee lasagne levyt tuoreena tai kuivattuja. Kun laitat tomaatin hetkeksi veteen kiehuvaan irtoaa kuoret. Saat tuore tomaattikastikkeen. Vehnä on vehnää missä maassa tahansa. On ihmisiä jotka itse onkii kuin kerää simpukoita kuin ostereita eikä koskaan osta ruokaa. Toiset ostaa öljyä ja paistaa mutta monet syö raakaa tai paistaa vain puilla nuotiolla. Thaimaassa on näitä myös että rannalta suuhun. Öljy lihottaa. Pesto ja pasta tosin pestoissa on liikaa suolaa joten heräät aamulla silmäluomet pussilla. Meillä on menossa makeat verensokeri
Eivät käytä samaa jauhoa ruuanlaitossa kuin suomessa.
Vierailija kirjoitti:
Ainakin kouluissa useinkin. Tykkään välillä Googlettaa koulujen ruokalistoja eri maista oman ruokalistan inspiraatioksi ja italialaisissa ruokalistoissa on usein makaronia.
Todella usein myös pitsaa. Luulin, että se on enempikin herkku.
Välipaloina on useimmiten hedelmä.
Tuskin siellä ruokalistassa pitsaa on.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ainakin kouluissa useinkin. Tykkään välillä Googlettaa koulujen ruokalistoja eri maista oman ruokalistan inspiraatioksi ja italialaisissa ruokalistoissa on usein makaronia.
Todella usein myös pitsaa. Luulin, että se on enempikin herkku.
Välipaloina on useimmiten hedelmä.
Tuskin siellä ruokalistassa pitsaa on.
Vierailija kirjoitti:
Syödään ja laatuja on tuhansia.
Mikäpä on mennyt sinun ymmärtämisessä vikaan? Tuskin makaronia on tuhansia lajeja, kun sitä on vain yksi tyyppi. Pastaa kyllä on varmaankin tuhansia lajeja.
Italiassa rakastellaan elämän kanssa niin että ruoka on yksi aktin osapuolista.
.
.
.
Suomessa syödään - valtion määrittelemien ravinteiden saantisuositusten mukaisesti.
Vierailija kirjoitti:
Makaroni on kuivattua vehnäjauhoja usein siinä on munaa tai öljyä. Mutta keittämällä se pehmenee. Italiassa syötiin tähteet talteen tyylillä. Vehnäjauhoon sekoitetaan munaa ja öljyä se on taikinaa mikä kaulitaan ja vedetään tasaiseksi rullakoneella. Kuin mankeli. Siitä muotoillaan sitten erilaisia nauhoja tai muuta tai tehdään niihin täytteitä. Vähän kuin meillä tyyliin lihapasteijat. Mutta pieniä. Siitä tulee lasagne levyt tuoreena tai kuivattuja. Kun laitat tomaatin hetkeksi veteen kiehuvaan irtoaa kuoret. Saat tuore tomaattikastikkeen. Vehnä on vehnää missä maassa tahansa. On ihmisiä jotka itse onkii kuin kerää simpukoita kuin ostereita eikä koskaan osta ruokaa. Toiset ostaa öljyä ja paistaa mutta monet syö raakaa tai paistaa vain puilla nuotiolla. Thaimaassa on näitä myös että rannalta suuhun. Öljy lihottaa. Pesto ja pasta tosin pestoissa on liikaa suolaa joten heräät aamulla silmäluomet pussilla. Meillä on menossa makeat verensokeri
Sinun kuvaamissasi jutuissa ei yksikään vaihtoehto ole makaronia. Kannattaisiko vaikkapa googlata ensin, ennen kuin kirjoittelee sammakoita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ainakin kouluissa useinkin. Tykkään välillä Googlettaa koulujen ruokalistoja eri maista oman ruokalistan inspiraatioksi ja italialaisissa ruokalistoissa on usein makaronia.
Todella usein myös pitsaa. Luulin, että se on enempikin herkku.
Välipaloina on useimmiten hedelmä.
Miksi pitsa olisi herkku?
Voi se olla herkku, jossain koulussa se on varmaankin sellainen roiskeläppäversio.
Vierailija kirjoitti:
Italiassa rakastellaan elämän kanssa niin että ruoka on yksi aktin osapuolista.
.
.
.
Suomessa syödään - valtion määrittelemien ravinteiden saantisuositusten mukaisesti.
Suomessa rakastellaan valtion määrittelemien seksituristien kanssa
Makaronit, pennet, tagliatellet, fusillit, bavettet, farfallet, stellinet jne. ovat pastaa ja nimityksiä sen pastan eri muodoille. Niitä pasta muotoja on lukematon määrä ja niistä valitaan siihen annokseen ja ruokaan sopiva, mihin muut ainekset sopivat. Lasagneen lasagne levyjä, carbonaraan spaghettia jne.
Joten kyllä, makaroneja syödään, muttei se ole se yleisin pastamalli mitä käytetään ruuissa.
Kohta joku lihakeiju tulee mainostamaan kuinka Italiassa syödään pelkkää raakaa lihaa ja juodaan kermaa.
Googlaa vaikka, yllätyt