Helena Puolakka toivoo, että tippaaminen yleistyy
Helena Puolakka sanoo Ilta-Sanomassa tippaamisesta "Mä toivoisin, että se tulisi ihan yleiseksi tavaksi."
Minusta tippaaminen ei kuulu suomalaiseen ravintolakulttuuriin ollenkaan ja toivon todella ettei se yleisty. Jos tippaus yleistyy, ravintoloitsijat hyvin helposti alkavat tinkimään työntekijöiden palkoista sillä perusteella, että he saavat niin ja niin paljon tippiä. Korvaus tehdystä työstä pitää tulla palkkana eikä epämääräisinä ja epävarmoina tippeinä, joista harvoin maksetaan mitään veroja ja sosiaaliturvamaksuja ja jotka vain kannustavat harmaaseen talouteen. Nuo maksut jäävät sitten muiden maksettaviksi. Itse en tippaa ikinä paitsi korona-aikana tuli tipattua pari kertaa, kun tuntui, että ravintolat olivat pahassa pulassa. Ulkomailla tippaan, jos se kuuluu sikäläisiin tapoihin.
Kommentit (12)
On taas kyllä semmoista paskaa kirjoitettuna.
Kun olin nuori, olin kesätöissä ravintolassa. Mun pomo tiputti mun palkkaa, koska sanoi hän tarjoaa lounaan , jos olen lounasaikaan töissä ja saan pitää kaikki tipit.
Arvaa paljonko jäätelökioskilla jätettiin tippiä ?
Suomessa ravintoloitsijat tietävät mitä henkilökunta saa tippiä ja liittokin kieltää moisen. Vaikka tippien määrät nousisivatkin, niitä silti tulee niin vähän, ettei se ikinä mene lähellekään palkkatuloja.
Mä käyn yleensä ravintolassa syömässä alle 20 e annoksen ja jos saan enemmän, kuin ok palvelua, jätän 2 e kolikon pöydälle.
Tippejä tulee kyllä jos palvelu on sen tasoista että niitä ansaitsee.
En tippaa kaupan kassalla joten miksi tippaisin tarjoilijoitakaan?
Kuka on Helena Puolakka ja miksi hänen mielipiteellä olisi mitään merkitystä?
Tippaako Helena autokorjaajaa, entä sähkömiestä, jne? Epäilen vaan.
Haluaisi siis rasittavuuskulttuurin yleistyvän. Ei kiitos.
Helena Puolakka siis toivoo ettei tarjoilijoille makseta enää palkkaa työstä ja ne joutuvat elämään almuilla.
Vierailija kirjoitti:
Kuka on Helena Puolakka ja miksi hänen mielipiteellä olisi mitään merkitystä?
Hän on ravintoloitsija, joten ei ihme, että kannattaa sitä, että asiakkaat maksaisivat tarjoilijoiden palkat vielä ruoan hinnan päälle.
Tipin pyytäminen, ehdottaminen, odottaminen on kerjäämistä. Miksi pitäisi maksaa hänelle palkkaa, se on työnantajan tehtävä. Ja miksi juuri tarjoilijat? Matalapalkkaisia palvelualoja on muitakin, he eivät odota tippiä. Jokainen on vastuussa itsestään. Tipin ehdottaminen on mielestäni vain niin röyhkeää.
Suomessa se on vapaaehtoista. Miksi ravintolat ja muut paikat eivät maksa tarpeeksi palkkaa jos ovat vailla tippiä vai onko se muuten mukava muistaminen? Entä muiden paikkojen henkilökunta, eikö sitten kaikki halua tipin ja ylimääräisen. Verkkokaupat sitä jo kyselevät. Miksi asiakkaan pitää maksaa kalliisti ja sitten vielä huolestua henkilökunnan puuttuvasta palkasta, ellei ole rahakas ja tykkää tippailla. Eikö se ole firman tehtävä tai olisi, sitten vasta muiden ja perustulo. En käy ravintoloissa.
Tippa tappaa ja ämpäriin hukkuu :(
puolakka saa toivoa ihan mitä haluaa ... suomen hinnoilla ja verotuksella ei tee mielki tippailla... en mäkään saa työpäivän aikana ylimäärästä palkan lisää ... ulkomailla on sitten eri asia maissa joissa on paljon halvempaa kuin suomessa tippailen ihna varmasti
https://www.is.fi/menaiset/tyo-ja-raha/art-2000011400697.html